«Θα πληρώσουν όλες, μία για κάθε αμάρτημα. Κάθε θυσία στο βωμό της τέχνης, γραμμένη σε μία κάρτα…»

Ο Ian Blue είναι ένας νέος καταξιωμένος τραγουδιστής της jazz σκηνής στην Αμερική της δεκαετίας του 1960. Μια περίοπτη φυσιογνωμία, ένα ίνδαλμα της Νέας Υόρκης, μέσα σε μία κοινωνία που προσκυνάει το νεοπλουτισμό, τον υλισμό και τη σεξουαλική απελευθέρωση. Στη σκιά αυτής της λάμψης κρύβεται καλά η αβαθής και μυστήρια φύση ενός δολοφόνου. Κάθε χρόνο, την ίδια μέρα, 7 Δεκεμβρίου, μια γυναίκα εντοπίζεται νεκρή. Επιδεικτικά παρατημένη στο προαύλιο μιας εκκλησίας με ένα καρτελάκι δεμένο στα χέρια – ετικέτα του θανάσιμου αμαρτήματός της. Ο επιθεωρητής που αναλαμβάνει την υπόθεση σε συνεργασία με μία δημοσιογράφο προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος ενώ οι έξι από τους εφτά φόνους έχουν ήδη διαπραχθεί. Παρακολουθεί διακριτικά τον υπεράνω πάσης υποψίας Ian Blue, ένα χρόνο πριν ο άφαντος δολοφόνος ολοκληρώσει τον κύκλο του…
Σε μία φτωχική επαρχία του Μισσισιπή, μια δεκαετία πριν, ο έφηβος ακόμα Ian προσπαθεί να στηρίξει τη μισοδιαλυμένη οικογένειά του κρατώντας παράλληλα ζωντανό το καλλιτεχνικό του όνειρο. Ο αλκοολικός πατέρας του είναι πλέον άνεργος εξαιτίας του ανεπανόρθωτου τραυματισμού που κληρονόμησε στον πόλεμο της Κορέας. Η μητέρα του προσπαθεί με κάθε τρόπο να φέρει έσοδα στο σπίτι καθαρίζοντας σπίτια κι ο ίδιος ο Ian εργάζεται βοηθώντας τον ιερέα του χωριού…

Το παρόν υποκινείται από το παρελθόν και το μέλλον λυτρώνει το παρόν αφήνοντας ένα λεπτό χάσμα ανάμεσά τους.
Ο άνθρωπος σ’ αυτή τη φάρσα που ονομάζουμε ζωή γεννιέται μόνος και σε κάθε στάδιό της χορεύει ένα ατέλειωτο και βασανιστικό βαλς με τους φόβους του. Κι όταν τελειώσει η μουσική, πεθαίνει πάλι μόνος…

«Ναι, αλλά το βαλς χορεύεται σε ζευγάρι. Χρειάζονται δύο κύριε Blue. Μη μου πείτε ότι δεν μπορείτε να βρείτε παρτενέρ… Εσείς;»
«Γι’ αυτό είναι βασανιστικό. Γιατί τα ταίρια μου φορούσαν πάντα μάσκες. Πώς μπορείς να χορέψεις με κάποιον που στην ουσία δεν γνωρίζεις…»

Το θεατρικό θρίλερ «Το πιο γλυκό ανάθεμα» ανεβαίνει για πρώτη φορά, στη σκηνή της Αίθουσας Τέχνης «ΚΟΔΡΑ». Ένα θεατρικό εγχείρημα της νέας ερασιτεχνικής ομάδας της Θεσσαλονίκης, «Εν παρόδω».

Όμορφα πράγματα συμβαίνουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε μια εποχή ”κρίσης” , μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα , αποφασίζει να ανεβάσει μια παράσταση-θρίλερ. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Κυριακού Δανιήλ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τον ρόλο του πατέρα στην εν λόγω παράσταση, ερμηνεύει ο δικός μας αρθρογράφος στο Frapress Σταμάτης Παπαδόπουλος.

11075198_10152850855758212_6984407359366320096_n

Σκηνοθεσία: Κυριάκος Δανιήλ
Κείμενο: Κυριάκος Δανιήλ
Φωτισμοί: Νάσια Λάζου, Σταματία Σαπατόρη
Μουσική επιμέλεια – πρωτότυποι στίχοι: Ελευθερία Λαγιόκαπα
Χορογραφίες: Ναντίν Μισαηλίδου
Ενδυματολόγοι – Φροντιστήριο: Ηλέκτρα Θεοδωρίδου, Βαρβάρα Παπαστεργίου
Επιμέλεια αφίσας: Θανάσης Κωνσταντόπουλος

Παίζουν:

Ian Blue: Νίκος Τογανίδης
Κοπέλα-Λαγνεία: Δανάη Γαλίτη
Επιθεωρητής Madison: Θανάσης Μήτος
Δημοσιογράφος Emily Hitschfeld: Κατερίνα Χρυσοπούλου
Emma-Αλαζονεία: Ελευθερία Λαγιόκαπα
Γερο-William: Γιάννης Ανδριανός

Ian έφηβος: Κυριάκος Δανιήλ
Πατέρας: Σταμάτης Παπαδόπουλος
Μητέρα: Αλεξάνδρα Έντα-Χουχουλιδάκη
Ιερέας: Γιάννης Μαλεζάς
Rose: Έλλη Μπομποτσάρη

Χορεύτριες: Αναστασία Μπούρα, Κατερίνα Πανταβού, Κατερίνα Κουκίου, Δανάη Γαλίτη, Ελευθερία Λαγιόκαπα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ-ΩΡΕΣ:

Σάββατο 28 Μαρτίου στις 21.00

Κυριακή 29 Μαρτίου στις 21.00

Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 22.00

ΕΙΣΟΔΟΣ*: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τηλεφωνικές κρατήσεις στο: 6987349275

Οι θεατές παρακαλούνται να προσέλθουν 30’ πριν από την έναρξη της παράστασης.

Θερμές ευχαριστίες δίνονται από την θεατρική ομάδα, στους: Στράτο Κουτράκη, Σταμάτη Πουλιάση, Αγγελική Σαπάτρα, Μαρία Μαλεζά, Βλαδίμηρο Ιγνατιάδη καθώς και στις θεατρικές ομάδες: Θ.Ο.Φ (Θεατρική Ομάδα Φυσικού), Αμφιθεατρικοί ΠΑ.ΜΑΚ., Πέρα Δώθε Μαθηματικού & ΧΝΟΥ Ιατρικής.

Μια παράσταση που έχει σκοπό να προβληματίσει αλλά και να βάλει σε σκέψεις τον θεατή. Εμείς, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε πολύ καλή επιτυχία σε αυτή την προσπάθεια!

Σχόλια