Κάθε φορά που βρίσκομαι στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψω με συνεπαίρνει η ατμόσφαιρα του χώρου, η γοητεία που ασκεί όχι μόνο επειδή αποτελεί την αρχή του κάθε ταξιδιού, αλλά η γοητεία που ασκεί το αεροδρόμιο ως εργασιακός χώρος, το ενδιαφέρον που δημιουργείται βλέποντας εργαζομένους του check-in να εξυπηρετούν τους επιβάτες-ταξιδιώτες, τους υπαλλήλους στην πύλη επιβίβασης και τους αεροσυνοδούς να περπατούν στους διαδρόμους του αεροδρομίου.

Έχει αναρωτηθεί κανείς τι είδους γνώσεις έχουν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι; Τι σπουδές χρειάζονται για να αποκτήσει κάποιος το υπόβαθρο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός αεροδρομίου ή ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου; Αν υπάρχει κάποιο πτυχίο ή δίπλωμα που να πιστοποιεί τις γνώσεις αυτές; Και αν υπάρχει ποιος μπορεί να του παράσχει αυτές τις γνώσεις ; Όλα αυτά τα ερωτήματα αποτελούσαν και δικές μου προσωπικές απορίες εως ότου ανακάλυψα και γνώρισα τον πάροχο των εξειδικευμένων αυτών γνώσεων του αεροπορικού και ταξιδιωτικού αντικειμένου.

Η σχολή Mega Airline Studies ευρισκόμενη στο χώρο παροχής εκπαίδευσης σχετικά με την αεροπορική και τουριστική βιομηχανία από το 1999 αποτελεί το μοναδικό εξουσιοδοτημένο εκπαιδευτικό κέντρο στην Αθήνα από τον IATA ( Διεθνής Οργανισμός Αερομεταφορών) και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η Mega Airline Studies συνεργάζεται επίσης με την FIATA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αεροπορικών Μεταφορών), με την UFTAA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταξιδιωτικών Πρακτόρων),  και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Η σχολή βραβεύεται από το 2011 έως και το 2015 κάθε χρόνο στα ετήσια συνέδρια της IATA σε Γενεύη, Κωνσταντινούπολη, Abu Dhabi, και Montreal σε συνεργασία με εταιρίες όπως η Etihad Airways και Turkish Airlines μέσα στα 3 καλύτερα εξουσιοδοτημένα εκπαιδευτικά κέντρα της Ευρώπης σε επίπεδο απόδοσης.

Τα διπλώματα έχουν τη σφραγίδα των μεγαλύτερων οργανισμών παγκοσμίως στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού IATAUFTAA και IATAFIATA και οι εκπαιδευτές της σχολής φέρουν την πιστοποίηση των οργανισμών αυτών, αλλά κουβαλούν και πολύπειρη παρουσία ως στελέχη του αεροδρομίου, αεροπορικών εταιριών, ταξιδιωτικών γραφείων και ως Ιπτάμενοι φροντιστές.

mega_mainlogo_x589

Συνοπτικά παρέχεται εκπαίδευση σχετικά με κοστολόγηση αεροπορικών εισιτηρίων, ηλεκτρονικές κρατήσεις συστημάτων αεροπορικών εισιτηρίων, επίγεια και θαλάσσια μεταφορά, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, κρατήσεις ξενοδοχείων και εξυπηρέτηση πελατών σε επίπεδο Travel Agent και μετά την επιτυχή περάτωση αυτών σε επίπεδο Συμβούλου. Ακόμη, παρέχονται μαθήματα πληρωμάτων καμπίνας επιβατών αεροσκάφους, επάρκειας ασκήσεως επαγγέλματος με το δίπλωμα Attestation of Safety Training, διεθνών αερομεταφορών εμπορευμάτων και επικίνδυνων φορτίων (D.G.R.) και αγαθών, υπηρεσιών και εξυπηρέτησης πελατών αεροδρομίου, ασφάλειας αεροδρομίου και γενικότερα αεροπορικού χώρου, Μάρκετινγκ αεροπορικών εταιριών, Ηγεσίας και Επιχειρηματικότητας με εξειδίκευση στον Τουρισμό και το Αεροπορικό κομμάτι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Harvard.

 

 

Αναλυτικότερα η Mega Airline Studies παρέχει εκπαίδευση στις εξής ειδικότητες:

 

  • IATA/UFTAA Foundation in Travel and Tourism Course.
  • IATA/UFTAA Travel Consultant Course.
  • IATA Aviation Cabin Crew Training.
  • Attestation of Safety Training.
  • Harvard Leadership & Management Program.
  • IATA Airline Marketing Program.
  • Airline Customer Service.
  • Αεροπορικά και Ξενοδοχειακά Συστήματα Κρατήσεων.
  • IATA/FIATA Cargo Course.
  • IATA/FIATA Dangerous Goods Regulations Course.
  • IATA Airport Operation Course.
  • IATA Ramp Services Course.
  • IATA Aviation Security Awareness.

 

 

Οι ταξιδιωτικές και αεροπορικές σπουδές αποτελούν τη νέα γενιά εναλλακτικών σπουδών σύμφωνα και με τον ιδρυτή και καθηγητή της σχολής και για πάνω από 30 χρόνια διοικητικό στέλεχος της Alitalia, καθώς και διατελέσαντα πρόεδρο της ομοσπονδίας αερομεταφορών και τουρισμού κ. Γεώργιο Γαλίτη.
Όπως μας είπε και ο ίδιος: « Η ίδρυση της σχολής προέκυψε από την ανάγκη να καλυφθούν τα κενά και οι αδυναμίες της δημόσιας εκπαίδευσης στον συγκεκριμένο κλάδο η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής. Για την επιτυχή παραγωγή νέων ικανών στελεχών στον κλάδο χρειάζεται τεχνογνωσία και συνεχής και άρτια επιμόρφωση».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα σπουδών:

 

Mega Airline Studies

Βουλής 5 Σύνταγμα, Αθήνα.
Τηλ.: 210 32 30 167

e-mail: info@megaairlinestudies.gr
www.megaairlinestudies.gr
Και όπως λέει και το μότο της σχολής, Σπούδασε Σωστά, Πέταξε Ψηλά!

 

 

 

Σχόλια