Τελικά σε συμφέρει να μην έχει Facebook!

Θυμάσαι εκείνους τους καιρούς που ο κόσμος δεν είχε facebook; Εγώ τους θυμάμαι. Τους πρόλαβα. Μην φανταστείς στα ντουζένια τους, γιατί μπουμπούκι είμαι ακόμα, αλλά τους πρόλαβα.

Δε θα μπω στην διαδικασία να σου αναλύσω τα πόσα καλά έχει το facebook μαζί με τα μύρια όσα κακά του (γιατί υπάρχουν και καλά), θα σε αφήσω απλά να πιστεύεις ότι διατηρώ λογαριασμό από κατινιά, ανάγκη για αυτοπροβολή και επικοινωνία με τα αμέτρητα “κολλητουμπίνια” μου (παπάω σας ριιι) και θα συνεχίσω ανενόχλητος το γράψιμό μου.

Λοιπόν, σοβαρευόμεθα! Τα 4 καλά του να μην έχει η σχέση σου facebook:

Α) Μιλάτε περισσότερο στο τηλέφωνο! (Όχι, δεν δουλεύω σε κάποια εταιρία κινητής τηλεφωνίας από την οποία παίρνω ποσοστά για να γράψω το άρθρο). Ακούτε τις φωνές σας, βγαίνεις στο μπαλκόνι με τα hands-free να στρίψεις ένα τσιγάρο να πεις πως πέρασες την ημέρα σου γελώντας φυσιολογικά και όχι με emoticons, χρησιμοποιείς την ναζιάρικη-βραχνοερωτική φωνή σου (ναι, δεν πρόκειται να με πείσεις ότι δεν έχεις κι εσύ δύο φωνές: μία την φυσιολογική και μία του γκόμενου/γκόμενας) και όλα τα ρετρό-ρομαντικό-γλυκανάλατο-τηλεφωνικά που έχει η επικοινωνία μέσω της εν λόγω συσκευής.

Παράλληλα ζεις στα άκρα με την αγωνία μην σου τελειώσουν οι μονάδες ή τα μηνύματα. Το αντικείμενο του πόθου σου φαίνεται να απειλείται από την κακιά μάγισσα που ακούει στο όνομα Κοσμοτέ, Βόνταφον ή Φρογκ Μομπάιλ (πού την θυμήθηκα την Φρογκ ο σιχαμένος όμως;) και κινδυνεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή να χαθεί μαζί με το απόλυτο και αυστηρό ηχητικό μήνυμα «έχεις μισό λεπτό ακόμα διαθέσιμο για αυτή την κλήση». Αν δεν είναι αυτό αναζωογονητικό για τον έρωτά σου, τότε τι;

Β) Βρε! Μάντεψε ποιος μπορεί να ανεβάσει ανενόχλητος τραγούδια όπως «η πρώτη μας νύχτα», «να κοιμηθούμε αγκαλιά», «σ’ερωτεύομαι» και άλλα τέτοια σαχλά που ΑΚΟΥΣ και ΘΕΣ να ανεβάσεις κι εσύ στις πρώτες σας συναντήσεις (διπλής ανάγνωσης αυτό) χωρίς να τον θεωρήσουν υπερβολικό-μωρό μου μήπως το πηγαίνουμε πολύ γρήγορα-overly attached girlfriend, και την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από την πίσω πόρτα με κάποια από τις γνωστές ατάκες αδειάσματος (ή και χωρίς καμία απολύτως ατάκα – έχουν αγριέψει τα πράγματα εκεί έξω, ούτε λίγη συνέπεια στις παραδόσεις δεν κρατάμε πια).  Ναι, μπορείς να ανεβάσεις ό,τι θες και να χαρείς την σαχλότητα του καινούριου σου ειδυλλίου στο ζενίθ της, τρίβοντας την χαρά σου στα μούτρα όλων των forever alone που κάνουν τσεκ-ιν στα διάφορα ιν στέκια της πόλης για να μας πείσουν πως «ναι, περνώ και μόνη μου καλά».

Γ) Δε μας φτάνουν τα λιγούρια που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης ανενόχλητα και φλερτάρουν ασύστολα σε αστικά, καφετέριες και παγκάκια, σε εμπορικούς δρόμους βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία της μονογαμικής σχέσης μας, έχουμε και τον κάθε ηλεκτρονικό πέφτουλα/λυσσάρα να μοστράρει την μάπα του στην καλύτερη γωνίας λήψης της στην εικόνα προφίλ του και να κάνει αναίσχυντα like και poke βάζοντας σε πειρασμό τον αθώο σύντροφό μας με τρόπο πιο αριστοτεχνικά αποπλανητικό από αυτόν που η κακιά μητριά πρόσφερε το μήλο στην χιονάτη. Έχεις γλιτώσει 650 παραπάνω πειρασμούς από όσους πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις (όπου 650 ο μέσος όρος των φίλων ενός ταπεινού χρήστη του facebook).

Δ) Η ιστορία με τα tag έχει παραγίνει. Αντιλαμβάνομαι και εγώ την χαρά των παλιών μου συμμαθητών που βρίσκουν την ομαδική φωτογραφία από την χριστουγεννιάτικη γιορτή της πέμπτης δημοτικού που ποζάρω ντυμένος ξενοδόχος του στάβλου της Μαιρούλας και του Ιωσήφ και χαμογελάω σα να μη μου λείπουν και τα τέσσερα μπροστινά δόντια, αυτός δεν είναι όμως λόγος να την κοινοποιήσω κάνοντας επισήμανση έναν προς έναν όλους τους παρευρισκόμενους ξεφτιλίζοντας τους.

Το αντικείμενο του πόθου σου δε θα χρειαστεί ποτέ να σε δει με μαλλιά καρφάκια και στοματική κοιλότητα ικανή να καταναλώσει μόνο ροφήματα και αλεσμένες τροφές. Είσαι ακόμα ο ανελέητα σέξυ σύντροφος που επέλεξε πριν λίγο καιρό και δεν υπάρχει τίποτα να του χαλάσει αυτή την φαντασίωση (τουλάχιστον μέχρι να επισκεφτεί το πατρικό σου στο οποίο η μητέρα σου θα θελήσει να του δείξει την ζωή σου σε φωτογραφικά άλμπουμπ από την βάφτιση μέχρι το «μαμά έχουμε μια δουλειά, θα ξανάρθουμε οπωσδήποτε την επόμενη Κυριακή για φαγητό»).

Θα επανέλθω σύντομα με τα αντίστοιχα 4 καλά του να έχει η σχέση σου facebook, περιμένω όπως κάθε φορά τις προσωπικές σας εμπειρίες, τις συμφωνίες και διαφωνίες σας, καθώς και τα μηνύματα ανελέητου θαυμασμού σας προς το άτομό μου που παίρνουν φωτιά μετά από την δημοσίευση κάθε άρθρου μου.

Σχόλια