Έβλεπα το επίμαχο video και νόμιζα πως ήταν επανάληψη του 50/50! Λίγο η φωνή του «Μίμη», λίγο η οχλαγωγία, σκέφτηκα πως ήταν στο ομώνυμο μεζεδοπωλείο η γνωστή παρέα και τα «έτσουζε»! Ποιος θα φανταζόταν ότι στο οπτικοακουστικό ντοκουμέντο εμφανίζεται ένας τύπος που προσφέρει 3 εκατομμύρια ευρώ σε βουλευτή για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Δεν ξέρω για εσάς, παντώς ο υπογράφων αυτό ακριβώς φαντάστηκε…

Πλούσιο CV, πλούσιο “λάδωμα” 

Κατ’ αρχάς, ο «τύπος» ακούει στο όνομα Γιώργος Αποστολόπουλος. Αν και κοκορεύομαι πως παρακολουθώ επισταμένως την επικαιρότητα, ο συγκεκριμένος ομολογώ πως μου είχε διαφύγει. Ο εν λόγω κύριος έχει διατελέσει σύμβουλος των Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά κι ένα φεγγάρι πέρασε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Χώρια ότι συνεργάστηκε με τη Deutsche Bank σαν εξωτερικός τραπεζίτης. Πλούσιο βιογραφικό, πλούσιο και το «λάδωμα» που έταξε στον «Μίμη». Πάρε και «χαριστική περίοδο» για το δάνειό σου μέχρι να συναντήσεις  τον «Αγ. Πέτρο», δώρο και 700.000 ευρώ, αργότερα που δεν θα κάνει «τζιζ» θα σου δώσω και χρυσάφι! Μόνο το κορμί του δεν έδωσε ο άνθρωπος! Η θυσία για την πατρίδα… Αχάριστοι!

Έντε λα μαγκέ ντε Βοτανίκ

Ο κύριος Αποστολόπουλος αποδεικνύει στο video πως ο σωστός ο κομπιναδόρος δεν φτάνει να γνωρίζει μόνο από κομπίνες, αλλά θα πρέπει και η παρουσία του συνολικά να ενισχύει το προφίλ ενός κομπιναδόρου. Ως εκ τούτου, τα «γαλλικά» κρίνονται νευραλγικής σημασίας:

«Δε πάω να σε… εμένα στ’ αρ..δια μου να πάρεις ένα συμβόλαιο διαφημιστικής.
Το δάνειο στο κάνω τώρα, αλλά θα γίνει πουτ@ν@, θα ξεφτιλιστούμε.
Έπαθα μια ζημιά εχθές το βράδυ, στα δέκα μασούρια βρέθηκαν έξι γ@μημέν@. Άμα σου δώσω τέτοια και τα τσεκάρουνε θα γίνει της πουτ@ν@ς.
Λίγα – λίγα θα τα κάνουμε χρυσό, μη μου φέρεις ένα εκατομμύριο όμως, γιατί… να πα’ να γ@μηθείς! Θα σου ‘λεγα πάρε από τα χτυπημένα και θα σ’ έγραφα στ’ αρ..δια μου».

Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν έγιναν παρόμοιες προσπάθειες δωροδοκίας και σε άλλους βουλευτές που πολλάκις ψήφισαν μειώσεις μισθών και συντάξεων, μαζικές απολύσεις, δυσβάσταχτες αυξήσεις φόρων και τόσα άλλα; Δεν έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας, ούτε ανακαλύψαμε την πυρίτιδα. Κοινό μυστικό ήταν πως μερικοί «τα παίρνουν». Θα μου πείτε, βέβαια, δεν υπήρχαν αποδείξεις… Ο παππούς μου έλεγε πως χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει!

-Εθνικό χόμπι; -Υποκρισία.

Πάλι θα φορέσουμε τη μάσκα με το πρόσωπο γεμάτο έκπληξη; Πάλι πέφτουμε από τα σύννεφα; Δεν έχει αφήσει σύννεφο για σύννεφο αυτός ο λαός, καθημερινά γκρεμίζεται και ισοπεδώνεται στο ίσιωμα! «Κεραυνός εν αιθρία, σεισμός στο πολιτικό σύστημα!» και διάφορα βαρύγδουπα κλισέ που παίζουν στις τηλεοράσεις. Ποιος «κεραυνός» και ποιος «σεισμός»; Οι λέξεις και οι έννοιες έχουν χάσει την αξία τους. «Κεραυνός» ήταν και η συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, «σεισμός» ήταν κι όταν ο πρωθυπουργός ζητούσε από τον «Παναθηναϊκάκια» (εισαγγελέας) να «γ@μήσει» τους χρυσαυγίτες (σ.σ για ψηφοθηρικούς λόγους) και, τώρα που ο Αποστολόπουλος τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα σε βουλευτή για να ψηφίσει ΠτΔ, τι είναι; Κεραυνός, αστραπή, σεισμός ή τσουνάμι; Ξεμείναμε από φυσικά φαινόμενα! Ούτε η ελληνική γλώσσα δεν αρκεί για να περιγράψει τα ανεκδιήγητα που βιώνουμε και μονότονα επαναλαμβάνονται.

Παντού υπάρχει ένας… «Μίμης»

Εκτέθηκε και θα εκτίθεται για αρκετό διάστημα ακόμη ο κύριος Χαϊκάλης, γι’ αυτό και χρειάζεται πλατειά στήριξη. Ο Παύλος απέδειξε πως η πολίτικη χόρτασε (επαγγελματίες) πολιτικούς. Μπουχτίσαμε από εκείνους τους «σιδερωμένους» με τη ξύλινη γλώσσα και την εκνευριστική υπεροψία που τους ρωτάς στο δρόμο «τι ώρα είναι» και απαντάνε «ώρα ευθύνης». Είναι ξεκάθαρο πως η Βουλή έχει ανάγκη από ανθρώπους του μόχθου και κυρίως του πνευματικού κόσμου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω βαλτώνει σε φιλολογικές θεωρίες κενού νοήματος και βυθίζεται στην άβυσσο της απολιτίκ ατμόσφαιρας που κυριαρχεί.

Σας πήραμε χαμπάρι! 

Όλο αυτό το σούσουρο με το video και τα περί χρηματισμού με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Ξέρουμε ποιοι είναι και τι κάνουν… Κρατάω το θετικό της υπόθεσης. Τη στάση που κράτησε ο Χαϊκάλης και τη βοήθεια που ζήτησε από το Λάκη. Τελικά η «απόδειξη» που ένας ολόκληρος λαός έψαχνε για να επιβεβαιώσει πως 1+1=2, ήλθε από μία καλλιτεχνική συνεργασία που έσπασε την «ομερτά» ενός σάπιου πολιτικού συστήματος.

Επιτέλους οι καλλιτέχνες του τόπου είναι εκεί που πρέπει… Δίπλα μας.

Υ.γ: ακόμη και τώρα πολλοί επιζητάνε επιπλέον «αποδείξεις» για να αποδείξουν πως οι αποδείξεις του κύριου Χαϊκάλη είναι έγκυρες. Μέσα στην τούρλα της απόδειξης, όμως, ξέχασαν πως η βλακεία (τους) είναι… αυταπόδεικτη. Εν προκειμένω και ανίατη.

Σχόλια