Ένα ψυχολογικό τεστ με άκρως καλοκαιρινό κλίμα…

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί πως… ξύπνησε μια μέρα σε κάποιο νησί; Σαν ναυαγός, σαν Ροβινσώνας; Κάνε το ψυχολογικό τεστ, περιπλανήσου στο νησί του μυαλού σου και δες την ιστορία να εξελίσσεται σαν κινηματογραφική ταινία στα άδυτα της φαντασίας σου. Οι απαντήσεις σου θα δώσουν αποκαλυπτικές εξηγήσεις για τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή, τη σχέση σου με την οργανωτικότητα και την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου.

Χαλάρωσε! πάρε το χρόνο σου ώστε να δουλέψει η φαντασία και να μπορέσεις να προβάλεις τον εαυτό σου μέσα στην ιστορία. Μην βιάζεσαι να απαντήσεις για να δεις τι σημαίνει η κάθε σου απάντηση. Θυμήσου να απαντάς πάντα εκείνο που σε εκφράζει, όχι αυτό που θα περίμενε κανείς από εσένα να απαντήσεις.

Διάβασε το σενάριο
Φαντάσου πως βρίσκεσαι σε μια βάρκα στη θάλασσα. Έχει σουρουπώσει και το σκοτάδι είναι πλέον βαθύ. Η βάρκα αρχίζει να βάζει νερά και με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, σου είναι αδύνατο να αδειάσεις τα νερά. Η βάρκα βυθίζεται σιγά σιγά από το βάρος του νερού και με μια απότομη ανατροπή της βρίσκεσαι στη θάλασσα. Καταφέρνεις να βρεις ένα σωσίβιο και έτσι να συνεχίσεις να επιπλέεις. Εξαντλημένη από όλη την προσπάθεια αποκοιμιέσαι. Κάποιες ώρες αργότερα ξυπνάς από το φως της ημέρας. Παρατηρείς γύρω σου και βλέπεις πως το νερό σε έχει ξεβράσει σε ένα νησί.

Είστε έτοιμοι να απαντήσετε στις ερωτήσεις; Κρατήστε σημειώσεις για κάθε απάντηση…

 

1. Μπορείς να διακρίνεις  πού βρίσκεται το νησί;

Σου μοιάζει το περιβάλλον γνώριμο; Μοιάζει να ανήκει σε τροπικό, εύκρατο ή πολικό κλίμα;

2. Τι φοράς όταν ξυπνάς στην ακτή;

Προσπάθησε να δώσεις λεπτομερή περιγραφή των όσων φοράς, αν φοράς παπούτσια κτλ.

3. Ρίξε μια ματιά στην… χλωρίδα του νησιού

Τι είναι αυτό που βλέπεις με μια πρώτη ματιά; Παρατηρείς πράσινο, δέντρα, φυτά;

4. Τι είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν πατήσεις το πόδι σου στην παραλία;

Ποια είναι η προτεραιότητά σου μόλις συνέλθεις από το σοκ. Τι αναζητάς; Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις;

5. Παρατηρείς έναν λόφο στον ορίζοντα που μπορεί να σου δώσει πανοραμική εικόνα ολόκληρου του νησιού. Ανεβαίνεις τον λόφο και από την κορυφή ανακαλύπτεις πως υπάρχει ένα ξέφωτο στη μέση του νησιού.

Ξεκινάς για το ξέφωτο, αλλά με τη μεγαλύτερη επιφάνεια του νησιού να καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, πρέπει να ανοίξεις το δρόμο μέσα από το δάσος για το ξέφωτο στο κέντρο του νησιού. Τι βλέπεις; Πώς σκέφτεσαι να φτάσεις στο κέντρο του νησιού;

6. Τα κατάφερες να περάσεις μέσα από το δάσος και να βγεις στο κέντρο του νησιού. Εκεί βρίσκεται ένα τεράστιο ξέφωτο και στη μέση της έκτασης αυτής υπάρχει ένα σπίτι.

Περίγραψε το σπίτι. Πώς είναι; Από τι είναι φτιαγμένο; Τι ύψος έχει;

7. Περπατάς γύρω από το σπίτι παρατηρώντας κάθε λεπτομέρεια. Στη συνέχεια αποφασίζεις να ρίξεις μια ματιά στο εσωτερικό και επιστρέφεις στην μπροστινή όψη του!

Τι βλέπεις; Πώς σκέφτεσαι να μπεις στο σπίτι;

8. Μπαίνεις τελικά στο σπίτι και παρατηρείς την εσωτερική του διακόσμηση

Πώς είναι οι εσωτερικοί του χώροι; Περίγραψε αναλυτικά τι υπάρχει μέσα στο σπίτι, την διακόσμηση, τα δωμάτια.

9. Αφού περιπλανηθείς μέσα στους χώρους του σπιτιού αποφασίζεις να το εγκαταλείψεις και να συνεχίσεις την εξερεύνηση του νησιού. Βρίσκεσαι μπροστά σε υγρό στοιχείο!

Τι ακριβώς είναι το νερό που πέφτει στο διάβα σου (λίμνη, ποτάμι, θάλασσα, κάτι άλλο); Περίγραψε τι βλέπεις. Πώς αντιδράς σε σχέση με το νερό; Τι κάνεις;

10. Συνεχίζεις την εξερεύνηση στο δάσος όταν ξαφνικά πέφτεις επάνω σε έναν τεράστιο τοίχο που εκτείνεται σε μήκος όσο βλέπει το μάτι και χωρίζει το νησί στα δύο.

