Το Σάββατο το βράδυ βρεθήκαμε στο ξενοδοχείο Άριστον στην Θεσσαλονίκη όπου λαμβάνει χώρα για τρίτη και τελευταία χρονιά η διαδραστική performance «FAKE TIME». Εκεί παρακολουθήσαμε το show και έπειτα μιλήσαμε με την Μαρία Αθανασιάδου που αποτελεί μέρος της παράστασης, τόσο στην διεύθυνση της παραγωγής όσο και στο κομμάτι της performance. Ας δούμε όμως πρώτα τι ακριβώς είναι το FAKE TIME…

FAKE TIME

Πρόκειται για μία πρωτότυπη και πληθωρική παραγωγή που εκτυλίσσεται στα 42 δωμάτια του 7όροφου ξενοδοχείου ΑΡΙΣΤΟΝ. Ισορροπώντας μεταξύ φαντασιακού και ρεαλιστικού, μοναδικός της στόχος είναι να ταρακουνήσει την πόλη και να αφυπνίσει το παιδί που κάθε πολίτης κρύβει μέσα του.
Οι θεατές-ένοικοι του ξενοδοχείου ξεκινούν την «διαμονή» τους συμπληρώνοντας κατά το check in ένα ερωτηματολόγιο – ψυχογράφημα. Βάσει της «διάγνωσης», καλούνται να τρυπώσουν στο μαγικό χωροχρόνο του FAKE TIME  και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους δημιουργώντας την δική τους πλοκή, με σκοπό να απαντήσουν στο κεντρικό ερώτημα: «κάνεις την ζωή που θέλεις, ή την ζωή που σε θέλει;».
Κάθε όροφος κι ένα κομμάτι της ζωής μας. Κάθε δωμάτιο και μια ανάμνηση. Εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια, διάλογοι και πλήθος χαρακτήρων υπό την επιμέλεια της Λέλας Ράμογλου, πλαισιώνουν τους  23 περφόρμερς που σε συνδυασμό με το κοινό, συνθέτουν την ιστορία της παράστασης η οποία διαφοροποιείται ανάλογα με την συμμετοχή των θεατών.

Αυτές λοιπόν είναι οι γενικές πληροφορίες που δίνονται σε κάποιον πριν παρακολουθήσει το show. Θα ήταν ανώφελο να μπούμε στην διαδικασία να σας τροφοδοτήσουμε με παραπάνω λεπτομέρειες καθώς η εμπειρία του καθενός είναι διαφορετική και από την στιγμή που το «παιχνίδι» ξεκινά, καθένας φτιάχνει την δική του μοναδική εμπειρία μέσα σε αυτό. Οι 23 performers ενεργούν παράλληλα στα δωμάτια των 7 ορόφων και εσύ κινείσαι ή παρακολουθείς κάθε δρώμενο για όσο χρόνο θες, ή δεν θες αλλά θέλουν αυτοί (spoiler alert), και μέσα σε περίπου 2 ώρες έχεις γίνει θεατής παραστατικών κεφαλαίων που θα συνθέσουν την δικιά σου ιστορία μέσα σε αυτόν τον χωροχρόνο.

