Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο αγώνας Παναθηναϊκός-Πανθρακικός στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου επικράτησε της ομάδας από την Θράκη με το εμφατικό 4-0, παρουσιάζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και προσφέροντας χορταστικό θέαμα στους φιλάθλους που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν στο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Μαζί με αυτούς και το Frapress.gr φυσικά!

Μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, το γήπεδο άδειο!

Μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, το γήπεδο άδειο!

Ο Παναθηναϊκός, μετά το εντός έδρας 1-1 με την πορτογαλική Εστορίλ που ολοκλήρωσε την κάκιστη πορεία του στο Europa League, ήθελε να επιστρέψει με νίκη στην Super League ώστε να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου, στο -5 από τον ΠΑΟΚ και στον -1 από τον Ολυμπιακό. Έτσι, ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου αποφάσισε να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο μία αρκετά επιθετική εντεκάδα σε σύστημα 4-3-1-2, που αποτελούταν από τον Στίλ στο τέρμα, τους Νάνο – Σίλντεφελντ – Μέντες – Μπούρμπο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τον Λαγό σε ρόλο κόφτη, τους Ζέκα και Πράνιτς ως εσωτερικά χαφ και τον Πέτριτς σε ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω από επιθετικό δίδυμο Καρέλη και Μπέργκ. Από την άλλη μεριά ο προπονητής του Πανθρακικού Χοσέ Μανουέλ Ρόκα  παρέταξε μια εντεκάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από το σφιχτό σύστημα 5-3-2. Στο τέρμα ήταν ο Αθασνασιάδης, ως στόπερ αγωνίστηκαν οι Εμπόου – Ποτουρίδης – Παπαγεωργίου, δεξί μπακ χαφ ήταν ο Μπαικαρά και στην αριστερή μεριά ήταν ο Τσουμάνης, ενώ στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Λαδάκης – Μεχία – Τζάνης και την επίθεση ο Ντιγκινί με τον Κάσες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

 

Οι παίκτες του ΠΑΟ βγαίνουν για ζέσταμα

Οι παίκτες του ΠΑΟ βγαίνουν για ζέσταμα

Η είσοδος των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο

Η είσοδος των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο

Το ματς ξεκίνησε εντυπωσιακά, με γκολ από τα αποδυτήρια. Μετά από μόλις 14 δευτερόλεπτα και έξι πάσες, ο Νίκος Καρέλης χρίστηκε σκόρερ μετά απο εξαιρετική πάσα “πάρε-βάλε” του Μάρκους Μπέργκ. Το σόκ ήταν μεγάλο για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους και χρειάστηκαν αρκετή ώρα να συνέλθουν. Ο Παναθηναϊκός πίεσε πολύ στην συνέχεια, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Πέτριτς στο 26 και τον Μπέργκ λίγο αργότερα, όμως δεν κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμα του στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

image-e5bdbafd02fce70f00cb6f82e408bd2a2140880174cd059ceeca763c3d589553-V

image-99c22ccfe976e2f5100987bda79e17aed247440818b8881f88e6c1f6d657e13d-V

image-f968b79f9892204def827534aafb922defccd7156ecfa148dd307f1305c4eb23-V

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως φάνηκε ξεκάθαρα η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και η υποδειγματική ομαδική και ατομική συμπεριφορά των παικτών του Παναθηναϊκού. Ο Πέτριτς στο 50 μετά από κόρνερ του Νάνο και κεφαλιά-ασίστ του Σίλντεφελντ έκανε το 2-0 και ουσιαστικά έκανε το ματς πολύ πιο έυκολο και άνετο για την ομάδα του. Η κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε, με ρεσιτάλ χαμένων ευκαιρίων κυρίως από Καρέλη και Μπέργκ. Τελικά, το θιαμβευτικό 4-0 διαμορφώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, με τα γκολ του Ζέκα στο 80 μετά από σέντρα του Νάνο, και του Μπέργκ στο 92 μετά από φοβερή ενέργεια και κάθετη πάσα του Δώνη. Μετά το τέλος του αγώνα οι δημοσιογράφοι ψηφίσαμε τον εξαιρετικό Πέτριτς ως MVP, ενώ ξεχώρισαν ο ακούραστος Ζέκα, οι σταθερότατοι Σίλντεφελντ και Νάνο αλλά και οι πολύ δραστήριοι Καρέλης και Μπέργκ.

Η θύρα 13 φλέγεται

Η θύρα 13 φλέγεται

Το Frapress.gr ψήφισε Πέτριτς για MVP !

Το Frapress.gr ψήφισε Πέτριτς για MVP !

Ο αγώνας τελείωσε !

Ο αγώνας τελείωσε !

Συνοψίζοντας, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που οδηγήσε στην πιο μεστή και ώριμη εμφάνισή του μέχρι στιγμής. Οι φίλαθλοι έφυγαν ικανοποιημένοι από το γήπεδο, βλέποντας το δημιούργημα του Γιάννη Αναστασίου να συνεχίζει την καλή του πορεία στην Super League και να διεκδικεί πλέον το πρωτάθλημα. Παρά τα αρκετά οικονομικά προβλήματα, η ομάδα που αποτελείται από αρκετούς νεαρούς από τις ακαδημίες και μερικούς πολύ ταλαντούχους και έμπειρους ξένους, δείχνει πως μπορεί να κοντράρει στα ίσια ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και να πρωταγωνιστήσει και πάλι, όπως αρμόζει στην ιστορία και την πολύ βαριά φανέλα του

Σχόλια