Από την Αγγλία ως το Κατάρ, το project Classroom Portraits, φωτογραφίζει σχολικές αίθουσες από όλο τον κόσμο και αποτυπώνει παιδικές αναμνήσεις…

Μέχρι το 2004, ο Julian Germain απαθανατίζει την εσωτερική ζωή στο σχολείο σε όλο τον κόσμο. Το project Classroom Portraits είναι μέρος των Where Children Sleep, Bureaucratics, και What I Eat: Around the World in 80 Diets projects , με περισσότερα από 450 πορτραίτα μαθητών σε 20 χώρες.

Το εύρος της πυκνότητας και της αμοιβαιότητας που απαιτούνται σε κάθε πορτραίτο προσφέρουν μια όμορφη μεταφορά για τη διαδικασία διδασκαλίας-μάθησης.

«Ποτέ δε λέω στους μαθητές πώς θα πρέπει να δείχνουν, αλλά το να σιγουρευτείς ότι όλοι έχουν μια καθαρή θέα στην κάμερα προϋποθέτει συγκέντρωση και υπομονή. Κάθε μαθητής πρέπει να γνωρίζει τη θέση του στη φωτογραφία», δηλώνει ο Germain.

«Για να πετύχεις οξεία εστίαση και στο background αλλά και μπροστά, στο foreground, ο χρόνος έκθεσης είναι συνήθως ¼ ή ½ του δευτερολέπτου, οπότε οι μαθητές πρέπει να είναι έτοιμοι για τη στιγμή που θα σηκωθεί ο φωτοφράκτης. Τους περιμένω και με περιμένουν. Η ίδια η διαδικασία δημιουργεί την ατμόσφαιρα και ο χρόνος σύλληψης στο πορτραίτο φαίνεται συγκεκριμένος».

 

Πηγή: brainpickings

Σχόλια