Η 2η ταινία της Marvel με πρωταγωνιστές ολόκληρη την λεγεώνα των υπερηρώων είναι γεγονός. Αυτήν τη φορά ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους ενάντια σε έναν κακό, δημιουργημένο από σφάλμα του Tony Stark (Iron man), τον Ultron. Η συγκεκριμένη εκδοχή “γέννησης” του Ultron συνιστά απόκλιση από τα Comic, όπου “πατέρας” του Ultron είναι ο Dr Hank Pym (Ant-man). Ωστόσο, αποφασίστηκε να αφιερωθεί στον συγκεκριμένο ήρωα μια ολόκληρη ταινία και να μην γίνει καθόλου αναφορά του στην συγκεκριμένη.

Δεν θα μπορούσε να έχει επιλεχθεί καλύτερη ημέρα πρεμιέρας. Αφενός έχουμε 2 μήνες να δούμε κάτι ενδιαφέρον και αξιόλογο στις αίθουσες. Βγήκαν όλες οι καλές ταινίες πριν από τα Όσκαρ και τους επόμενους μήνες ήθελες να πας σινεμά και δεν έβρισκες τον λόγο. Αφετέρου, όμως, ήταν και ακριβώς πριν από το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και οι αίθουσες ήταν όλες γεμάτες. Πρόκειται άλλωστε για τις κατεξοχήν ταινίες που αξίζει να δεις στον κινηματογράφο λόγω της δράσης και των εφέ που περιλαμβάνουν. Και πέραν αυτού ξέρεις πως δεν θα προβληματιστείς και ιδιαίτερα, θα περάσεις ευχάριστα δύο ώρες και μέχρι εκεί. Σπίτι σου, αυτό ισχύει κυρίως για εκείνους που δεν είναι φαν του είδους, δεν θα βάλεις μια τέτοια ταινία.

Avengers

Παραδόξως όμως, οι τελευταίες ταινίες της Marvel έχουν γίνει τόσο ευχάριστες που αξίζει να τις δεις έτσι κι αλλιώς. Ο κόσμος των comic είναι τεράστιος και οι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι μπορούν να αντλήσουν αστείρευτο υλικό, τόσο από πλευράς χαρακτήρων όσο και δράσης. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία ως προς τα ειδικά εφέ, το αποτέλεσμα είναι αρτιότατο.

Στην συγκεκριμένη ταινία εκτός από τους κλασικούς χαρακτήρες (Iron man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow και Hawkeye) που πραγματικά θεωρώ πολύ σημαντικό ότι τους ερμηνεύουν κάθε φορά οι ίδιοι ηθοποιοί, Avengersμας συστήνονται και δύο νέοι ήρωες της Marvel, o Quicksilver και η Scarlet Witch, ενώ ο Jarvis (το σχεδόν ανθρώπινο λογισμικό του Tony Stark) παίρνει μια νέα μορφή. Η παρουσία και των τριών καταλυτική και οι δυνάμεις τους εντυπωσιακές. Ακριβώς αυτός ήταν και ο στόχος των συντελεστών άλλωστε. Να ξεφύγουμε από την κλασική μάχη μιας ομάδας ήδη γνωστών υπερηρώων, με έναν κάπως τετριμμένο κακό χαρακτήρα, όπως είναι ο Ultron ως ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, και το βάρος να μοιραστεί και σε νέους χαρακτήρες (το αν είναι καλοί οι κακοί δεν θα το αναφέρω) ώστε να διατηρηθεί το ενδιαφέρον του κοινού. Και το πέτυχαν.

 

Όσον αφορά την πλοκή, είχε τις κατάλληλες διακυμάνσεις, τις σωστές ανατροπές και όχι πολλές υπερβολές. Επιπλέον, εστίαζε και στην ψυχολογία κάθε ήρωα αποκαλύπτοντας περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για το παρελθόν, όσο και για τους φόβους του, καταφέρνοντας να τους σκιαγραφήσει πολύ περισσότερο από κάθε προηγούμενη ταινία. Κάθε μάχη ήταν πιο δύσκολη από την προηγούμενη, ωστόσο η λύση δινόταν κάπως εύκολα και χωρίς πειστικά επιχειρήματα. Αυτό όμως δεν είναι αναμενόμενο σε τέτοιες ταινίες; Και εδώ δεν έγινε σε υπερβολικό βαθμό!

Επομένως, αν έχετε ενδοιασμούς, να πάτε να την δείτε! Προφανώς το συγκεκριμένο άρθρο απευθυνόταν σε αυτούς που δεν προτιμούν τις περιπέτειες και τα science fiction και είναι λίγο σκεπτικιστές ως προς τον όλο κόσμο της Marvel. Όμως, πραγματικά η ώρα περνάει πολύ ευχάριστα, ενώ το σενάριο και οι ερμηνείες δεν απογοητεύουν σε καμία περίπτωση.

Η Marvel ανεβάζει τον πήχη ψηλά με την καινούρια ταινία Avengers!
84%Συνολική βαθμολογία
Σκηνοθεσία 90%
Σενάριο80%
Ειδικά εφέ75%
Ερμηνείες 90%

Σχόλια