Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι είναι εξαιρετικά γοητευτικοί, όχι σε επίπεδο εμφάνισης, αλλά σε θέμα χαρακτήρα. Τι τους κάνει ξεχωριστούς;

Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιο είναι αυτό το χαρακτηριστικό που σας ελκύει στην προσωπικότητα κάποιου; Που θα θέλατε σίγουρα να υπάρχει στην ζωή σας, είτε ως φίλος/η, είτε ως ο/η σύντροφός σας; Σίγουρα θα σας έχει περάσει αυτή η σκέψη από το μυαλό κι αν όχι, καιρός να το κάνετε γιατί μην ξεχνάτε πως η προσωπικότητα ενός ατόμου παίζει τεράστιο ρόλο, αν όχι και τον καθοριστικό, για να κατακτήσει αυτό το άτομο μια θέση στην ζωή μας.

Τι εννοούμε άραγε με τον όρο προσωπικότητα; Σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας, είναι το σύνολο των ιδιαίτερων ψυχικών και πνευματικών χαρακτηριστικών αλλά και των τρόπων συμπεριφοράς ενός ατόμου. Με λίγα λόγια η συμπεριφορά κάθε ανθρώπου εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, που τον κάνουν ιδιαίτερο μπροστά στα μάτια μας.

 

                          …τo μυστήριο

mystery

Τι πιο σημαντικό από την πρώτη εντύπωση που μας κάνει κάποιος; Βασικά, έχω απαντήσει σε αυτό, αλλά ας το πάρουμε αλλιώς. Γνωρίζεις κάποιον ή κάποια και εντυπωσιάζεσαι ∙ σου αρέσει, τον/την θες, θες να γνωριστείτε, θες να τον/την βάλεις στη ζωή σου, γιατί έχει αυτή την περίεργη αλλά μοναδική αύρα, σου έχει κάνει το κλικ. Τι έχει ακριβώς; Ένα μυστήριο γύρω του/της που σε μαγεύει.

Παρ’ το αλλιώς, βλέπεις ταινίες μυστηρίου γιατί έχεις την περιέργεια να μάθεις τι κρύβεται από πίσω, πόσο εξαιρετικό είναι αυτό που δεν ξέρεις ακόμα, πόσο θα σου αλλάξει τη ζωή και τον τρόπο σκέψης. Το ίδιο και ο άνθρωπος. Έχει το μυστήριο που τον κάνει άπιαστο και απρόσιτο και μακρινό όνειρο. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του. Είναι ο μοναδικός του τρόπος να σε μαγέψει. Και μετά να σε κερδίσει.

                                                                                                   …γράφει η Κατερίνα Χλιάρα

                                       …το χιούμορ

προσωπικότητα

Το χιούμορ αποτελεί ένα απαραίτητο συστατικό σε μία σχέση, είτε αυτή είναι ερωτική είτε είναι φιλική. Μέσω αυτού, μπορείς να μάθεις πολλά για τον άλλον, για την προσωπικότητα του, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει κάποιες καταστάσεις ακόμα και για το πόσο έξυπνος είναι. Αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες για να προσεγγίσεις κάποιον και να τον κερδίσεις. Φυσικά το γεγονός ότι μπορεί να έχει κάποιος χιούμορ δεν σημαίνει ότι έχει βρει και το κλειδί της επιτυχίας.

Είναι αναγκαίο να ταιριάζει το χιούμορ δυο ατόμων είτε πρόκειται για φίλους είτε για ζευγάρι. Έτσι μόνο θα εξασφαλιστεί μια ομαλή σχέση και επικοινωνία χωρίς συχνές παρεξηγήσεις και τσακωμούς πάνω στο κομμάτι αυτό. Τέλος, το χιούμορ αποτελεί ένα δυνατό όπλο σε μια σχέση καθώς ο ένας μπορεί σταδιακά να αρχίσει να υιοθετεί κάποια χαρακτηριστικά από τον άλλον (σίγουρα δεν είναι πάντα καλό αυτό αν δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς).

