Comic book fans, ξεκινήστε να αποταμιεύετε χρήματα για κινηματογραφικές εξόδους καθώς το 2015 αλλά και το 2016 είναι οι χρονιές μας. Αναμένουμε όχι μία, ούτε δύο αλλά δέκα superhero/ comic book related ταινιές να προβληθούν στην μεγάλη οθόνη μέχρι και το τέλος του 2016!

1. Avengers: Age of Ultron

4173729-avengers-age-of-ultron-logo-credit-couchjockeyz-com
Μετά την επιτυχία του Avengers Assemble στο box office, το original cast – αλλά και με καινούριες προσθήκες σε αυτό – ξαναμαζεύεται για το sequel της ταινίας σε σκηνοθεσία και σενάριο Joss Whedon. Αυτή τη φορά οι Avengers προσπαθούν να σταματήσουν τον Ultron ατυχές ρομποτικό δημιούργημα του Tony Stark ( για τον κόσμο των ταινιών). Η ταινία είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου 2015 στους κινηματογράφους.

2. Ant-Man

 

ant-man_0
Για τους πιο ψαγμένους fan της Marvel ίσως να είναι γνωστός για την ικανότητά του να συρρικνώνεται και να ελέγχει τα μυρμήγκια μέσω του ειδικού κράνους του. Ο Ant Man έρχεται στην μεγάλη οθόνη αυτό το καλοκαίρι και ενσαρκώνεται από τον Paul Rudd (Clueless, Anchorman 2) .

3. The Fantastic Four

fantastic 4

Οι Fantastic Four ξαναχτυπάνε με cast νέων ηθοποιών αλλά και φρέσκο storyline. Το reboot αναμένεται για αυτό το καλοκαίρι και θα επικεντρωθεί στο πώς ο Reed Richards, η Susan Storm, ο Johnny Storm και ο Ben Grimm εξελίχθηκαν από επιστήμονες σε υπερήρωες ενώ το studio παραγωγής της ταινίας έχει «παραγγείλει» ήδη το sequel. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κριτικοί ήδη κάνουν λόγο για ένα καλύτερο remake συγκριτικά με την ταινία που κυκλοφόρησε το 2005, βασιζόμενοι στο νέο, ταλαντούχο cast ηθοποιών (Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan) αλλά και στo γεγονός ότι θα γνωρίσουμε καλύτερα τους χαρακτήρες και τις ζωές των fantastic four.

4. Deadpool

deadpool_0

Τον Φεβρουάριο του 2016 το όνειρο πολλών comic book fan θα γίνει πραγματικότητα. Ο Ryan Reynolds αναλαμβάνει τον ρόλο που υποδήθηκε στο X-Men Origins: Wolverine, αυτή τη φορά στη δική του superhero ταινία. Από πολλούς κριτικούς η ταινία αναμένεται να αλλάξει το «καλούπι» των μέχρι τώρα παραγώμενων superhero movies καθώς η εκκεντρική περσόνα του antihero, Deadpool είναι κάτι πρωτόγνωρο στις ταινίες του είδους.

5. Batman vs Superman: Dawn of Justice

Batman-Superman-movie-logo

Μετά την ανακοίνωση του ονόματος του Ben Affleck ως ο επόμενος Bruce Wayne/ Batman το καλοκαίρι του 2013, δημιουργήθηκε σάλος στα ΜΜΕ και στο διαδύκτιο με τους οπαδούς του σούπερ ήρωα να κατακρίνουν τη συγκεκριμένη επιλογή. Το Batman vs Superman, το sequel του Man of Steel, έχει πολυσυζητηθεί και αναμένεται τον Μάρτιο του 2016 στις αίθουσες. Ο Jesse Eisenberg, ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο υποκριτικό ταλέντο (The Social Network), ίσως είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας και αναλαμβάνει τον ρόλο του κεντρικού villain, Lex Luthor.

6. Captain America: Civil War

captain-america-civil-war

Τον Απρίλιο του 2016 ο Iron Man και ο Captain America έρχονται αντιμέτωποι στο Civil War της Marvel με τον Robert Downey Jr και τον Chris Evans να επιστρέφουν για το sequel. Δεν έχουν ανακοινωθεί πολλές λεπτομέριες για την ακριβή πλοκή της ταινίας και αιωρείται το ερώτημα αν ο Peter Parker (a.k.a. Spiderman) θα κάνει την εμφάνισή του όπως στην ομώνυμη crossover σειρά των comic book.

7. X-Men: Apocalypse

Το-cast-του-X-Men-Apocalypse

Το X-Men: Apocalypse είναι η τελευταία ταινία της τριλογίας όπου το original cast του First Class καλείται να αντιμετωπίσει τον Apocalypse τον οποίο είδαμε στα closing credits του X-Men: Days of Future Past και παρουσιάστηκε ως μια αρχαία θεική ύπαρξη με τεράστιες υπερδυνάμεις. Πότε το περιμένουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες; Μάιο του 2016!

8. Teenage Mutant Ninja Turtles 2

turtles

Η συνέχεια της ταινίας του 2014 έρχεται τον Ιούνιο του 2016 με σχεδόν όλο το αρχικό cast ηθοποιών και συντελεστών. Το ερώτημα αν θα δούμε ξανά τον Shredder παραμένει αλλά αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι οι ακόλουθοί του, Bebop και Rocksteady επιστρέφουν μαζί με τον Casey Jones.

9. Suicide Squad

suicide_squad

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι οι comic book fans για το συγκεκριμένο adaptation καθώς Joker και Harley Quinn θα κάνουν την εμφάνιση τους σε μια super villain ταινία για πρώτη φορά στα κινηματογραφικά δεδομένα. O Jared Leto έκοψε τα χαρακτηριστικά μακρυά μαλλιά του για τον ρόλο του Joker με αποτέλεσμα να γίνει worldwide trending topic στο Twitter! Φημολογείται έντονα και για συμμετοχή του Jesse Eisenberg με καθήκοντα Lex Luthor. Η κυκλοφορία της ταινίας είναι προγραμματισμένη για τον Αύγουστο του 2016, μέχρι τότε υπομονή (το ξέρω είναι δύσκολο!).

10. Gambit

43592

Αν είσαι αφοσιωμένος fan των X- Men σίγουρα τον ξέρεις, όχι μόνο από τα comic books αλλά και από την πετυχημένη σειρά κινουμένων σχεδίων του 1990. Ο Gambit όχι απλά κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ( ντεμπούτο αν εξαιρέσεις το cameo στο X-Men Origins: Wolverine) αλλά είναι ο πρωταγωνιστής όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο! Μπορούμε να περιμένουμε φλεγόμενα τραπουλόχαρτα, περίτεχνες/ ακροβατικές κινήσεις με μπαστούνι και γενικότερα τον πιο cool χαρακτήρα των X- Men. Τον ρόλο αναλαμβάνει ο Channing Tatum και θα μας φανεί αιώνας μέχρι το φθινόπωρο του 2016 οπότε και βγαίνει η ταίνια!

Σχόλια