htTiiHZ30NE

Το Mysteries.gr είναι το νέο μέρος της πόλης που σε καλεί να λύσεις το μυστήριο! Μπορείς να τα καταφέρεις;

Μάθε περισσότερα από τη συνέντευξη που ακολουθεί, επισκέψου το, διάλεξε το επίπεδο δυσκολίας στο δωμάτιο μυστηρίου και λύσε το μυστήριο με την παρέα σου.

1

Πώς ξεκίνησε το mysteries και πώς δημιουργήθηκε η ιδέα για ένα τέτοιο ελληνικό project; Από πού εμπνευστήκατε για τις ιστορίες των δωματίων;

Η ιδέα μάς ήρθε από τα ζωντανά δωμάτια απόδρασης στο εξωτερικό. Εμείς όμως θελήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι με πιο πολλά στοιχεία, να μην είναι σκοπός της ομάδας απλά να αποδράσει από το δωμάτιο. Έτσι, χωρίς να στηριχτούμε σε εταιρίες του εξωτερικού για τις ιστορίες ή τα θεματικά δωμάτια, δημιουργήσαμε τον πρώτο  100% ελληνικό χώρο ψυχαγωγίας στο είδος του, δίνοντας περισσότερο βάρος στην ιστορία που θα ζήσει η ομάδα. Όταν φύγει από τον χώρο μας η ομάδα, θέλουμε να της μείνει κάτι περισσότερο από την απλή διασκέδαση και να πάρει και μια μικρή ιστορία μαζί της.

Όσο για την έμπνευση των ιστοριών, η συγγραφή και έκδοση βιβλίων είναι μια ακόμη ασχολία μας.

Τι ακριβώς είναι; Πώς παίζεται το παιχνίδι;

Παρέες τριών εώς έξι ατόμων επισκέπτονται τον χώρο μας ύστερα από κράτηση. Σκοπός της είναι, μέσα σε ειδικά σκηνογραφημένα δωμάτια μυστηρίου, να βρει κρυμμένα στοιχεία, να τα συνδυάσει, να λύσει γρίφους, να ανακαλύψει κρυφά δωμάτια, να αποφασίσει για το μονοπάτι της ιστορίας – υπάρχουν εναλλακτικά τέλη – και να επιστρέψει από τα δωμάτια μυστηρίου έχοντας ξετυλίξει όλη την ιστορία, μέσα σε μία ώρα.

Σχετίζεται η προηγούμενη ενασχόλησή σας με το mysteries ως επιχειρηματικό εγχείρημα;

Το να είναι κανείς συγγραφέας σίγουρα βοηθά στο θεωρητικό κομμάτι της ιστορίας. Πράγματι, είναι σαν να έχεις έναν αναγνώστη στα χέρια σου όταν την στήνεις στο χαρτί.

Το να έχεις ασχοληθεί με παιχνίδια του είδους και να σου αρέσουν οι γρίφοι είναι ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας.

Η επαγγελματική μας ενασχόληση με την πληροφορική ήταν κάτι που έκανε την υλοποίηση πιο εύκολη, καθώς είχαμε την απαραίτητη εμπειρία στο πώς θα δεθούν όλα αυτά, πώς θα καθοδηγηθεί η ομάδα από το ένα σημείο στο άλλο, και πώς θα κατασκευαστούν όλοι οι μηχανισμοί που περικλείουν ένα δωμάτιο μυστηρίου.

Η τηλεόραση εμφανίζει μόνο χιόνια. Στοιχείο ή όχι;

Η τηλεόραση εμφανίζει μόνο χιόνια. Στοιχείο ή όχι;

Συνέχισε στην επόμενη σελίδα

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2