Τον Ιούνιο του 2014, έκλεισε ένα από τα πιο γνωστά δισκάδικα/μουσικά καταστήματα με σχεδόν 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, το “Τζίνα” στον αριθμό 52 της Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας. Γενικού ενδιαφέροντος και μουσικού στυλ κατάστημα, απέναντι από το μεγαθήριο της εποχής “Metropolis”, στο οποίο υπήρχαν κασσέτες, βινύλια και CD ξένης μουσικής αλλά και πολλές Ελληνικές λαϊκές και άλλες κυκλοφορίες. Ένα σημείο δηλαδή ταυτόχρονα για μουσικόφιλους αλλά και λαϊκούς ανθρώπους που απλά η μουσική αποτελούσε κομμάτι της καθημερινότητας τους, αφού κάποτε η δισκογραφία δεν αφορούσε μόνο τους πρώτους.

 

Ο Παναγιώτης, γιος της κυρίας Τζίνας άνοιξε ωστόσο σχεδόν άμεσα, ένα καινούριο κατάστημα με δίσκους επίσης στο κέντρο της Αθήνας (Σαρρή 46 Πλατεία Ασωμάτων/ Ψυρρή), το “Imantas “. Πολύ πιο στοχευμένο το κατάστημα, αφού επικεντρώνεται κυρίως στο βινύλιο (τα CD φυσικά δε λείπουν) χωρίς να περιορίζεται μουσικά αλλά αφορά κυρίως μπορούμε να πούμε νέες ξένες κυκλοφορίες ,επανακυκλοφορίες (ροκ, χιπ χοπ, τζαζ, ηλεκτρονική, ρέγκε, σκα, έθνικ, σάουντρακς κ.α) και καινούριες ανερχόμενες μπάντες και καλλιτέχνες αφού ο “Imantas” λειτουργεί μάλιστα και ως ανεξάρτητο label Ελλήνων μουσικών (κάτι που είχε ξεκινήσει ήδη κάποια χρόνια πριν από την εποχή του “Τζίνα”).

iman

Για παράδειγμα μπορεί να βρει κανείς στο κατάστημα πολλές από τις κυκλοφορίες και επανεκδόσεις της “Music On Vinyl” ,μιας εταιρείας που επανακυκλοφορεί παλιότερα άλμπουμ ή και καινούρια σε εξαιρετικές εκδόσεις δίσκων 180 γραμμαρίων. Όπως επίσης και κυκλοφορίες της Tru Thoughts και της Daptone Records. Ή το CD που έβγαλαν οι “The Moka Band”, ελληνικό σύνολο τζαζ/μπλουζ/σόουλ κατεύθυνσης που κυκλοφόρησε από το label του Ιμάντα σε όμορφη συσκευασία. Κατά καιρούς υπάρχουν και συγκεκριμένες καλές προσφορές όπως για παράδειγμα πολύ φθηνοί δίσκοι κλασσικής μουσικής σε πολύ καλές κόπιες της “Deutsche Grammophon”, προσφορές σε τζαζ CD της Blue Note και διάφορα άλλα που προκύπτουν.

 

Αξίζει και με το παραπάνω να επισκεφθείτε τη σελίδα www.imantas.org, καθώς και το ίδιο το κατάστημα στο οποίο γίνονται συχνά και διάφορα dj sets για να βρείτε ό,τι σας ενδιαφέρει.  Η σελίδα στο facebook ενημερώνεται επίσης πολύ συχνά και περιλαμβάνει εκτός από κυκλοφορίες και διάφορα events γι’ αυτό καλύτερα να τσεκάρετε και τα δύο.

 

 

https://www.facebook.com/imantas.org

www.imantas.org

https://www.youtube.com/user/imantasproductions

Σχόλια