30 Οκτωβρίου

Le Meraviglie – Τα θαύματα
Σκηνοθεσία: Alice Rohrwacher
Παίζουν: Alba Rohrwacher, Maria Alexandra Lungu, Monica Belucci

Η 12χρονη Τζελσομίνα ζει με τον πατέρα και τις τρεις μικρές αδερφές της στην επαρχία της Τοσκάνης. Η οικογένεια λειτουργεί με πολύ αυστηρούς κανόνες, υπό την επίβλεψη του μελισσοκόμου πατέρα. Όταν έρχεται στην περιοχή ένα reality show σε αναζήτηση της πιο παραδοσιακής οικογένειας, η Τζελσομίνα εντυπωσιάζεται από την παρουσιάστριά του. Στο τέλος του καλοκαιριού, τίποτα δε θα είναι το ίδιο για την οικογένεια.

Trash – Σκουπίδια
Σκηνοθεσία: Stephen Daldry
Παίζουν: Rooney Mara, Martin Sheen, Wagner Moura

Τρία παιδιά από τις «φαβέλες» του Ρίο ντε Τζανέιρο ψάχνουν σε μια χωματερή πράγματα που μπορεί να τους φανούν χρήσιμα, για τη διαβίωσή τους. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκουν ένα πορτοφόλι, για το οποίο η τοπική αστυνομία τους προσφέρει γενναία ανταμοιβή. Τότε συνειδητοποιούν πως αυτό που βρήκαν δεν είναι ένα οποιοδήποτε εύρημα.

6 Νοεμβρίου

Interstellar
Σκηνοθεσία: Cristopher Nolan
Παίζουν: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine

Η ταινία διαδραματίζεται στο μέλλον, όπου μια ομάδα εξερευνητών αναλαμβάνει να κάνει ένα διαστρικό ταξίδι για να διασφαλιστεί το μέλλον της ανθρωπότητας.

Blue Ruin – Τα ερείπια είναι πάντα θλιμμένα
Σκηνοθεσία:
Jeremy Saulnier
Παίζουν:
Macon Blair, Devin Ratray, Amy Hargreaves

Ο μυστηριώδης περιπλανώμενος Ντουάιτ προβαίνει σε μια πράξη εκδίκησης για το θάνατο του πατέρα του, όμως οι ικανότητές του αποδεικνύονται ανεπαρκείς.

13 Νοεμβρίου

A pigeon sat on a branch, reflecting on existence – Ένα περιστέρι κάθισε στο κλαδί διαλογιζόμενο για την ύπαρξή του
Σκηνοθεσία: Roy Andersson
Παίζουν: Holger Andersson, Nils Westblom

Η πολυβραβευμένη κωμωδία του υπαρξιακού σκηνοθέτη Ρόι Άντερσον, που μας παρουσιάζει «τρεις συναντήσεις με το θάνατο», με άξονα αυτό ακριβώς που υπόσχονται… τη ζωή και το θάνατο.

Kill the Messenger – Ο αγγελιαφόρος πρέπει να πεθάνει
Σκηνοθεσία: Michael
Cuesta
Παίζουν: Jeremy
Renner, Robert Patrick, Jenna Sims

Όταν ο δημοσιογράφος Γκάρι Γουέμπ αποκαλύπτει το ρόλο της CIA σε μια σπείρα διακίνησης ναρκωτικών, μπαίνει στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών και φτάνει στο σημείο να πρέπει να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του, την οικογένειά του αλλά και την ίδια του τη ζωή. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του ομώνυμου, βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου.

20 Νοεμβρίου

The Hunger Games – Mockingjay (Part 1)
Σκηνοθεσία: Francis Lawrence
Παίζουν: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

Η Κάτνις Έβερντιν βρίσκεται και πάλι στην περιοχή 13, αφού έχει καταργήσει τους Αγώνες Πείνας. Πλέον, με τη στήριξη της προέδρου Κόιν και των φίλων της, ο αγώνας της στρέφεται στο να σώσει τον Πήτα, αλλά και όλο το έθνος.

Fury
Σκηνοθεσία: David Bayer
Παίζουν: Brad Pitt, Shia Labeouf

Οι συμμαχικές δυνάμεις ετοιμάζουν το τελευταίο τους χτύπημα στην Ευρώπη, τον Απρίλιο του ’45, και ο σκληραγωγημένος λοχίας Wardaddy οδηγεί μια ολιγάριθμη αποστολή – ένα τανκ με 5 άτομα πλήρωμα – σε εχθρικό έδαφος. Μειονεκτώντας από κάθε άποψη, η ομάδα του Wardaddy και μαζί τους ένας καινούργιος στρατιώτης που τους δημιουργεί προβλήματα, θα χρειαστεί να βρουν μεγάλο θάρρος για να κάνουν επίθεση μέσα στη ναζιστική Γερμανία.

27 Νοεμβρίου

Πρόμαχος
Σκηνοθεσία: Τζον και Κόρτι Βούρχης
Παίζουν: Παντελής Κοντογιάννης, Κασσάνδρα Βογιατζή, Γιώργος Χωραφάς

Στόχος της ταινίας είναι να περάσει ένα δυνατό μήνυμα προς τους Βρετανούς αλλά και όλο τον κόσμο, για τα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Η υπόθεση εστιάζει σε δυο δικηγόρους που ξεκινούν ένα δύσκολο αγώνα για την επιστροφή των μαρμάρων εκεί που ανήκουν, και φτάνουν μέχρι και το δικαστήριο της Χάγης.

Σχόλια