Όχι βρε, κανείς δεν είναι ζηλιάρης… Απλά επειδή κάθισα 4 ώρες και τσέκαρα όλο σου το χρονολόγιο;

Μετά από άπειρους καφέδες και άπειρα κρασιά με φίλους και λιγότερο φίλους, και μετά από άπειρες συζητήσεις μαζί τους για το πως και πόσο ασχολούνται με πρώην/νυν/επόμενους/σχεδόν/λιγάκι/ίσα-που-μπήκε (θεμουσχωραμε) νομίζω πως είμαι έτοιμος να σου χτυπήσω το καμπανάκι για το ποιο είδος φλερτ δε θέλεις να έχεις με τον διαδικτυακό σου φίλο.

Επειδή γενικά μπαίνω εύκολα σε διάφορους ρόλους, αυτή την φορά θα παίξω τον υστερικό γκόμενο που πρέπει να κάνεις αμέσως μπλοκ από τα social networks σου και θα κάνω πρωτοπρόσωπη αφήγηση (και θέλω να ξηγηθούμε ότι για αυτόν -και μόνο για αυτόν!- τον λόγο είναι πρωτοπρόσωπη η αφήγηση).

Θα μιλήσω με αριθμημένα facts γιατί τα αφομοιώνει καλύτερα ο εγκέφαλός σας και θα πηδάω συχνά από το θέμα (όπως κάνω κάθε φορά) για να σας επιδεικνύω το καλαίσθητο χιούμορ μου. Προσδεθείτε και ξεκινάμε:

1. Έχω δει όλες τις φωτογραφίες και τις δημοσιεύσεις σου στο facebook. Από τότε μάλιστα που τα facebook έγιναν χρονολόγια μπορώ γρήγορα και απλά να ρολάρω τον κέρσορά μου στις χρονολογίες σου και να ταξιδεύω στις πιο προσωπικές σου στιγμές. Μπορεί μόλις το 2013 να μπήκα στην ζωή σου όμως κάποτε θα λέω στα εγγόνια μας ότι σε ξέρω σαν την παλάμη μου (αυτή η παροιμία πάντα είχε ντροπιαστικά connotations) και θα το εννοώ, γιατί θα έχω γλείψει κάθε δημοσίευση σου και κάθε δημοσίευση άλλου που σου έχει κάνει tag.

Μάλιστα σε φίλους και γνωστούς ισχυρίζομαι πως έχεις αλλάξει πολύ μέσα στον χρόνο, δίνοντας παραδείγματα από τα μικράτα σου και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να νταραβεριζόμαστε από την εφηβεία σου, τότε που πόσταρες ακόμα Χατζηγιάννη και φορούσες vans.

Κι αν χαμογελάω βαριεστημένα και με δήθεν έκπληξη όσο μου εξιστορείς τι φορούσες στον χορό της αποφοίτησής σου ή πως περάσατε με το παρεάκι, μην πάει το μυαλό σου ότι έχω δει και τις 425 φωτογραφίες του άλμπουμ «αποφοιτήσαμε» του χρήστη Annitsa Chocolatitsa και τα 3 βίντεο στα 2 εκ των οποίων είσαι χωρίς μπλούζα και «ποιος ήταν αυτός ο καριόλ@@ που ήταν δίπλα σου σε κάθε φωτογραφία που δε μου έχεις αναφέρει ακόμα;».

2. Ο σοφός λαός λέει: Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά. Το ξέρω πως δε σου έρχεται κάποια ειδοποίηση ότι σε έχω βάλει στους «στενούς» μου φίλους αλλά εμένα πλέον μου έρχονται ειδοποιήσεις για κάθε τι που ανεβάζεις και μάντεψε τι άλλο βρε κουτό: πλέον βλέπω πότε και με ποιους γίνεστε διαδικτυακοί φίλοι, τι σχολιάζεις και σε ποιον και που κάνεις like. Υπέροχο;

Χαίρομαι πολύ που δεν έχουμε μυστικά μεταξύ μας. Αυτά είναι ενδείξεις μιας υγιούς σχέσης (αν κάποιοι σε διέγραψαν ίσως παρεξήγησαν τα inbox που τους έστειλα. Ο κόσμος είναι κακός).

3. Υπάρχει λίστα με τους πιθανούς πρώην σου κάτω από το μαξιλάρι μου. Έχοντας εξετάσει ενδελεχώς τα ποσοστά των like σου σε φωτογραφίες προφίλ και δημοσιεύσεις τα τελευταία 5 χρόνια, έχω φτιάξει μια 12άδα ατόμων που παρακολουθούνται συστηματικά (κάθε Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα στις 5) και αναλόγως με το τι ανεβάζουν και πού σου το βάζουν (το like πάντα) ανεβαίνουν levels και φτάνουν στους τελικούς.

Μόλις την περασμένη βδομάδα φτάσαμε στους final four και εντελώς τυχαία σε ρωτάω πράγματα που σχετίζονται με την σχολή τους, την δουλειά τους, τις μουσικές τους προτιμήσεις και τον τόπο καταγωγής τους, όπως αυτά παρουσιάζονται στο προαναφερθέν και μονοπωλόν κοινωνικό δίκτυο.

Έχω επίσης κινητοποιήσει τους κοινούς μας φίλους να εκμαιεύσουν πληροφορίες από τον κύκλο τους, ενώ με τα χαμένα στοιχήματα της επίδοσης της αρχικής 12άδας έχω καταφέρει να συγκεντρώσω αρκετά χρήματα για τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρώ με σκοπό την κάλυψη των εξόδων του γαμήλιου πάρτυ μας.

4. Το ξέρεις κι εσύ το απλό και εύκολο κόλπο που θα μπορούσε να κάνει μέχρι και η προγιαγιά μου (που η στενότερη σχέση που είχε με την τεχνολογία ήταν το χτυπητήρι του φραπέ) και σε περίπτωση που έχεις μπει σε κάποιον λογαριασμό σου από τον υπολογιστή μου μπορώ να μετατρέψω τον κωδικό σου από αστερίσκους σε χαρακτήρες μέχρι να πεις «κέρατο» (όσοι από σας δεν το ξέρουν μην τυχόν και στείλουν inbox. Ένα πράγμα δεν μπορώ, τις κατινιές! Ξεκάθαρα)…

 

…και θα μπορούσα να συνεχίσω με τις ώρες. Οι κατινιές είναι άπειρες και οι κατίνες ακόμα περισσότερες. Όμως επειδή προείπα ότι εγώ έχω υιοθετήσει ένα θεατρικό προσωπείο αυτή την στιγμή (μτφρ: δεν έχω κάνει τίποτα από τα παραπάνω. (παύση) Εντάξει. Ίσως μόνο τον αριθμό τρία. Μισό.) η συνέχεια του άρθρου θα δοθεί ύστερα από επιπλέον καφέδες και κρασιά με τους φίλους και γνωστούς – υστερικούς γκόμενους και υστερικές γκόμενες αυτού του πλανήτη-.

Και επειδή ξέρω πως η δίψα σας για την συνέχεια του άρθρου είναι μεγάλη και κατά συνέπεια αντιστρόφως ανάλογη με τα έσοδα ενός ταπεινού πλην γοητευτικού νεαρού συγγραφέα (ναι, για μένα μιλάω) θα δοθεί αριθμός τραπεζικού λογαριασμού για την χρηματοδότηση των παραπάνω πιοτών. Μέχρι τότε φιλιά και προσέχετε που βάζετε τα… like σας.

Σχόλια