ΕΛΕΝΗ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ η τηλεμεταφερόμενη

Ele2

Σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων, συγγραφέων, σκιτσογράφων, εκδοτών, animator, κινηματογραφιστών, της DC Comics, της Marvel, του Disney, της Pixar, όλοι λατρεύουμε τους υπερήρωες! Εγώ γιατί να διαφέρω; Εννοείται πως θα ήθελα να πετάω και να ανεμίζει η μπέρτα μου! Επίσης ζηλεύω τον Spiderman που σκαρφαλώνει στους ουρανοξύστες και βλέπει τη θέα της Νέας Υόρκης από ψηλά.

Αν μπορούσα να διαλέξω υπερδυνάμεις σίγουρα στην κορυφή της λίστας μου θα ήταν η τηλεμεταφορά. Πόσες φορές έχω νυστάξει και έχω ευχηθεί να είχα τη δύναμη να διακτινιστώ σπίτι μου στο κρεβάτι μου! Επίσης, αφού θα μπορώ να τηλεμεταφέρομαι, γιατί να μην μπορώ να βρίσκομαι και σε δύο μέρη ταυτόχρονα; Αφού θα μπορώ να υφίσταμαι σε δύο μέρη αυτού του κόσμου ταυτόχρονα, ε να μην εκμεταλλευτώ και το ταξίδι στον χρόνο; Έτσι θα μπορώ να μάχομαι ταυτόχρονα για το καλό της ανθρωπότητας σε όλον τον κόσμο, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, σε όλο το χρονικό φάσμα παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος. Θα διορθώσω όλα τα λάθη που έχουν γίνει από την αρχή του κόσμου μέχρι και το τέλος του. Και θα ζήσουμε όλοι καλά και εμείς και οι επόμενοι και οι προηγούμενοι.

Α! Και κάτι ακόμα: Θα ήθελα η απόλαυση της σοκολάτας να μην τελειώνει ποτέ. Και της κόκα κόλας. Αλλά αυτό δεν είναι σούπερδύναμη ε;

Χρήστος Ρούκος o Δημόσιος κίνδυνος Νο 1

roukos

Αν είχα την δυνατότητα να επιλέξω κάποια στιγμή ποια υπερδύναμη θα ήθελα να έχω θα επέλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη την ικανότητα να απορροφώ τις υπερδυνάμεις των ατόμων που θα βρίσκονταν γύρω μου. Για όσους έχουν δει την αμερικάνικη σειρά Heroes θα ήθελα να κάνω αυτό ακριβώς που έκανε και ο Peter. Για όσους δεν την έχετε δει, δεν είναι αργά να την αρχίσετε. Όπως θα καταλάβατε ήδη δε θα μπορούσα να διαλέξω μια υπερδύναμη συγκεκριμένα αλλά διάλεξα τη μόνη υπερδύναμη που θα μου επέτρεπε να χρησιμοποιώ και όλες τις άλλες! Βέβαια η συγκεκριμένη υπερδύναμη δεν κλέβει εντελώς την υπερδύναμη του άλλου αλλά κατά κάποιο τρόπο απλά τη δανείζεται.  Γι’ αυτό λοιπόν αν με πετύχετε στο δρόμο καλύτερα να αλλάξετε πεζοδρόμιο γιατί ουπς … σας δανείστηκα την υπερδύναμη.

Μαρία Τσιμαρά ή Ο Ορός της Αλήθειας

maria

Αν θα μπορούσα να έχω μια σούπερ δύναμη, δεν θα διάλεγα ούτε να μπορώ να πετάξω, ούτε να γυρίσω τον χρόνο πίσω, ούτε να μετακινώ πράγματα, ούτε οτιδήποτε άλλο τετριμμένο επηρεασμένη από τους σούπερ ήρωες των κόμιξ. Αντιθέτως, θα επέλεγα κάτι το οποίο θα ήταν κατ’ εμέ ευεργετικό για την ζωή μου στην πράξη.

