Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ανθρώπων στο facebook. Λίγο ως πολύ υπάρχουν στα προφίλ όλων μας και σίγουρα τους έχουμε κατηγοριοποιήσει στο μυαλό μας, βάσει κάποιων συγκεκριμένων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, είτε καλό είτε κακό! Να λοιπόν οι πιο συνήθεις κατηγορίες που συναντάμε!

1) Αγόρι/Κορίτσι-Selfie: Ο τύπος (πιο πολύ συναντάται σε κοπέλα βασικά) που θα βγάλει φώτο και θα την ανεβάσει για να δούμε όλοι το νέο συνολάκι-μαλλί-νύχι-παπούτσι-βρακί κτλ. Κάθε μέρα. Όλη μέρα. Αυτή η κατηγορία παίρνει συνήθως τα πιο πολλά likes και σχόλια και τα άτομα που ανήκουν σε αυτήν φαίνονται σαν οι πιο κοινωνικοί και δραστήριοι χρήστες του fb.

2) Καψούρας: Όλοι έχουμε έναν φίλο που μόλις τα έφτιαξε/μόλις χώρισε/τα έχει βάλει με τις γυναίκες-άντρες όλου του κόσμου. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι ποστάρει όλη μέρα καψουροτράγουδα που ταιριάζουν στην περίσταση με κύριους καλλιτέχνες επιλογής τους: Παντελίδη, Οικονομόπουλο, Καρρά, Πλούταρχο, Γονίδη και όλους αυτούς τελοσπάντων που σε ωθούν σε κόψιμο φλέβας. Τα τραγούδια αυτά συνοδεύουν στίχοι-σπόντες όλο νόημα που πιστεύει ότι θα το καταλάβει μόνο η κοπέλα/αγόρι που πρέπει αλλά στην πραγματικότητα καταλαβαίνει τι παίζει όλο το facebook.

3)Λιγούρης: Κλασικός τύπος (μεγάλος συνήθως) που κάνει add όλες,μα ΟΛΕΣ τις εμφανίσιμες κοπέλες που υπάρχουν στο facebook, και το μόνο που κάνει είναι να σχολιάζει τις φωτογραφίες τους (με σχόλια τύπου «ΕΙΣΕ ΦΟΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!» κτλ) και να τους στέλνει inbox με διάφορα κολακευτικά και καλά σχόλια, για να τις προσεγγίσει, τύπου «ΚΟΥΚΛΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ», «ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΕ ΑΣΤΕΡΗ» κτλ. Αυτοί οι τύποι συνήθως καταλήγουν στο (πασίγνωστο πια) «ΚΟΥΚΛΑ ΚΑΝΕ ΑΔΔ ΕΙΜΑΙ ΜΠΛΟΚ»!

4) Ψαγμένος: Αυτό το παιδί ανεβάζει πολύ σπάνια ένα τραγούδι ξέρω γω που είναι το πιο άγνωστο που υπάρχει, δεν έχει αλλάξει φώτο προφίλ ποτέ αλλά τα βλέπει όλα και όλους. Κυρίως μας δίνει να καταλάβουμε ότι δεν είναι κολλημένος με το fb και ότι πιο πολύ ζει απ’ ότι σερφάρει.

5) Υποχθόνιος: Το κλασικό τυπάκι που μας έχει όλους φίλους αλλά δεν φαίνεται πουθενά: δεν ποστάρει, δεν κάνει like, δεν αλλάζει καν την φώτο προφίλ του. Αλλά αυτός ο τύπος φίλοι μου τα βλέπει και τα ξέρει ΟΛΑ! Αυτό θα το καταλάβεις από το γεγονός ότι είναι όλη μέρα online και από το ότι αν ποτέ τύχει και μιλήσετε, θα καρφωθεί από την περιέργειά του: «Εσύ έκανες κανένα ταξίδι τελευταία; Αν ναι, πώς πέρασες;» (ενώ έχει δει τις 500 φωτός που έχεις ανεβάσει από το ταξίδι!)

6) Ζευγάρια-Φούσκες: Είχα πάει που λέτε μια μέρα για καφέ και στο διπλανό τραπέζι πετυχαίνω ένα ζευγαράκι από αυτά που στο Facebook έχουν σε σχέση, την ημερομηνία επετείου τους, όλη μέρα ανεβάζουν τραγούδια και καρδούλες ο ένας στον άλλον, κάνουν όλη μέρα check in μαζί κτλ κτλ… Είχα δει εγώ το check in ήδη «νιώθω ότι με αγαπούν στην τοποθεσία τάδε» και που λέτε αυτό που αντίκρισα ήταν το άκρως αντίθετο από αυτό που παρουσίαζαν στο fb! Δεν μίλησαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ήταν όλη την ώρα στο κινητό, άραζαν και απλά σε κάποια φάση έφυγαν, έτσι πανέμορφοι. FAIL.

7) Θείτσα: Τώρα που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο, έχει κάνει fb και η κουτσή Μαρία! Φυσικά αναφέρομαι σε ένα ποσοστό του πληθυσμού που δεν απευθυνόταν αρχικά το facebook, ή δεν τους ενδιέφερε και μιλάω για τους 40+. Αυτοί δεν μας ενοχλούν οι γλυκούληδες, κυρίως μόνο νέα και ειδήσεις διαβάζουν και απλά τρώνε κάποια μπλοκ από τα παιδιά τους για να μην βγαίνει όλη τους η κρυφή ζωή στην φόρα (-Ναι μαμά πάω για ύπνο! Και 4 η ώρα γίνεται check in στο κλαμπάκι… Εμμμμμ δεν θα μας κλείσει το σπίτι το fb!!)

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις; 🙂

 

Σχόλια