Είτε μας αρέσει είτε όχι τα τελευταία χρόνια είναι το μεγαλύτερο ματς στον πλανήτη.

Μια αναμέτρηση ανάμεσα σε 2 διαφορετικές πολύ όμορφες πόλεις, 2 διαφορετικές ιδεολογικές τάξεις, 2 διαφορετικές ποδοσφαιρικές νοοτροπίες και 2 διαφορετικού στυλ μεγάλους ποδοσφαιριστές!

Μέχρι πέρσι  Messi και C.Ronaldo ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των ντέρμπι στην Primera Division. Φέτος όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και αυτό γιατί η Atletico.M τους την έφερε για τα καλά την περασμένη σεζόν, κατακτώντας τον τίτλο βασιζόμενη στην συλλογικότητα.

Έτσι λοιπόν οι 2 αιώνιοι της Ισπανίας αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στα καινούρια δεδομένα του ισπανικού ποδοσφαίρου, που είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν πιο ομαδικοί, μοιράζοντας το επιθετικό κομμάτι σε 2 τριπλέτες και όχι σε 2 πρόσωπα…

realm

Αξίζει να σημειωθεί πως και την προηγούμενη χρονιά οι 2 πλευρές στηρίχτηκαν σε 3 άτομα στην επίθεση τους, όμως για την Barcelona ο Messi τότε δεν ήταν στα καλά του (φέτος έχει ξαναβρεί τον καλό του εαυτό) και η έλευση φέτος του Suarez έχει προσθέσει εκρηκτικότητα, ταχύτητα και φρεσκάδα στην ομάδα.
Αντίστοιχα στη Real Madrid, η φυγή του Di Maria απελευθέρωσε τον Bale και εδραίωσε τον αδικημένο μέχρι πρότινος  Benzema μέσα στις αντίπαλες περιοχές, δημιουργώντας έτσι μια ιδιαίτερη αλλά αποτελεσματική χημεία, στην κορυφή της επίθεσης των Μαδριλένων!

Η τριάδα των γηπεδούχων έχει καταφέρει να πετύχει τα 56 (τα 32 ο Messi)  από τα 78 τέρματα των  Blaugrana, έχοντας και στο ενεργητικό της 27 (14 o Messi) assists

 ενώ η τριάδα της βασίλισσας της Ευρώπης, έχει πετύχει 55 (30 o C.Ronaldo) από τα 77 γκολ της ομάδας, συνοδεύοντας τα και με 24 (11 o C.Ronaldo) assists.

Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν η διαφορές τους σε αριθμούς είναι μηδαμινές κάτι που φαίνεται μάλιστα και στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος όπου η Barca με 65 βαθμούς οδηγεί την κούρσα νιώθοντας την καυτή ανάσα των Merenques που ακολουθούν με 64!

H λατινοαμερικάνικη τριάδα των Messi (Αργεντινός)-Neymar (Βραζιλιάνος)-Suarez (Ουρουγουανός) έχει μ.ο ηλικίας 26χρ και ύψος 1,75 κάτι που την κάνει πιο γρήγορη και ευέλικτη με την μπάλα κάτω,
σε αντίθεση με αυτή των Ευρωπαίων  C.Ronaldo (Πορτογάλος)- Βenzema (Γάλλος)- Βale (Ουαλός) όπου έχει 27,3 μ.ο ηλικίας και 1,85 ύψος κάτι που τους κάνει ταυτόχρονα πολύ δυνατούς με την μπάλα στα πόδια αλλά και στον αέρα.

Όλα δείχνουν πως θα παρακολουθήσουμε για ακόμη μια φορά ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με πολύ πάθος, δύναμη, ένταση, ταχύτητα, τεχνική και γκολ και από τις 2 ομάδες, οπότε συντονιστείτε απόψε στις 22:00 μπροστά από τις τηλεοράσεις σας, καθώς αν την τελευταία πενταετία υπάρχει ένας αγώνας στον πλανήτη που δεν θα έπρεπε να τον χάνει ποτέ κανένας ποδοσφαιρόφιλος, τότε αυτός είναι σίγουρα ο αποψινός!

Και αν πιστεύεις αγαπητέ αναγνώστη πως o Messi με τον C.Ronaldo διατηρούν ακόμα μια σχέση μίσους, πάθους και ανταγωνισμού είτε εντός, είτε εκτός αγωνιστικού χώρου, τότε πλανάσαι πλάνην οικτρά. Οι 2 αυτοί παιχταράδες μεγαλώνουν και ωριμάζουν χρόνο με τον χρόνο, αγώνα με τον αγώνα και el classico με το el classicο. Γιατί αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Και φυσικά αυτοί οι 2 αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της ομορφιάς!

”Ας τους απολαύσουμε για ακόμη μια βραδιά”

Σχόλια