Θές να μάθεις ποιοί είναι οι σούπερ ντούπερ σπούκυ ουάου χειμερινοί προορισμοί για κοντινές εξορμήσεις και γούτσου-γούτσου με τον/την αγαπημένο-νη σου;

Ρωτάς και δεν σου απαντάει κανείς;

To Frapress και η Mις Ξου του Frapress, είναι εδώ για σένα και όλους τους ρομαντικούς σαν κι εσένα, και σου προτείνει τους 5 καλύτερους και all time classic χειμερινούς προορισμούς!

Και για να σε τρελάνει ακόμα περισσότερο έχει βάλει σε κάθε προορισμό την καλύτερη χειμωνιάτικη φωτογραφία έτσι ώστε να βάλεις στην άκρη τα λεφτά που δεν έχεις για να τους επισκεφτείς. 🙂

Ξεκινάμε:

 

Τρίκαλα Kορινθίας

Λίγο μετά το Ξυλόκαστρο, με κατεύθυνση προς Πάτρα ο δρόμος στρίβει αριστερά και ακολουθώντας τις ενδείξεις κατευθυνόμαστε στα Τρίκαλα, 24 χλμ από Ξυλόκαστρο. Τα Τρίκαλα Κορινθίας, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (μόλις 1,5 ώρα), μπορεί να αποτελέσουν την ιδανική χειμερινή απόδραση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αποκαλείται από πολλούς “Ελληνικό Παρίσι”, και είναι ένας από τους σταθερούς διαχρονικούς χειμερινούς προορισμούς!  Χιονισμένα έλατα, πέτρινα σπίτια, βρύσες με κρυστάλλινα νερά, λίμνες, μονοπάτια και το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής προσφέρουν όλα όσα αποζητά κανείς σε ένα χειμερινό προορισμό.
τρικ

 

Λίμνη Πλαστήρα

Η Λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας. Είναι τεχνητή λίμνη, και το επίσημό της όνομα είναι λίμνη Ταυρωπού. Η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου μια τεχνητή, ανθρώπινη παρέμβαση οδήγησε σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Σε απόσταση 25 χλμ μόλις από την πόλη της Καρδίτσας απλώνεται ένα σχεδόν αλπικό τοπίο! Η Λίμνη Πλαστήρα είναι το μέρος που μπορείτε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας την μοναδική και ποιητική θέα που προσφέρει ο προορισμός. Οι φυσιολάτρες μπορούν να απολαύσουν στην εξόρμηση τους, ψάρεμα και ορειβασία – δραστηριότητες που επιλέγονται από πολλούς επισκέπτες.

plastira_lake460x200b

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα είναι ορεινή κωμόπολη του Νομού Αχαϊας. Είναι χτισμένα στις πλαγιές των Αροανίων (Χελμός) σε υψόμετρο 737 μέτρων. Αποτελούν έδρα του ομώνυμου δήμου και ο πληθυσμός τους σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 1.674 κάτοικοι.

Τα Καλάβρυτα βρίσκονται στην ορεινή Αχαΐα και αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς. Στα Καλάβρυτα τα περισσότερα μαγαζιά βρίσκονται στον κεντρικό πεζόδρομο.
Οι δραστηριότητες στα Καλάβρυτα είναι αμέτρητες! Νωχελικοί περίπατοι στα δροσερά του πλατάνια, σκι στο χιονοδρομικό, πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραϊκού με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο, ποδηλασία, προσκύνημα στα μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, εξερεύνηση του σπηλαίου των λιμνών!

Τα Καλάβρυτα σου αποπνέουν κατ’ εμέ μια έναν θαυμασμό και σεβασμό περίεργο. Με το που σκέφτομαι τα Καλάβρυτα, κατευθείαν φέρνω στο μυαλό μου όμορφα θρησκευτικά τοπία και πανέμορφα μοναστήρια και Σπήλαια που ανυπομονώ με λαχτάρα να επισκεφτώ.

Νομίζω οτι εκτός από τις πολύ όμορφες φωτογραφίες που πρέπει να βγάλει κανείς οπωσδήποτε ως ανάμνηση και από αυτόν τον χειμερινό προορισμό, δεν θα πρέπει να ξεχάσει να αγοράσει από τα Καλάβρυτα ένα κομποσχοίνι για φυλαχτό.

 

καλάβρυτα

 

Πήλιο

Πήλιο, Πήλιο, τι μου θύμισες τώρα;!  Ήταν η πρώτη μου 3μερη με το Λύκειο και η ανάμνησή της είναι πολύ γλυκιά, και σηματοδοτείται με μια ξύλινη ξύστρα που είχα πάρει ως ενθύμιο από την Πορταριά.

Για την ιστορία: Το Πήλιο είναι βουνό στο Νομό Μαγνησίας  δίπλα στην πόλη του Βόλου, με ύψος 1.624 μέτρα (κορυφή Πουριανός Σταυρός). Κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κεντάυρων.

Το Πήλιο είναι αναμφισβήτητα ένας από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς όλες τις εποχές του χρόνου, το χειμώνα ντύνεται στα λευκά, εντυπωσιάζοντας και γοητεύοντας άλλη μια φορά τους επισκέπτες. Με θέα στον Παγασητικό κόλπο, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, 24 γραφικά χωριά, με σήμα κατατεθέν τα υπέροχα τοπικά αρχοντικά, αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο κάνουν το Πήλιο έναν all-time classic χειμερινό προορισμό που ξεχωρίζει.

Πήλιο

Καρπενήσι

ο Καρπενήσι είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας. Βρίσκεται στο κέντρο του Νομού, στη νοτιοδυτική πλευρά του Βελοχιού σε υψόμετρο 960 μέτρα. Απέχει 78 χλμ από τη Λαμία και 111 χλμ από το Αγρίνιο, μέσω της γέφυρας της επισκοπής.

Το Καρπενήσι αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς αφού διαθέτει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης! Προσφέρει ηρεμία και ξεκούραση, δράση και περιπέτεια ενώ τα γραφικά χωριά του, η εντυπωσιακή φύση, το χιονοδρομικό του κέντρο, τα καταλύματα υψηλού επιπέδου, το καταπληκτικό φαγητό αλλά και η νυχτερινή ζωή που προσφέρει δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Αδράξτε την ευκαιρία να κάνετε ορειβασία, rafting, canyoning, trekking αλλά και να επισκεφτείτε τα φαράγγια, τις λίμνες, τα μοναστήρια και τα γεφύρια της περιοχής. Ειδικά για ένα ερωτευμένο ζευγαράκι , το Καρπενήσι προσφέρει ένα ιδανικό σκηνικό για γούτσου-γούτσου. 🙂

καρπενήσι

 

«Ταξιδεύψτε λοιπόν όποτε μπορείτε , για να διαφύγετε από τη Ζωή και την καθημερινότητα!

Το ταξίδι είναι το μόνο πράγμα, που ξοδεύοντας χρήματα, θα σας κάνει πιο πλούσιους»

 

Love only,

Μις Ξου.

Σχόλια