Οι Jedi Mind Tricks ανακοίνωσαν την επανένωση τους τον περασμένο Νοέμβριο, ύστερα από τη σύντομη διάλυση τους. Συγκεκριμένα, ο Vinnie Paz και ο Stoupe ανακοίνωσαν πως θα δουλέψουν δισκογραφικά μαζί (χωρίς τον Jus Allah ο οποίος έχει αποχωρήσει δύο φορές), ξανά σαν Jedi Mind Tricks γεμίζοντας με προσμονή τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους φίλους του γκρουπ από τη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α.

Οι Jedi Mind Tricks ήταν από τα σημαντικότερα ανεξάρτητα γκρουπ στο χιπ χοπ κυρίως κατα τη δεκαετία του 2000 και χαρακτηριστικότερα στοιχεία τους, ήταν τόσο ο ήχος τους με τις επικού/επιβλητικού τύπου παραγωγές του Stoupe (που έχει σαμπλάρει απο κλασσική/ορχηστρική μουσικη, όπερες, τανγκό μέχρι Αρβανιτάκη και… Τόλη Βοσκόπουλο) όσο και το ιδιαίτερο στυλ του Vinnie Paz παρά  ορισμένες στιχουργικές του ακρότητες. Με το τελευταίο εννοώ πως ορισμένα τραγούδια έχουν στιχουργικό περιεχόμενο το οποίο αγγίζει τη θρησκευτική ακρότητα ή τρελές θεωρίες συνομοσίας και γενικά πραγματάκια που αφορούν ένα περιορισμένου τύπου Αμερικάνικο ή απλά στενόμυαλο κοινό, αλλά σίγουρα αυτά είναι σχετικά μικρά γράμματα στο συνολικό δισκογραφικό τους έργο.
Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε και το πρώτο τραγούδι από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά των Jedi Mind Tricks (“The thief and the fallen“, κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου 2015”) με τίτλο “Deathless Light”, το οποίο δε μπορώ να πω πως θυμίζει κάτι από τα παλιά, ούτε ξετρελαίνει αλλά αναμένεται σίγουρα με μεγάλο ενδιαφέρον η κυκλοφορία του άλμπουμ. Παρακάτω το video clip του κομματιού:

 

Σχόλια