Δυναμικές, γοητευτικές, αξέχαστες.. Αυτά τα γυναικεια δίδυμα σημάδεψαν τις ταινίες από τις οποίες πέρασαν!

Μπορεί να είναι ορκισμένες εχθροί, μπορεί να είναι εραστές, συγγενείς, φίλες ή συνεργάτιδες. Αυτό που τις κάνει όμως αχτύπητες είναι ότι αλληλοσυμπληρώνονται, ότι παρά τις προφανείς διαφορές τους βρίσκονται σε τέλεια συνεννόηση κι επικοινωνία, ότι η μία είναι το γιν και η άλλη το γιανγκ. Ας δούμε μερικά τέτοια παραδείγματα, από 10 ταινίες με αξέχαστα γυναικεία δίδυμα…

1) “Gentlemen Prefer Blondes” -1953

Η Lorelei και η Dorothy (Marilyn Monroe και Jane Russell) είναι δύο τραγουδίστριες που γνωρίζουν άντρες θαυμαστές καθώς πηγαίνουν στο Παρίσι. Ένα από τα πιο γνωστά και κλασσικά γυναικεία δίδυμα στην ιστορία του κινηματογράφου, που για πολλούς θεωρητικούς κρύβουν κι έναν ομοφυλοφιλικό πόθο.

Marilyn Monroe & Jane Russell in Howard Hawks' GENTLEMEN PREFER

 

2) “Persona” -1966

 H ταινία πραγματεύεται τη σχέση μεταξύ της Elisabet (Liv Ullmann) και της νοσοκόμας της, Alma (Bibi Andersson), η οποία τη βοηθά να αναρρώσει από νευρικό κλονισμό. Η ταινία είναι μοναδική στο είδος της, κάπως δύσπεπτη, αλλά αξίζει και το κάθε της δευτερόλεπτο.

persona1

 

3) “Τhelma and Louise” -1991

Από τις πιο φεμινιστικές ταινίες των 90s: οι δύο γυναίκες προσπαθούν να ξεφύγουν από την αστυνομία που τις κυνηγά, για τη δολοφονία ενός άντρα που διέπραξε η Louise (Susan Sarandon). Aυτό που αγνοεί όμως η αστυνομία είναι πως ο άντρας αυτός προσπάθησε να βιάσει τη Thelma (Geena Davis).

Το τότε σύστημα ήταν απόλυτα πατριαρχικό και σεξιστικό, κι έτσι οι γυναίκες δε θέλησαν να ρισκάρουν να πουν την αλήθεια στην αστυνομία, καθώς δε θα νοιαζόταν για τη δική τους, “γυναικεία” πλευρά.

geena

 

4) “Heavenly Creatures” -1994

 Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, το έργο μιλά για δυο έφηβα κορίτσια, τα οποία τρέφουν τόση αγάπη μεταξύ τους, που φτάνουν στο ακραίο σημείο να έχουν δολοφονικές τάσεις. Oι πρωταγωνίστριές μας, Juliet (Kate Winslet) και Pauline (Melanie Lynskey) καταστρώνουν σχέδιο για να πάρουν εκδίκηση…

heavenly

 

5) “Girl Interrupted” -1999

Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της, η Susanna Kaysen (Winona Ryder) εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική, αρνούμενη όμως το πρόβλημά της. Σιγά σιγά προσαρμόζεται στο κλίμα και την ιδιοσυγκρασία των υπόλοιπων ασθενών, και συγκεκριμένα δημιουργεί έναν παράξενο δεσμό με την Lisa (Angelina Jolie), η οποία είναι κοινωνικά ασταθής.

'Girl Interrupted'

 

 

6) “Ghost World” -200

 Η Rebecca (Scarlett Johansson) και η Enid (Thora Birch) είναι δυο καλές φίλες, κάπως αποκομμένες από τον κόσμο και τις συνηθισμένες ασχολίες των κοριτσιών στην εφηβεία. Η σχέση τους, όμως, είναι ευχάριστη και πολύ στενή. Μέχρι που εμφανίζεται ο Seymour (Steve Buscmeni) και ταράζει τα νερά, καθώς θέτει τη φιλία των κοριτσιών σε αμφισβήτηση.

Ghost-World-scarlett-johansson-23593017-852-480

 

7) “Chicago” -2002

 Oι χορεύτριες Velma Kelly (Catherine Zeta-Jones) και Roxie Hart (Renee Zellweger) εμπλέκονται σε ένα επικίνδυνο ανθρωποκυνηγητό, καθώς η Velma σκοτώνει τον άντρα της αφού τον βρίσκει στο κρεβάτι με την αδερφή της. Κατά το πέρασμα της ταινίας, τα πράγματα μπερδεύονται όλο και περισσότερο, και ως αποτέλεσμα, το δίδυμό μας βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αγχόνη.

chic

8) “The Devil Wears Prada” -2006

Μπορεί στην αρχή να υπήρχε ανταγωνισμός και να μην ταίριαξαν, στη συνέχεια όμως έγιναν οι καλύτερες φίλες και συνεργάτιδες! Η άπειρη Andy (Anne Hathaway) βρίσκει δουλειά σε ένα μεγάλο περιοδικό μόδας και δέχεται άσχημη συμπεριφορά από τη διευθύντριά της, Miranda Priestley (Meryl Streep), καθώς τη μειώνει συνεχώς. Στη συνέχεια όμως, κι έπειτα από μεγάλη προσπάθεια της Andy, η σχέση τους καλυτερεύει και τελικά γίνονται αχώριστες.

Miranda--Andy--Emily-the-devil-wears-prada-205003_1400_930

9) “The Heat” -2013

H εκρηκτική Ashburn (Sandra Bullock) συνεργάζεται με την Mullins (Melissa McCarthy) με σκοπό να εντοπίσουν και να συλλάβουν έναν αδίστακτο βαρώνο ναρκωτικών. Ανεπιφύλακτα από τα πιο πετυχημένα κωμικά γυναικεία δίδυμα του σύγχρονου κινηματογράφου.

the-heat-1

 

10) “Blue Is The Warmest Color” -2013

Η ζωή της Adele (Adele Exarchopoulos) αλλάζει ριζικά όταν γνωρίζει τη νεαρή, γαλαζομάλλα Emma (Lea Seydoux), η οποία την οδηγεί σε μονοπάτια πόθου και έρωτα, βοηθώντας την παράλληλα να βρει τον εαυτό της μέσα από την αγάπη και το χαμό.

blue-is-the-warmest-color

Τα παραπάνω γυναικεία ζευγάρια, όχι μόνο ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους, αλλά και για τους ρόλους τους οποίους έχουν αναλάβει! Οι σκηνοθέτες φαίνεται να έκαναν πολύ καλή δουλειά…! Οτιδήποτε άλλο σας έρθει στο μυαλό, παρακαλώ κάντε από κάτω το σχόλιό σας, έτσι ώστε να ενημερωθώ για σημαντικές παραλείψεις που ενδεχομένως να έκανα. Αν πάλι σας εμπνεύσει κάποιο δίδυμο από τα προαναφερθέντα, συνιστώ να δείτε άμεσα την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί.

Καλή διασκέδαση!

Σχόλια