Η σούπερ δύναμη, λοιπόν, που θα ήθελα να έχω θα ήταν να μπορώ να αναγνωρίζω πότε κάποιος λέει αλήθεια ή ψέμματα. Θα μπορούσε να παρομοιαστεί με έναν ορό της αλήθειας εμφυτευμένο στο κεφάλι μου. Η δύναμη μου αυτή, όμως, θα περιορίζεται μόνο σε αυτόν τον τομέα ανάγνωσης του μυαλού και όχι γενικά σε όλες τις σκέψεις των άλλων.Υπάρχει μια μαγεία στο να μην ξέρεις τι έχει ο άλλος μέσα στο μυαλό του, και δεν θα ήθελα να χαλάσω αυτή την μαγεία. Όμως, το να έχεις την σούπερ δύναμη αναγνώρισης ψεύδους μπορεί να σου προσφέρει στην ζωή σου την διαφάνεια που πάντα ήθελες. Καταλαβαίνεις ποιοι είναι ειλικρινής μαζί σου και ποιοι όχι, άρα ξεχωρίζεις ποιους ανθρώπους αξίζει να έχεις δίπλα σου.

Κατά πόσο ωφέλιμο ή όχι, όμως, θα ήταν στην πράξη το να έχεις αυτή την υπερφυσική δύναμη είναι σχετικό, καθώς πολλές διαπροσωπικές σχέσεις θα μπορούσαν να διαλυθούν. Καθώς θα επιθυμούσα να έχω αυτή και μόνο την σούπερ δύναμη, κι όχι να διαβάζω τις σκέψεις, δεν θα μπορούσα να ξέρω γιατί κάποιος λέει ψέμματα, αν δηλαδή γίνεται κακόβουλα ή με καλή πρόθεση. Γι αυτό και θα ήθελα να περιορίσω την ισχύ αυτής της σούπερ δύναμης και να την χρησιμοποιώ συνειδητά κι όχι άθελα μου. Με λίγα λόγια, θα ήθελα εγώ να ελέγχω αυτή κι όχι αυτή εμένα.

Γιάννης Βανδής ο Αλαζόνας Know-it-all

Vandis

Θα περίμενε κανείς ότι αν του δινόταν η ευκαιρία να έχει μία υπερδύναμη θα επέλεγε κάτι που να μπορεί να βοηθήσει τους άλλους, κάτι για το Συλλογικό Καλό. Παρόλα αυτά εγώ θα σπάσω τα καλούπια και θα επιλέξω μία υπερδύναμη που θα με βοηθήσει να ικανοποιήσω τις φιλοδοξίες μου. Θα γινόμουν αντιήρωας, αφανής άνθρωπος που χειρίζεται τους άλλους και δρα από τα παρασκήνια.

Αν είχα μία υπερδύναμη θα ήθελα να είμαι φορητή εγκυκλοπαίδεια, να γνωρίζω τα πάντα σε όλους τους τομείς. Έτσι, θα μπορούσα να διαχειριστώ τον εκάστοτε συνομιλητή μου, καθοδηγόντας τη συζήτηση εκεί που θα ήθελα. Επίσης, όταν θα ξέρω τα πάντα (το ευχήθηκα, άρα θα γίνει), θα μπορώ να καταλάβω αν ο άλλος μου λέει βλακείες και θα τον ρούμπωνα διαρκώς. Με λίγα λόγια, θα ήμουν ο εκνευριστικός τύπος που βλέπει ποδόσφαιρο και κράζει τον προπονητή γιατί “Τι τον έβαλες αυτό το μαλάκα μέσα! Ε ρε γιατί δε σε διώχνουν να πάρουν εμένα!”. Θα έβλεπα ειδήσεις και θα έλεγα ότι είναι όλοι σάπιοι, όπως κάνω και τώρα δηλαδή, αλλά πλέον θα το κάνω με βεβαιότητα. Θα έμπαινα στο ταξί και θα έλεγα στον ταξιτζή ότι “όχι φίλε, δεν ξέρεις τα πάντα. ΕΓΩ τα ξέρω” και θα γελούσα σατανικά.

Κατά τα άλλα θα προσπαθούσα να φέρω παγκόσμια ειρήνη. Δεύτερη υπερδύναμη στη λίστα θα ήταν να μπορώ να κόβω νόμισμα για την Ελλαδάρα.

Σχόλια