Τα ιδανικά μέρη για πικ-νικ στην Αθήνα!

Τώρα το φθινόπωρο που τις περισσότερες μέρες ευτυχώς ο ήλιος στέκει εκεί ψηλά στην όμορφη πόλη μας τι πιο ωραίο από ένα πικ νικ στα πάρκα μας! Πάρτε την παρέα σας, φορέστε την πιο καλή σας διάθεση και ξεχυθείτε στα λιβάδια!

Όσο για εσάς που δεν νιώθετε τόσο χίπηδες και ένα με τη φύση (ναι για εσάς λέω που περνάει μύγα και ταράζεστε), μπορείτε απλά να κάνετε τον περίπατο σας.

dsc_1777fsmall

Άλσος Συγγρού

Στα όρια Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Μελισσίων βρίσκεται το Άλσος Συγγρού. Εκεί στα 950 στρέμματα γης, πολλοί Αθηναίοι βρίσκουν μια όαση πρασίνου και οξυγόνου. Το κτήμα που βρίσκεται το άλσος άνηκε στον Αντρέα Συγγρό (τραπεζίτης και επιχειρηματίας, Κωνσταντινούπολη, 1830 – Αθήνα ,1899), ο οποίος το αγόρασε με σκοπό την ανέγερση μιας θερινής οικίας.

Ο Συγγρός έφτιαξε την έπαυλη ως δώρο για τη σύζυγο και κληρονόμο του Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου. Η Ιφιγένεια ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την φιλανθρωπία και δώρισε ολόκληρο το κτήμα στην τότε Ελληνική Γεωργική Σχολή, με σκοπό την ίδρυση σχολής κηπουρικής, πτηνοτροφίας, μελισσοκομίας, σηροτροφίας και κτηνοτροφίας. Τα χρώματα της φύσης ακόμα μαγεύουν και ταξιδεύουν πολλούς, καθώς το πάρκο γεμίζει με ανθρώπινες φωνές. Πέρα από το να βαδίσετε στα μονοπάτια του θα ήταν μια υπέροχη ιδέα ένα πικ-νικ με τη παρέα σας.

παρκο-τρίτση2

Πάρκο Αντώνη Τρίτση

Το πάρκο Αντώνη Τρίτση στη δυτική Αττική αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου της πόλης. Περιλαμβάνει όχι μόνο την περιβαλλοντική εκπαίδευση μικρών και μεγάλων, αλλά και την αναψυχή λόγω των 1.200 στρεμμάτων πρασίνου καθώς και των έξι τεχνητών λιμνών,που σας εγγυώνται μοναδική χαλάρωση και επαφή με όλη τη φύση. Οι δραστηριότητες πολλές με ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον να σας περιμένει!

alsos-big

Άλσος Περιστερίου

Ένας καταπράσινος παράδεισος 60 στρεμμάτων στα δυτικά προάστια σας περιμένει να τον εξερευνήσετε. Μια βόλτα στα δρομάκια του άλσους που είναι γεμάτα χρώματα,αρώματα  και τα πανύψηλα δέντρα θα σας συντροφεύουν και θα σας δροσίζουν σε κάθε βήμα. Όσοι αγαπούν την άθληση, εδώ θα βρουν ένα μοναδικό υπερσύγχρονο γυμναστήριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών για να γυμναστούν μέσα στη φύση και να διώξουν από πάνω τους το άγχος!Αν είστε από αυτούς που διαβάζουν, δανειστείτε βιβλία από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και χαλαρώστε κάτω από τις φυλλωσιές με καλαθάκι και τραπεζομάντιλο!

03

Πάρκο Σκοπευτηρίου Καισαριανής 

Στα 6 στρέμματα του πάρκου πέρα από τους πλακόστρωτους δρόμους, τα ψηλά δέντρα και το υπέροχο γρασίδι, θα βρείτε πλήθος πάγκων για πικ-νικ. Αν δεν σας φτάνουν τα τρόφιμα που έχετε μαζί σας, εφοδιαστείτε από το αναψυκτήριο του πάρκου. Παράλληλα, ο τεράστιος χώρος πρασίνου φιλοξενεί 3 παιδικές χαρές, θεατράκι, θερινό σινεμά και φυσικά τον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου.
alsos3

Άλσος Βεΐκου (Γαλάτσι)

Το συνολικής έκτασης 217 στρεμμάτων πάρκο θα μπορούσαμε να πούμε οτι τα έχει όλα και είναι ιδανικό για μια εξόρμηση στη φύση. Είναι ένα άλσος με γρασίδι, δέντρα και κιόσκια που σε περιμένουν να τα απολαύσεις μαζί με το καρό τραπεζομάντιλο σου και την καλύτερη παρέα!

Σίγουρα υπάρχουν πολλά όμορφα πάρκα στην Αθήνα και χώροι πρασίνου. Οι λόφοι του Στρέφη και του Φιλοπάππου είναι επίσης δύο από αυτούς. Προτίμησα αυτά τα πάρκα γιατί έχουν μια ιδιαίτερη ομορφιά και μια δική τους ιστορία. Σημασία όμως δεν έχει πού θα πάτε, σημασία να πάρετε τους ανθρώπους που αγαπάτε και να βγείτε να χαρείτε τα απλά πράγματα της ζωής! Μη το φιλοσοφείτε και πολύ! Για αυτό καλαθάκι, τραπεζομάντιλο, καλή καρδιά και είστε έτοιμοι για μια εξόρμηση στις ομορφιές της πόλης μας!

Σχόλια