Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της, δίνοντας την σκυτάλη σε μια νέα χρονιά γεμάτη υποσχέσεις και όνειρα. Πολλοί από εμάς την υποδεχτήκαμε κλασικά και συνηθισμένα, σε ένα κέντρο ή σε ένα σπίτι με κοντινούς φίλους και συγγενείς. Πολλές από τις κινήσεις μας ίσως φαίνονται συνηθισμένες όμως κατά βάθος πολλοί από εμάς εκτός από τον ερχομό της νέας χρονιάς επωμιζόμαστε κι ένα νέο… βάρος στις πλάτες μας. Τι εννοώ: η νέα χρονιά μας γεμίζει αμφιβολίες και άγχος για το πώς θα είναι αντάξια των προσδοκιών μας. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε λοιπόν είναι να φτιάξουμε μια λίστα με πράγματα που θα κάνουν την χρονιά που μας ήρθε… καταπληκτική!

  • Άλλαξε την εμφάνισή σου: Μικρές αλλαγές στην εξωτερική μας εμφάνιση μας κάνει πολλές φορές να αισθανόμαστε όμορφα! Λίγη προσοχή στο τι τρώμε για να ελέγχουμε το βάρος μας, γυμναστική ή ένα διαφορετικό χρώμα στα μαλλιά μας μπορεί να σας κάνει να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να περάσετε μια απίθανη χρονιά!
  • Ξεκίνησε ένα χόμπι: Αναμφισβήτητα καθένας από εμάς έχει κάτι που τον κάνει χαρούμενο: άλλοι αγαπάνε τον χορό, άλλοι την ζωγραφική, άλλοι την γυμναστική. Καιρός  λοιπόν να τολμήσουμε να ξεκινήσουμε ένα χόμπι που θα γεμίσει τον χρόνο μας και θα μας κάνει να περνάμε όμορφα!
  • Πιάσε δουλειά: Μια δουλειά, έστω part time για μας τους φοιτητές, θα δώσει σε εμάς συναισθήματα προσφοράς στην κοινωνία. Εκτός από αυτό, θα μας αναζωογονήσει οικονομικά κάνοντάς μας να αισθανόμαστε ωραία και γεμίζοντάς μας αυτοπεποίθηση!
  • Πέρνα χρόνο με φίλους: Οι φίλοι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στις ζωές όλων μας. Καλό θα ήταν η νέα χρονιά να μας κάνει να τους αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο και να τους δείχνουμε ότι τους αγαπάμε. Αναμφισβήτητα, αυτό θα μας κάνει να περάσουμε μια υπέροχη χρονιά!
  • Διαχειρίσου κατάλληλα τον χρόνο σου: Πολλές φορές λέμε ότι δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε κάτι. Πολλές φορές όμως πιάνουμε τους εαυτούς μας να χαζολογάμε και να ξοδεύουμε τον χρόνο μας σε πράγματα που δεν μας προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Ένα ημερολόγιο που θα οργανώνουμε σημειώνουμε το τι έχουμε να κάνουμε κάθε μέρα και θα μας λύσει τα χέρια αλλά και θα γεμίσει τον χρόνο μας με όμορφα και χρήσιμα πράγματα.
  • Άφησε πίσω σου τις κακές συνήθειες: Πιστεύεις ότι έχεις κολλήσει με κάτι που σου κάνει κακό; Είτε αυτό είναι κακή διατροφή, είτε κάπνισμα είτε οτιδήποτε άλλο, βάλε στόχο να το περιορίσεις και γιατί όχι να το κόψεις τελείως! Το να απαλλαχθείς από μια κακή συνήθεια θα σε κάνει να νιώσεις υπέροχα και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου!
  • Αλληλεγγύη: Ένα πολύ ιδιαίτερο πράγμα που μας λένε και ξαναλένε κάθε χρόνο οι γιορτές είναι να αγαπάμε και να προσφέρουμε στον πλησίον μας. Πολλές φορές κατά την διάρκεια των γιορτών κάνουμε κάποιου είδους φιλανθρωπία. Τι θα λέγατε λοιπόν οι εθελοντικές δράσεις να απάρτιζαν μεγαλύτερο μέρος από την ζωή μας; Βοηθώντας τον συνάνθρωπό μας ή οικογένειες που το έχουν ανάγκη αισθανόμαστε κι εμείς την προσφορά και πλημμυρίζουμε με συναισθήματα αγάπης και ικανοποίησης.
  • Κάνε ταξίδια: Ένα ταξίδι ή μια εκδρομή θα σου προσφέρει νέες εικόνες από την γη, μαζί με διεύρυνση των πνευματικών σου οριζόντων. Καινούρια μέρη θα σου δημιουργήσουν συναισθήματα ηρεμίας, γαλήνης και ευτυχίας! Εκτός αυτού, ένα ταξίδι σπάει την ρουτίνα της καθημερινότητας και γεμίζει τις ζωές μας με νέες, απίθανες εμπειρίες!
  • Κάνε δώρα: Τι καλύτερο τόσο για σένα όσο και για τους φίλους σου το να λάβουν ή να κάνουν ένα ωραίο δώρο; Μια πολύ ευχάριστη διαδικασία που θα σου δώσει την ευκαιρία να μάθεις καλύτερα τους φίλους σου αλλά και να τους χαροποιήσεις! Με αυτό τον τρόπο θα γεμίσει η χρονιά σου με μια πολύ ευχάριστη συνήθεια που θα σου δώσει χαρά και ζωντάνια!
  • Διάβασε Frapress.gr: Τι καλύτερο από το να ενημερώνεσαι από ένα οργανωμένο site απαρτιζόμενο από άτομα που αγαπάνε αυτό που κάνουν; Στο Frapress υπάρχουν θέματα για όλα τα γούστα που ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των αναγνωστών! Keep on Frapress για μια νέα, υπέροχη, γεμάτη προσδοκίες χρονιά!

 

Σχόλια