                                                                                                   …γράφει ο Γιώργος Μαντάς

                     …η δημιουργική φαντασία

imagination

Με ελκύουν και με γοητεύουν οι άνθρωποι με δημιουργική φαντασία στη ζωή. Οι άνθρωποι που εμπνέονται, διεκδικούν, ανανεώνονται, προσπαθούν, αγαπούν και συνάμα δημιουργούν…

Η δημιουργική ικανότητα λένε πως είναι έμφυτη στον άνθρωπο. Με τη δημιουργία καταξιώνεται η ζωή μας, χαιρόμαστε και αισιοδοξούμε. Σκεφτείτε πόσο όμορφο είναι, ο/η φίλος σας ή ο/η σύντροφός σας να είναι άτομο δημιουργικό! Να διαθέτει δημιουργική φαντασία. Να μπορεί να δημιουργεί νέες εικόνες και παραστάσεις, ιδιαίτερες ιστορίες και να προσφέρει χαμόγελα και εξαίσιες σκέψεις…

Είναι πρωτότυπο χαρακτηριστικό, που συναντάς σπάνια στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Ταυτόχρονα όμως, μπορεί να τον κάνει τον πιο ξεχωριστό άνθρωπο, στα δικά σου τα μάτια.

                                                                                               …γράφει ο Θανάσης Ξάνθος

                         …το μυαλό

προσωπικότητα

Πολλές φορές μας έχουν κάνει αυτή την απλή ερώτηση, για το ποιο είναι το χαρακτηριστικό που μας κερδίζει στην προσωπικότητα κάποιου, γι’ αυτό είναι και ουσιαστικά δύσκολη. Δεν θα μπορούσα να απαντήσω με όριο 5 λέξεων ποιο χαρακτηριστικό με κερδίζει σ’ έναν άνθρωπο. Πιθανόν ένας λόγος είναι επειδή δεν είμαι απ΄αυτούς που είναι ανοιχτοί με τον καθέναν. Όμως εάν παρέθετα ένα προσόν που εκτιμώ στην συναναστροφή μου με κάποιον αυτό, είναι το μυαλό. Και δεν μιλάμε για την ταπεινή έκφραση “έχει ή είναι ακατοίκητο”. Μιλάμε για το πώς το αξιοποιεί.

Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις άτομα που να μπορούν να σου δώσουν κάτι, μια εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση χωρίς απαραίτητη την συμφωνία απόψεων, αλλά την ευγενική παράθεση κρίσεων. Η παρέα, ο χαβαλές, ο ενθουσιασμός είναι όμορφα αλλά παροδικά.

Η εγκεφαλική επικοινωνία είναι κάτι παραπάνω από σημαντική για να μπορέσει να επιζήσει μια διαπροσωπική σχέση οποιουδήποτε είδους. Μπορείς να αποκομίσεις γνώσεις, αξίες να μοιραστείς και τις δικές σου και να υπάρχει μια υγιής αλληλεπίδραση. Να προβληματιστείς και να προβληματίσεις.

Και φυσικά κατήντησα βαρετή, I know….

Γι’ αυτό ας μη ξεχνάμε, πως είναι ωραίο να εξερευνάς το μυαλό κάποιου. Αλλά ακόμη πιο ωραίο με προσπάθεια. Γι΄ αυτό το λόγο είναι αρκετά ελκυστική η (έξυπνη και καλοπροαίρετη) πονηριά σε κάποιον. Το να σε ιντριγκάρει λεκτικά και και να ανταποδίδεις έξυπνα. Το να σου διεγείρει την σκέψη και να κρατά το κεφάλι σου σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή. Έχει μια ιδιαίτερη δύναμη και σπάει τη ρουτίνα.

                                                                             …γράφει η Μαρίνα Κυβελέα

 

Σχόλια