Με δεδομένο ότι ο τοίχος είναι πολύ πιο ψηλός από εσένα και κατασκευασμένος από πέτρα, παρατήρησε προσεκτικά τον τοίχο. Πόσο ύψος έχει ακριβώς; Πώς σε κάνει να αισθάνεσαι; Τι κάνεις στη συνέχεια;

Οι απαντήσεις

1. Η γεωγραφική θέση του νησιού

Η ερώτηση αυτή εξηγεί την περιοχή του… πλανήτη όπου θα επιθυμούσες να ζήσεις! Αν για παράδειγμα δεις φοίνικες και τροπική βλάστηση ίσως σημαίνει πως προτιμάς θερμό κλίμα ή αν είναι πιο πυκνό σε βλάστηση τότε προτιμάς πιο δροσερά μέρη να ζήσεις.

2. Ο τρόπος που ναυάγησες

Η απάντησή σου είναι ενδεικτική της σχέσης που έχεις με το σώμα σου. Αν ξεβράστηκες στην παραλία με λίγα ή και καθόλου ρούχα, τότε έχεις πολύ καλή εικόνα για το σώμα σου. Από την άλλη αν είσαι ντυμένη, τότε έχεις πιο συντηρητική/συγκρατημένη σχέση με το σώμα σου.

3. H βλάστηση του νησιού

Η βλάστηση του νησιού δείχνει και την εικόνα που έχεις για τη ζωή. Αν το τοπίο είναι πράσινο και πλούσιο, τότε η ζωή σου είναι γεμάτη και με ουσία. Από την άλλη ένα ερημικό νησί ίσως δείχνει πως με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεις και τη ζωή σου.

4. Το πρώτο σου μέλημα

Το πρώτο πράγμα που κάνεις αφού πατήσεις το πόδι σου στη στεριά, είναι ενδεικτικό των προτεραιοτήτων που έχεις στη ζωή. Αν πρώτο σου μέλημα ήταν να δεις αν υπάρχει και κάποιος άλλος στην ακτή από το ναυάγιο, αυτό δείχνει πως είσαι από τους ανθρώπους που νοιάζονται για το σύνολο. Αν πάλι έψαξες για νερό ή φαγητό, τότε μάλλον ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία που ενδιαφέρεται περισσότερο για την προσωπική του επιβίωση.

5. Tο μονοπάτι

Ο τρόπος που βλέπεις τη διέξοδο για το ξέφωτο είναι ενδεικτικός της οργάνωσης που διακατέχει τη ζωή σου, αλλά και τους στόχους σου. Αν η διέλευση μέσα από το δάσος σου φαίνεται σχεδόν αδύνατη, τότε η ζωή σου είναι χωρίς στόχους και αδιέξοδη, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι πως πολεμάς κάθε λεπτό. Ένα ανοιχτό μονοπάτι προς το ξέφωτο δείχνει άτομο συγκροτημένο με στόχους και σχέδια για τη ζωή του. Αν πάλι ανήκεις σε εκείνες που χρειάστηκε να ανοίξουν το δρόμο μόνες τους, τότε είσαι άνθρωπος που συναντάς πολλά εμπόδια τα οποία σου κρύβουν ακόμη το νόημα της ζωής.

6. To σπίτι

Η εικόνα του σπιτιού είναι συμβολισμός των προσδοκιών που έχεις από τη ζωή. Των αναγκών σου! Είναι απλές ή εκκεντρικές; Το στιλ του σπιτιού εξηγεί.

7. O τρόπος που μπαίνεις στο σπίτι

Ο τρόπος που βρήκες για να μπεις στο σπίτι δείχνει τα εμπόδια που μπορεί να βρεις στη ζωή. Αν η πόρτα για παράδειγμα ήταν κλειστή τότε είναι σημάδι πως έχεις δυσκολίες στη ζωή τα οποία δεν δείχνεις να μπορείς να ξεπεράσεις.

8. H εσωτερική διακόσμηση

Η εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού δείχνει πώς είναι δομημένη η ζωή σου και αν το όραμα της ζωής είναι συγκροτημένο ή λίγο πιο αφηρημένο. Ένα σπίτι με πολλά δωμάτια θα σήμαινε άτομο με συγκεκριμένους στόχους, σε αντίθεση με ένα μικρό σπίτι χωρίς δωμάτια που δείχνει πιο χαλαρή προσωπικότητα. Πλούσια διακόσμηση με πίνακες στους τοίχους δείχνει μια ζωή γεμάτη και ικανοποιητική.

9. To υδάτινο στοιχείο

Το “εμπόδιο” από νερό είναι χαρακτηριστικό του τρόπου που αντιμετωπίζεις τη σεξουαλική σου ζωή. Αν δεν σε πτόησε και κολύμπησες στο νερό, τότε απολαμβάνεις το σεξ. Αν πάλι το απέφυγες τότε μάλλον δεν είσαι ιδιαίτερα fan του σεξ. Τέλος, αν η αντίδρασή σου ήταν να μπεις στο νερό και στη συνέχεια να φύγεις, τότε μάλλον διακρίνεσαι από φοβία για το σεξ.

10. O τοίχος

Ο τοίχος αντιπροσωπεύει το θάνατο και το άγνωστο που υπάρχει πέρα από αυτόν. Αν ο τοίχος έμοιαζε αδιαπέραστος τότε μάλλον το άγνωστο σε φοβίζει. Αν πάλι μπόρεσες να σκαρφαλώσεις και να δεις πέρα από τον τοίχο, τότε βλέπεις το θάνατο διαφορετικά. Δεν τον φοβάσαι και θέλεις να μάθεις τι υπάρχει… μετά!

Σχόλια