Στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70, ένας άνδρας εισέρχεται στο λεβητοστάσιο ενός κτιρίου κρατώντας ένα μυστήριο χαρτοφύλακα. Εκεί ξεσκεπάζει μια βόμβα και δέχεται επίθεση ενώ προσπαθεί να την απενεργοποιήσει. Σχεδόν τα καταφέρνει αλλά αυτό του στοιχίζει μια τρομακτική παραμόρφωση στο πρόσωπο. Κατά την μεταφορά του στα κεντρικά της υπηρεσίας του, θα λάβει ένα νέο πρόσωπο και μια νέα ζωή θα ξεκινήσει για εκείνον.

Ο περίεργος αυτός χαρακτήρας είναι ένας χρονικός πράκτορας, ο οποίος ταξιδεύοντας μπρός και πίσω στο χρόνο, αλλάζει την ιστορία. Η κύρια αποστολή του είναι να αποτρέψει τον μαζικό φόνο που ετοιμάζει ο επονομαζόμενος Fizzle Bomber. Τώρα πλέον κάνει τον barman. Μια νύχτα λοιπόν πιάνει κουβέντα με ένα σκληρό πλήν θηλυπρεπή εμφανισιακά πελάτη. Κάτι τρέχει με αυτόν τον τύπο που προσφέρεται να αφηγηθεί στον πράκτορα την καλύτερη ιστορία που άκουσε ποτέ. Μέχρι εδώ όλα καλά αλλά τα πάντα έχουν και ένα αντάλλαγμα
To τιμόνι της σκηνοθεσίας το έχουν αναλάβει οι αδερφοί Μichaeil και Peter Spierig οι οποίοι έγιναν γνωστοί από την ταινίας Daybreaker η οποία κυκλοφόρησε στις αίθουσες το 2010. Τέσσερα χρόνια μετά αποφασίζουν να βασίσουν την ταινία τους στο βιβλίο “All You Zombies” του Robert Heinlein το οποίο γράφτηκε το 1959, βέβαια βλέποντας την ταινία επ’ουδενί δεν πάει το μυαλό μας ότι η ιστορία έχει δημιουργηθεί πριν από 55 χρόνια αλλά υποπτευόμαστε ότι ο σεναριογράφος έχει εμπνευστεί από το Looper του Rijan Johnson αλλά και το Minority Report του Steven Spielberg.

Στην συγκεκριμένη ταινία σίγουρα δεν θα σε κρατήσει η ερμηνεία του Ethan Hawke που μεταξύ μας δεν είναι και από τους καλύτερους ηθοποιούς (εντάξει οι θαυμάστριες από την σειρά ταινιών Before Midnight μην πυροβολείτε) αλλά σίγουρα θα σε καθηλώσει η Sarah Snook. Ερμηνεύει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο αφού υποδύεται ένα διφυλικό άτομο το οποίο αρχικά ήταν γυναίκα αλλά ύστερα αποφασίζει να υποβληθεί σε μια επέμβαση και να γίνει άνδρας.
Το σενάριο μπλέκεται όλο και περισσότερο – διαρκώς κάτι συμβαίνει επι της οθόνης – και θα πρέπει να έχεις το νου σου για να μην μπλέξεις το ήδη μπλεγμένο κουβάρι. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ταινία που μας αποδεικνύει πως για να κάνεις καλό sci-fi δεν χρειάζεσαι ούτε ιδιαίτερα εφέ αλλά και ούτε μεγάλο budget αρκεί ένα καλό σενάριο και δυο αρκετά καλοί ηθοποιοί.

Predestination: Ένα mindfuck ταξίδι στον χρόνο
82%Βαθμολογία
Σκηνοθεσία85%
Σενάριο90%
Ερμηνείες70%

Σχόλια