Το «Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή» κυκλοφορεί σε cd από την FM Records. Πρόκειται για έναν concept δίσκο, με  ποιοτικά τραγούδια τα οποία υπογράφουν δυο βραβευμένοι δημιουργοί, ο συνθέτης Γιώργος Παπαδόπουλος και ο συγγραφέας/στιχουργός Θανάσης Σάλτας.  Είναι ένα ολοκληρωμένο έργο το οποίο γεννήθηκε μέσα από το όμορφο πάντρεμα της μουσικής του Γιώργου Παπαδόπουλου και της ποίησης του Θανάση Σάλτα.

Είναι ένα συνθετικό-στιχουργικό έργο αποτελούμενο από 8 τραγούδια όπου η μουσική και ο στίχος δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Άλλωστε οι θετικότατες δισκοκριτικές επιβεβαιώνουν την πολύ όμορφη και πετυχημένη αυτή συνεργασία των δύο δημιουργών στο cd.
Τραγούδια όπως Χρώματα, Κόρη του Μαγιού, Ανάμεσα στο Φως και στη Bροχή, Φονικό, Αναγέννεσις έχουν βραβευθεί σε διαγωνισμούς τραγουδιού.
Τα τραγούδια του έργου δημιουργήθηκαν για να γεννούν εικόνες και να ταξιδεύουν την φαντασία του ακροατή, στον κόσμο των ονείρων και των συναισθημάτων…
Το έργο αυτό έχει μια λυρική μαγεία που μπορεί να μας συγκινήσει, να αγγίξει τις καρδιές μας, και να μας πλημμυρίσει με όμορφα συναισθήματα… Εν κατακλείδι είναι ένα όμορφο έργο 8 τραγουδιών, το οποίο αρέσει σε πολύ κόσμο, γιατί πολύ απλά ο ακροατής ταξιδεύει μέσα από τις μουσικές και τους στίχους του
Tracklisting:
1. Χρώματα 3.51
2. Κόρη του Μαγιού 3.37
3. Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή 4.15
4. Στην αγκαλιά σου 2.47
5. Χορός στον καθρέπτη 2.20
6. Φονικό 5.14
7. Όλα Άνεμος 2.27
8. Αναγεννεσις 3.35

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι Χρώματα

https://www.youtube.com/watch?v=FCcpjl4vhz4

και το ομώνυμο τραγούδι Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή

https://www.youtube.com/watch?v=ZceOB1FwgNc
Γνωριμία με τους 2 δημιουργούς

Σύνθεση: Γιώργος Παπαδόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Είναι Διπλωματούχος κιθάρας και ασχολείται με τη διδασκαλία καθώς και με τη σύνθεση. Έχει  πολλές διακρίσεις και βραβεία σε  Πανελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης, στην κατηγορία σόλο κιθάρα και Μουσικής κινηματογράφου, σε Φεστιβάλ και διαγωνισμούς Τραγουδιού, καθώς και βραβεία ως κιθαριστής. ΤΟ 2012 κυκλοφόρησαν 11 συνθέσεις του στο μουσικό βιβλίο με τον γενικό τίτλο ΄΄Ονειρόδρομοι΄΄. Ταυτόχρονα ξεκίνησε το 2012 μια σειρά από συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με στόχο να ακουστεί το έργο του. Το συγκεκριμένο έργο επιλέχτηκε μετα από ακρόαση  νέων ελλήνων συνθετών από τη διεύθυνση του  Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, σαν ένα από τα καλύτερα συνθετικά έργα που κυκλοφόρησαν το 2012.Έτσι πραγματοποιήθηκε προσωπική του συναυλία με συνθέσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2013, με μεγάλη επιτυχία. Το 2014 επίσης παίχτηκαν έργα του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,και  κυκλοφόρησαν 2 cd του  από τη Fm Records to ΄΄Ανάμεσα στο φως και στη βροχή΄΄ και ο ορχηστρικός δίσκος  “Ονειρόδρομοι” (Dream Paths)

Στίχοι: Θανάσης Σάλτας
Γεννήθηκε στον Πειραιά και ζει στον Κορυδαλλό. Ασχολείται με την λογοτεχνία από το 1996 όπου πραγματοποίησε τις πρώτες του δημοσιεύσεις. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, στίχους για τραγούδια, παραμύθια , θεατρικά έργα, διηγήματα, και άρθρα για την τέχνη.
Έχει κερδίσει σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία σε όλα τα είδη του λόγου, Α βραβεία και Αριστεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Ως στιχουργός έχει συνεργαστεί με έλληνες συνθέτες όπως Γιώργος Παπαδόπουλος, Χρυσάνθη Οικονομάκη, Πηγή Λυκούδη… Τα παρακάτω βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Cambia: Φωνές στον Ελικώνα, Το Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης, The Garden of Joy and Sadness. Το έργο αυτό βραβεύτηκε με Α΄ βραβείο σαν το καλύτερο παραμύθι της χρονιάς το 2013.Συμμετέχει με έργα του, σε 8 βιβλία τα οποία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης.

Το νέο του cd Tα Πάθη της Αγάπης σε στίχους Θανάση Σάλτα και μουσική Πηγής Λυκούδη αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο 2015.

 

Περισσότερες Πληροφορίες

Ακούστε ψηφιακά το “Ανάμεσα στο φως και στη βροχή”:
Spotify – https://play.spotify.com/album/6LYEs0ASWJA9UkJG6wVCr2
Κατεβάστε ψηφιακά το “Ανάμεσα στο φως και στη βροχή”:
iTunes – https://itunes.apple.com/us/album/anamesa-sto-fos-ke-sti-vrohi/id944360082
Amazon – http://www.amazon.com/Anamesa-Sto-Fos-Sti-Vrohi/dp/B00PZALAE0/

Μάθετε περισσότερα για το “Ανάμεσα στο φως και στη βροχή”:
https://www.facebook.com/anamesa.fws.kai.broxi

http://www.fmrecords.net/fm/store_pages/album_pageGR.php?product_ID=17003177

Σχόλια