1. Για τα βασικά στοιχεία
2043-00091_stadhuis_van_brussel

Grande Place – Grote Markt

Γνωρίζεις αγγλικά ή και γαλλικά, ώστε να συνεννοηθείς. Διαχειρίζεσαι εδώ και καιρό το νόμισμα, οπότε δε χρειάζεσαι να κάνεις συναλλαγές μεταξύ ευρώ-δολαρίων-λίρας. Επιπλέον, οι Βρυξέλλες είναι απολύτως ευρωπαϊκή πόλη, γεγονός που δεν ξενίζει καθόλου στις συνήθειες, στον τρόπο ζωής και στον πολιτισμό.

  1. Είναι κέντρο ευρωπαϊκών αποφάσεων

TBB-EU-quarter-aerial-wide
Τι καλύτερο απ’ το να επισκεφτείς τα κτίρια στα οποία λαμβάνονται όλες οι ευρωπαϊκές αποφάσεις; Ίσως πετύχεις και κάποιους μεγάλους πολιτικούς που βλέπεις συνέχεια στις ειδήσεις στην τηλεόραση.

  1. Τα vibes

561f178f85332411d8e59fc14c42e6da

Η ενέργεια της πόλης, η νεολαία και οι δραστηριότητές της, η ζωντάνια στους δρόμους και στα μαγαζιά, η νυχτερινή ζωή, τα πάρτι θα σε κάνουν να ζήσεις αξέχαστες στιγμές.

  1. Η πόληdb32a65d5e7a5c0c20bad2a5d4f5cffc

Μία βόλτα στην πόλη θα σε εντυπωσιάσει: Η αρχιτεκτονική των παλιών και πανύψηλων κτιρίων, οι μοντέρνοι ουρανοξύστες, τα σκίτσα στους μεγάλους τοίχους, το Manneken Pis, τα χρώματα, τα δέντρα και οι κήποι, όπως αυτός του Mont des Artes, οι καθαροί και φαρδιοί δρόμοι δε θα σε αφήσουν να φύγεις σύντομα.

  1. Το φαγητό

waffles

Πόση σοκολάτα φαντάζεσαι ότι μπορείς να καταναλώσεις; Πόσες διαφορετικές παραλλαγές και με πόσους διαφορετικούς τρόπους; Τι έχεις να πεις για τις βάφλες; Και ύστερα, για τις τηγανιτές πατάτες που θα τις βρίσκεις παντού με 1 και 2 ευρώ; Ας μη μιλήσουμε για την μπύρα…

  1. Μουσεία και μνημεία

8bf63bbacb0bfff2c3b0c8cb19056747

Οι Βρυξέλλες είναι μια πόλη γεμάτη αξιοθέατα. Μπορείς να δεις σημαντικά κτίρια, όπως το Cinquantenaire, το Βασιλικό Παλάτι ή το ΕυρωΚοινοβούλιο ή μπορείς να επισκεφτείς μουσεία, όπως το Μουσείο Μουσικών Οργάνων, το Μουσείο Κόμικς ή το Μουσείο Σοκολάτας!

  1. Τα πάρκα

aee2d37cb3fcedf80d51e0d15b722b4b

Αν ο καιρός είναι καλός, μην παραλείψεις να κάνεις βόλτα σε ένα τουλάχιστον απ’ τα μεγαλύτερα πάρκα των προαστίων της πόλης. Για παράδειγμα, μπορείς να περπατήσεις στο πάρκο του Laeken και να περάσεις από το Atomium, να ανεβείς επάνω και να δεις όλη την πόλη.

  1. Εκδρομές
Μπριζ

Μπριζ

Το καλό με την πρωτεύουσα είναι ότι έχει παντού μετρό και τρένα, καθώς και ότι είναι στο κέντρο του Βελγίου. Έτσι, αν θες να κάνεις μικρές εκδρομές σε πόλεις όπως η Μπριζ, η Αμβέρσα, η Γάνδη ή η Λούβεν, μπορείς να ταξιδέψεις με ελάχιστα χρήματα για πολύ λίγη ώρα και να κάνεις τις πιο αξέχαστες μονοήμερες εκδρομές σου!

  1. Ψώνια
Εμπορικός δρόμος στην Αμβέρσα

Εμπορικός δρόμος στην Αμβέρσα

Τι άλλο από ψώνια! Στο Βέλγιο συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα, τα διεθνή, τα πιο δημοφιλή μαγαζιά σε όλον τον κόσμο. Όχι ότι δε θα βρεις μικρά μαγαζιά, αλλά σίγουρα θα σταματήσεις στα πιο γνωστά τεράστια εμπορικά κέντρα για ένα ή δύο (ή και πέντε) ρούχα παραπάνω!

  1. Γνωριμίες

_Brussels_2328904b

Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι θα κάνεις γνωριμίες, γιατί οι τουρίστες είναι περισσότεροι από τους ντόπιους, οι ντόπιοι είναι πολύ φιλόξενοι και φιλικοί και, με μία μπύρα στο χέρι, πάντα θα βρεθεί κάποιος να σου μιλήσει, να σε βοηθήσει, να ζητήσει τη συμβουλή σου ή να μοιραστεί μια άποψη μαζί σου.

Σχόλια