Μερικές φορές η γλώσσα και ο λόγος αδυνατούν να περιγράψουν μια κατάσταση του ανθρώπινου νου, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για ψυχική διαταραχή. Πολλά θεατρικά έργα είτε κλασικά είτε σύγχρονα θίγουν το θέμα της “τρέλας” με διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους. Ωστόσο ο Παύλος Κουρτίδης σε αυτή την παράσταση καταφέρνει να αποτυπώσει την ένταση, την ανησυχία και το «χάος» ενός «τρελαμένου» μυαλού μέσα από χορευτικές κινήσεις. Η γλώσσα του σώματος είναι αυτή που τελικά θα οδηγήσει στην κάθαρση.

Σύγχρονος χορός, λίγη πρόζα, σκοτεινή ατμόσφαιρα, ιδιαίτερες μουσικές επιλογές και σκηνοθετικά παιχνίδια με το φως και τα αντικείμενα του σκηνικού είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν τη συγκεκριμένη παράσταση. Ο σκηνοθέτης κάθε φορά σε εκπλήσσει και περισσότερο, εφευρίσκει συνεχώς τρόπους να σου κινεί το ενδιαφέρον και εκμεταλλεύεται κάθε τι που έχει στη διάθεσή του (από τα σώματα των χορευτών μέχρι την πόρτα, το τραπέζι και τις καρέκλες του σκηνικού). Διαφορετικές πτυχές του νοητικά ασθενούς ανθρώπου ξεδιπλώνονται μέσα από χορογραφίες τόσο έντονες που αναρωτιέσαι πως αντέχουν επί μία ώρα και ένα τέταρτο οι ηθοποιοί να δίνουν σωματικά και ψυχικά όλη αυτή την ενέργεια.

Η παράσταση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ΚΙΝ.Α.ΨΥ: κίνηση αδελφών ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, όπου θα διατεθεί μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια, ενώ η πρεμιέρα προλογίστηκε από τον ψυχίατρο και καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Παύλο Σακκά, το βιβλίο του οποίου πωλείται και στα εκδοτήρια του θεάτρου.

ΗΜΕΡΕΣ-ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 4 Ιανουαρίου.

Ώρα Έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: κανονικό 13 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ

Θέατρο ΠΚ : Κασομούλη 30 και Ρενέ Πυώ 2, Νέος Κόσμος

Ερμηνεύουν:

Ζωή Σωτηροπούλου,Μάρκος Γιακουμόγλου,Νάντια Τομαζένκο,Μάριος Ράμμος,Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα,Ηλίας Μπαγεώργος,Χριστίνα Παπαντωνοπούλου,Αλέξανδρος Στραυρόπουλος,Πάυλος Κουρτίδης.

Σκηνοθεσία-χορογραφίες: Παύλος Κουρτίδης

Μουσική Σύνθεση: Χρήστος Τριανταφύλλου

Φωτισμός: Απόστολος Τσιτσώνης

 

Σχόλια