Η πλειοψηφία, αν όχι όλοι, μεγαλώσαμε με Ιαπωνικά κινούμενα σχέδια, κοινώς anime, που προβάλλονταν στην ελληνική τηλεόραση. Κάποια με συνέπεια, και κάποια άλλα όχι, όπως το One Piece, ή αλλιώς Ντρέηκ και το Κυνήγι του Θησαυρού, που μετά από το 105ο επεισόδιο, το Ε.Σ.Ρ. ζήτησε την διακοπή προβολής της σειράς από το κανάλι ALTER διότι η σκηνή μάχης μεταξύ του Luffy και του Don Krieg (που προβλήθηκε στο 28ο επεισόδιο παρακαλώ!!!) θεωρήθηκε από το Συμβούλιο ακατάλληλη για παιδιά.

Οι μνήμες μας απο τα παιδικά χρόνια είναι αδιαμφισβήτητα γεμάτες με τα αγαπημένα μας anime και τους χαρακτήρες τους. Μας έκαναν παρέα όταν δεν είχαμε τί αλλο να κάνουμε στο σπίτι, αναπαριστούσαμε σκηνές που βλέπαμε με τους φίλους μας και πάνω από όλα, μας έφεραν σε επαφή με ιδέες που τα αμερικάνικης προέλευσης κινούμενα σχέδια δεν προέβαλλαν, ιδέες του πόνου, της λύπης, του κοινωνικού αποκλεισμού και του θανάτου.

Ευτυχές είναι λοιπόν το γεγονός ότι πολλά anime της εποχής εκείνης αναβιώνονται!

Οι αγαπημένες μας Sailor Moon, το 2014 μας ξαναπαρουσιάστηκαν, ανανεωμένες για την 20η επέτειο του manga της Naoko Takeuchi που τα άρχισε όλα, το Sailor Moon. με το πρώτο επεισόδιο να προβάλλεται στις 30 Ιουνίου, καθώς τότε είναι τα γενέθλια της Usagi, η όπως την γνωρίσαμε εμείς, Μπάνι (Bunny). Από τα θρυλικά στούντιο TOEI Animation, με τον τίτλο Sailor Moon Crystal και αποτελούμενο από 26 επεισόδια, το reboot αυτο δεν είναι remake της σειράς που ξέρουμε και αγαπάμε, αλλά μια καινούργια σειρά, πιο πιστή στο manga (καθώς κακά τα ψέματα το manga και το anime με το οποίο μεγαλώσαμε δεν είχαν πολλά κοινά στοιχεία). Με ήδη κατοχυρωμένα δικαιώματα στην Βόρειο Αμερική και με την δεύτερη σεζόν επιβεβαιωμένη, είναι σίγουρο πως σύντομα και εμείς οι Έλληνες fans θα ξανανιώσουμε πάλι παιδιά!

Τώρα, άλλη μια απλά ΕΠΙΚΗ σειρά, το Dragon Ball Z, θα μας χαρίσει για άλλη μια φορά δράση και συγκίνηση. Δύο χρόνια μετά από την ταινία Dragon Ball Z: Battle of Gods, τα στούντιο TOEI Animations, ανακοίνωσαν την 15η ταινία, με τίτλο Dragon Ball Z: Revival of F. Ως συνέχεια της ταινίας Battle of Gods, μαζί με τους αγαπημένους χαρακτήρες Goku, Krillin, και Vegeta, θα δούμε την επιστροφή του Freeza και θα γνωρίσουμε και 2 νέους χαρακτήρες, τον Sorbet και τον Tagoma. Με τον Akira Toriyama, τον δημιουργό του manga, να είναι υπεύθυνος για το σενάριο, το concept και το character design σίγουρα ο πήχης για αυτή την ταινία είναι πάρα πολύ ψηλός.

Τώρα, άλλο ένα reboot που θα προξενίσει χαρά σε πολλους είναι και αυτό των Digimon.

Στην 15η επέτειο της σειράς, ανακοινώθηκε στην 1η Αυγούστου του 2014, η σειρά Digimon Adventure tri, που θα προβληθεί στην Ιαπωνία την Άνοιξη του 2015. Πάλι από τα στούντιο TOEI Animations και με την χρονική τοποθέτηση της σειράς 6 χρόνια μετά από το anime του 2000, θα ακολουθήσουμε τους ήρωες της σειράς σε μία ακόμα περιπέτεια τους να σώσουν τον κόσμο.

Εσας ποιο anime σας έχει λείψει;;;

Σχόλια