Το TEDxUniversityoftheAegean είναι το πρώτο συνέδριο TEDx του Πανεπιστημίου Αιγαίου και θα πραγματοποιηθεί στην Ερμούπολη της Σύρου στις 25 Απριλίου 2015 στο Θέατρο Απόλλων, με θέμα “MOTIVACTION” από τις 11:00 έως τις 19:00.

Motivaction. Είναι ένας σύνθετος όρος από τις λέξεις motive και action (κίνητρο και δράση). Σκοπός του συνεδρίου είναι να ορίσουμε τη λέξη “Motivaction” και να βρούμε απαντήσεις σε κάποια καίρια ερωτήματα:

  • Πώς η αιτία γίνεται κίνητρο και το κίνητρο δράση;
  • Τι είναι αυτό που μας κάνει να επιδιώκουμε τους στόχους μας;
  • Για ποιο λόγο κάποιοι άνθρωποι ξεχωρίζουν στο πώς βάζουν στόχους και πώς κινητοποιούνται γι αυτούς?

Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το TEDxUniversityoftheAegean δημιουργήθηκε για να μεταφέρει την εμπειρία του TED στην κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και στα νησιά του Αιγαίου γενικότερα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο, άνθρωποι με συναρπαστικές ιδέες θα έχουν τη δυνατότητα να εμπνευστούν και να εμπνεύσουν άλλους.

logoΤο TEDxUniversityoftheAegean θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι ανάλογες πρωτοβουλίες μπορούν να πραγματοποιηθούν εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που τις στηρίζουν και πιστεύουν σε αυτές, πέρα από τυχόν περιορισμούς μιας τοπικής κοινωνίας και των πόρων που αυτή μπορεί να διαθέσει.

Η οργάνωση υλοποιείται κατά κύριο λόγο από φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων με τη σημαντική συμμετοχή των υπολοίπων τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συμβολή των τοπικών φορέων κι επιχειρήσεων σε μια προσπάθεια ανάδειξης της Σύρου και των δυνατοτήτων της μέσα από την εκδήλωση.

Το TEDxUniversityoftheAegean θα φιλοξενήσει στη σκηνή του τουλάχιστον 12 ομιλητές, από την Ελλάδα και τον κόσμο. Είναι άνθρωποι που κατάφεραν να ξεχωρίσουν μέσα από τις πράξεις τους κι όχι τα λόγια τους, άνθρωποι που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα για όλους μας, εντός κι εκτός Ελλάδα.

teamphoto

Οι ομιλητές προέρχονται από διαφορετικά πεδία, είναι καλλιτέχνες, επιστήμονες, άνθρωποι με ιδέες κι εμπειρίες που μας παρουσιάσουν θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος, τεχνολογίας, ψυχολογίας design, επιχειρηματικότητας και όχι μόνο. Τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν σύντομα.

  • Περισσότερες πληροφορίες και νέα για τη διοργάνωση:

https://www.facebook.com/TEDxUniversityoftheAegean?fref=ts

  • Ακολουθήστε μας στο Instagram:

tedxuniversityoftheaegean

ή ζητήστε περισσότερες πληροφορίες με mail: press@tedxuniversityoftheaegean.com

και info@tedxuniversityoftheaegean.com

Το TEDxUniversityoftheAegean θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης, (http://apollontheater.gr/) ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα του 19ου αιώνα με πλούσια ιστορία, που το 2014 συμπλήρωσε 150 χρόνια ζωής. Τον ίδιο χρόνο, το 2014 έγιναν και εργασίες εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του ενώ πολύ σημαντική είναι η η συνεργασία του θεάτρου με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) για τη ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση των εκδηλώσεων του με υψηλές ταχύτητες (live streaming) καθιστώντας το ως το πρώτο περιφερειακό θέατρο με τέτοια δράση.

Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά, διαδικτυακά στην σελίδα του θεάτρου: https://diavlos.grnet.gr/apollontheatre

http://apollontheater.gr/

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση ιδεών που εμπνέουν τους ανθρώπους. Το TED ξεκίνησε το 1984 ως ένα συνέδριο με κεντρικό άξονα την Τεχνολογία, την Ψυχαγωγία και το Design. Σήμερα καλύπτει πλέον όλα τα πεδία – από την επιστήμη και την τέχνη, μέχρι την επιχειρηματικότητα και τα παγκόσμια ζητήματα . Οι ομιλίες βιντεοσκοπούνται και διατίθενται δωρεάν στην ιστοσελίδα του TED ώστε να μπορεί να τις δει οποιοσδήποτε από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Γι αυτό το λόγο μεταφράζονται μάλιστα σε πάνω από 50 γλώσσες. Τα TEDx είναι ανεξάρτητες εκδηλώσεις που διοργανώνονται με την άδεια και τα πρότυπα του TED από σχολεία, πανεπιστήμια κι άλλους φορείς σε όλο τον κόσμο ΤΕDx = Ανεξάρτητα οργανωμένη εκδήλωση ΤΕD.

Στο πνεύμα των «Ιδεών που αξίζει να διαδοθούν», το TEDx είναι ένα πρόγραμμα που επιτρέπει σε σχολεία, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, βιβλιοθήκες ή ακόμα και ομάδες φίλων να απολαύσουν μια εμπειρία παρόμοια με αυτή του TED μέσα από εκδηλώσεις που οι ίδιοι οργανώνουν, σχεδιάζουν και φιλοξενούν στην δική τους κοινότητα.Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το TED και τα TEDx στην επίσημη σελίδα της TED.

Το Frapress.gr στηρίζει την προσπάθεια αυτή, καθώς αποτελεί χορηγό επικοινωνίας. Θα ακολουθήσει νεότερη συνέντευξη με την curator του TEDxUniversityoftheAegean σύντομα.

Σχόλια