Όπως είναι γνωστό σε όλους μας, η Microsoft εξαγόρασε τη Φιλανδική εταιρεία Nokia, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε μόνιμη κάθοδο στα έσοδα της. Ο κύριος λόγος που η Nokia πήρε αυτή τη μεγάλη κατηφόρα ήταν το Android και η “στενόμυαλη” απόφαση της διοίκησης να μην το χρησιμοποιήσουν σε καμία συσκευή τους. Βέβαια η εταιρεία κυκλοφόρησε 2 συσκευές Nokia με Android αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Για όσους δεν γνωρίζουν το Android είναι βασισμένο στο ανοιχτό λογισμικό (open source) του Linux, δηλαδή κάθε συσκευή που βλέπετε και τρέχει λειτουργικό σύστημα Android της Google στη καρδιά του υπάρχει ο πυρήνας του Linux ή αλλιώς Linux Kernel που το ακούμε και πιο συχνά.

 

Nokia Here Maps & Android

Έτσι λοιπόν ότι έχει απομείνει από τη Φιλανδική εταιρεία Nokia, έκαναν port ή με απλά Ελληνικά δημιούργησαν μια νέα έκδοση Here Maps αποκλειστικά για smartphone με λειτουργικό σύστημα Android 4.1 Jelly Bean και πάνω. Μέχρι και πριν λίγους μήνες τα Here Maps ήταν διαθέσιμα αποκλειστικά για συσκευές Nokia και φυσικά ήταν ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που είχαν καθώς είναι από τα πιο αξιόπιστα δωρεάν navigation που μπορούμε να βρούμε. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για download από την σελίδα της Here εδώ και περίπου ένα μήνα αλλά πλέον εδώ και μερικές μέρες, αν δε κάνω λάθος από της 5 Δεκεμβρίου, είναι διαθέσιμη και στο Play Store. Βέβαια είναι ακόμα σε Beta – δοκιμαστικό στάδιο αλλά δε νομίζω να το καταλάβατε καν, καθώς έχω ήδη κάνει 3 διαδρομές χρησιμοποιώντας τα Here Maps ως GPS navigation και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

 

Nokia Here Maps Play Store Link 

 

Nokia Here Maps

Nokia Here Maps & IOS

Τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει, οι πιο δημοφιλής εφαρμογές θα βγουν πρώτα για Android και μετά.. βλέπουμε για το ios! Σύμφωνα με τη Nokia όμως αρχές τους 2015 τα Here Maps θα είναι διαθέσιμα και για λειτουργικό σύστημα ios ή αλλιώς για smartphone iphone. Ποια είναι η γνώμη σας, χρειάζονται τα Iphone Nokia Here Maps;

 

Nokia Here Maps VS Google Maps

Οι Nokia Here Maps είναι διαθέσιμοι σε 118 χώρες συμπεριλαμβανομένου και τη δικιά μας φυσικά, την Ελλάδα. Δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να κατεβάσει δωρεάν όποιο χάρτη θέλει αυτός και να τον χρησιμοποιήση και offline χωρίς καμία χρέωση ή ανάγκη για data. Από την άλλη τα Google maps σου δίνουν τη δυνατότητα να κατεβάσεις για offline χρήση μόνο ένα μικρό κομμάτι. Όσο για την αξιοπιστία του Google Map δεν έχω να πω πολλά καθώς όσες φορές το χρειάστηκα πάντα με έβγαζε στο περίπου και από λάθος δρόμους, μέχρι και ανάποδα σε μονόδρομο του Λονδίνου με έχει στείλει! Τα Nokia Here Maps από την άλλη τα εμπιστεύονται εκατομμύρια χρήστες.

 

Σχόλια