Μόλις το show τελειώσει μπορείς να πάρεις ένα ποτό στο φουαγιέ, να κάνεις ένα τσιγάρο, και να συνομιλήσεις με τους ιδιαίτερα πρόθυμους performer για το τι αποκόμισες από αυτή την εμπειρία και ποια πιστεύεις ότι είναι η ιστορία που έχεις παρακολουθήσει. Αυτοί θα σου μιλήσουν για το storyline που αφηγήθηκαν οι ίδιοι σε εσένα, την αρχική ιδέα-πεπατημένη του όλου πράγματος δηλαδή, η οποία διαφοροποιήθηκε ανάλογα με το κοινό της καθώς το show βασίζεται πάνω στην διαδραστικότητα. «Εμείς αυτό που θέλουμε για κάθε έναν που έχει παρακολουθήσει την παράσταση είναι φεύγοντας να ξέρει ποια κομμάτια του εαυτού του χρειάζεται να δουλέψει, πού έχει ενδεχομένως κάποια «τραύματα», κάποια σημεία που πρέπει να αναλογισθεί και να τακτοποιήσει» μας λέει η Μαρία Αθανασιάδου, ενώ η απάντησή της στο ότι σε κάποιον θεατή το show μπορεί να φανεί ακραίο ή να τον κάνει να νιώσει άβολα και καταπιεστικά μέσα σε αυτό το παιχνίδι απαντά: «μέσα από την ησυχία δεν έρχεται καμία αλλαγή. Πρέπει να υπάρξει ταραχή και διάλυση για να έρθει η αναγέννηση μέσα από της στάχτες και η νηνεμία».
Το FAKE TIME αποτελεί αναμφισβήτητα μία πολύ διαφορετική, παραστατική εκδήλωση της πόλης μας, βασισμένη σε μια ιδέα με πολλές προοπτικές και οργανωμένη σε έναν χώρο σκηνογραφικά εκπληκτικό. Και μόνο από την πλευρά των εγκαταστάσεων να το δεις (σε περίπτωση που δεν είσαι ιδιαίτερα ανοιχτός στις πιο ιδιαίτερες, σύγχρονες καλλιτεχνικές εμπειρίες) αξίζει να περάσεις μια βόλτα από το hotel Ariston. Αν μη τι άλλο εγώ φεύγοντας για την Σαββατιάτικη έξοδό μου, είχα στα νύχια του δεξιού μου χεριού διάφανο μανό με ροζ χρυσόσκονες επιμελημένο από μία μπατσίνα στον 2ο όροφο, είχα πιει γρεναδίνη από δοκιμαστικό σωλήνα σε ένα δωμάτιο 1×1 κερασμένη από μια ψυχασθενή, είχα διαβάσει κομμάτια από το αλφαβητάρι της 1ης δημοτικού σε κάποιον που του έκαναν ηλεκτροσόκ και είχα παρακολουθήσει ανδρικό cross-dressed στριπτίζ συνδυασμένο με μαθήματα δημοκρατίας. Ε πες, δε σου έχει κινήσει ήδη το ενδιαφέρον; Παρακάτω θα βρεις πληροφορίες για τους συντελεστές και τηλέφωνα κρατήσεων, ενώ μπορείς να δεις και το trailer της παράστασης ακολουθώντας τον σύνδεσμο.

FAKE TIME

Ξενοδοχείο Άριστον
Καραολή και Δημητρίου 5, Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα
Τιμή εισιτηρίου: 16 ευρώ. Φοιτητικό και ανέργων 12 ευρώ
Προπώληση Εισιτηρίων: ARTE: Τσιμισκή 66 & ΚΕΦΤΕΔΕΣ: Βογατσικού 4
Ώρα προσέλευσης: 20:30
Ώρα Έναρξης: 21:00
Τηλέφωνα Κρατήσεων: 6942844242 & 6933068888
www.facebook.com/FakeTimeAriston

Συντελεστές:

 

Σύλληψη ιδέας | Σκηνοθεσία | Σκηνογραφία | Art Direction: Λέλα Ράμογλου

 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελίζα Μάρη

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες – Σχεδιαστές: Στρατής Ταυλαρίδης, Γιάννης Σωτηρίου, Κατερίνα

Ζούρα, Χρύσα Σερδάρη, Μαρία Καλαθάκη, Μαρία Καραθάνου, Στεφανία Κώστογλου,

Βασίλης Λαζαρίδης, Ειρήνη Λαμπίρη, Διονύσης Πρωτόγερος

Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: Βασίλης Τσάκωνας

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Αθανασιάδου

Ενδυματολογία: Duygu Ozturk

Hair & Make-up Artist: Μαρία Αλεξιάδου

Μουσικός Σχεδιασμός: Κάκια Γκουδίνα – Martin Schnabl

Φωτισμός: Γιώργος Κάκαλης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Νίκος Μπον

Τεχνικός Σχεδιασμός Ήχου: Τέλης Κούρτης

Ψυχολογική Έρευνα & Ανάλυση: Νατάσα Δαμάσκου

Τρειλερ: Μορίς Ράφαελ

Bίντεο Ολονυχτίας: Socos

Πρόμο Βίντεο: Βασίλης Κεχαγιάς

Performers : Μαρία Αθανασιάδου, Άκρη, Στέλλα Δόγλου, Νίκος Ζώκας, Μαρία Ιβανίδου,

Έλενα Καλαιτζή, Δήμητρα Καστέλλου, Κωνσταντίνα Καστέλλου, Μαρκέλα Κυριαζή, Ελίζα

Μάρη, Mιρέλλα Μαντάκου, Χρόνης Μοσχάκης, Γρηγόρης Μοσχόπουλος, Κατερίνα

Παπάτσα, Πασταφλώρα, Βασιλική Σωτήρκου, Ταρζάν, Αλεξία Φάλλα

Guest Performers: Αλέξανδρος Ανταμιάν, Σταμάτης Γαργαλιάνος, Χρήστος Μήττας,

Αλέξανδρος Νίκολας, Σήφης, Κωνσταντίνος Τσώνης

Χορηγός Ειδών Διακόσμησης: ‘ARTE, MarinoShow

Η παραγωγή του Fake Time ευχαριστεί θερμά την Σοφία Μάντη για την πολύτιμη συμβολή

 της ως χορογράφος και συνσκηνοθέτις 2013-2014

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=SKo6bDdvVgY

Σχόλια