Τα καλύτερα μαγαζιά για Cocktail στην Αθήνα!

Στα καλοκαιρινά μας βράδια υπάρχουν μερικά standards που δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν: βόλτες στην παραλία, καλή παρέα και ένα cocktail για να νιώσεις τη δροσιά στην εποχή που πραγματικά την έχεις ανάγκη. Aυτή η επιθυμία μας όμως δεν παύει να υπάρχει και τον χειμώνα οπου αναζητάμε παραθαλλάσια μαγαζιά ή ακόμα και άλλα πιο κεντρικά με εύγευστα cocktail!
H παρακάτω τσεκαρισμένη λίστα σου δίνει ωραίες προτάσεις, ανάλογα με το τι άλλο θες να έχει το βράδυ σου, εκτός από το cocktail σου.

A FOR ATHENS

Το μαγαζί βρίσκεται στην πλατεία στο Μοναστηράκι και έχει θέα όλη την Αρχαία Αγορά, το Αστεροσκοπείο, το Ναό του Ηφαίστου αλλά και την Πλάκα.

Τι άλλο θες; Προσοχή, προτίμησε να πας Δευτέρα- Τρίτη για να μην περιμένεις με τις ώρες στο ασανσέρ της εισόδου.

Διεύθυνση: Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, Αθήνα

a 4 athens -1

ISLAND

Το Ιsland είναι ένα από τα καλύτερα μαγαζιά για την απίστευτη θέα και τοποθεσία που νομίζεις οτι βρίσκεσαι σε νησί. Η εκπληκτική φυσική ομορφιά της θέσης του Ιsland και οι άψογες αισθητικές παρεμβάσεις, το κάνουν μοναδικό.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα έχει τον top προορισμό για τα μεσημέρια και απογεύματα, έναν χώρο που μπορεί να συναγωνιστεί τους αντίστοιχους της Νότιας Γαλλίας και Ιταλίας.

Τα σκάφη δένουν στον κόλπο του Island και οι ξένοι επισκέπτες ανακαλύπτουν ότι η ευλογημένη πόλη μας βλέπει στην πανέμορφη θάλασσα. To μαγαζί φημίζεται για τα ποτά του και  κυρίως για το mojito και το cosmopolitan.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ποσειδώνος, Βάρκιζα, Αθήναisland-1

BABA AU RUM

Έχει γίνει γνωστό για τα κοκτέιλ του, τον άπειρο κόσμο που μαζεύει τα βράδια στον πεζόδρομο ακριβώς απ’ έξω, αλλά και τις τσιμπημένες τιμές του.

Θες να προτιμήσεις ένα από τα special τους; Ζήτησε τη γνώμη τους και πες τους τι θες γιατί πιθανώς ο τεράστιος κατάλογος με τα ομολογουμένως εμπνευσμένα (σε όνομα αλλά και σε γεύση) cocktails θα σε χαώσει.

Ξέρουν τι και πώς να στο φτιάξουν.

Διεύθυνση: Κλειτίου 6, Σύνταγμα, Μοναστηράκι.
baba630_1

TAF

Το πράσινο και η πλακόστρωτη αυλή «παίζουν» εξίσου δυνατά τις ζεστές καλοκαιρινές και χειμερινές νύχτες.

Σε ένα μικροσκοπικό δρομάκι στο Μοναστηράκι, πλάι στην πολύβουη πλατεία της περιοχής και την κοσμοσυρροή των παλιατζίδικων στην πλατεία Αβησσυνίας, σε μια ξεχασμένη από τον χρόνο συνοικία, βρίσκεται ο πολυχώρος Taf.

Στα δωμάτια του σπιτιού που μετατράπηκε σε bar φιλοξενούνται εκθέσεις εικαστικών, ενώ στην αυλή σερβίρονται υπέροχα ποτά, cocktails και ελαφριά πιάτα με τους ήχους άλλοτε ζωντανής jazz κι άλλοτε soul από τα ηχεία του χώρου.

Η αυλή του Taf θυμίζει έντονα παλιά γειτονιά και ταξιδεύει το μυαλό σε άλλες εποχές.

Διεύθυνση: Νορμάνου, Μοναστηράκι

taf

MOMIX

Το μπαρ MoMix στο Γκάζι και στην Γλυφάδα πρωτοτυπεί, προσφέροντας μια νέα και ενδιαφέρουσα διάσταση σε μια έξοδο για ποτό.

Όπως προδίδει το όνομά του, το οποίο προέρχεται από τον όρο Molecular Mixology, η σύνθεση των κοκτέιλ κατεβαίνει πια σε μοριακό επίπεδο με τη χρήση τεχνικών και μεθόδων, ανάλογων με αυτές που χρησιμοποιούνται στη μοριακή γαστρονομία.

Tα cocktails του μαγαζιού θα σας μείνουν αξέχαστα! Όταν επισκεφθείτε το μαγαζί μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα ιδιαίτερα σφηνάκια του.

Διεύθυνση: Καλέου 1-5, Αθήνα

momix_bar_6

MOORINGS

Στο Cafe Bar του Moorings τη σταθερή αξία στην κοσμοπολίτικη Βουλιαγμένη έρχεται να προσθέσει το καινούργιο roοf garden που σας προσφέρει τις ευφάνταστες δημιουργίες απο φαγητά και ιδιαίτερα cocktails.

Η μοντέρνα αισθητική του χώρου, το εντυπωσιακό ντεκόρ, οι άνετοι καναπέδες και η μαγευτική θέα στην θάλασσα και στα σκάφη της Μαρίνας σας χαρίζουν απίστευτες καλοκαιρινές και χειμωνιάτικες βραδιές.

Διεύθυνση: Μαρίνα Βουλιαγμένης, Λαιμός, Αθήνα

moorings-2

HOLY SPIRIT

Το πρώτο cocktail bar της πόλης, που στηρίζει τη λογική take away, από το οποίο μπορείς να παίρνεις για το σπίτι, το γραφείο, ακόμα και τη βόλτα σου το cocktail που επιθυμείς ή ακόμα να το παραγγέλνεις και από το χώρο σου αφού θα υπάρχει και delivery!

O κόσμος κάθεται και απολαμβάνει το cocktail του έξω στο πεζοδρόμιο εκτός αν προλάβουν να κάτσουν στα λίγα τραπεζάκια που διαθέτει το μαγαζί.

Πηγαίνοντας δεν θα πρέπει να παραλείψεις να πιεις το πιο γνωστό cocktail του μαγαζιού το Fantastic boyfriend το οποίο όπως και όλα τα coctails του βγαίνουν σε μέγεθος κανονικό, large και Xtra Large.

Διεύθυνση: Λαοδίκης 41, Γλυφάδα, Αθήνα

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

 

Αν αναρωτιέσαι ποιο μαγαζί στο Μεγάλο Λιμάνι είναι καθημερινά κατάμεστο, η απάντηση είναι απλή: μα φυσικά το bar cafe του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά.

Θα το επισκεφτείς για δύο λόγους: για την εκπληκτική του θέα και γιατί σου δημιουργεί την αίσθηση ότι σαλπάρεις, παρατηρώντας το λιμάνι από το κατάστρωμα ενός πλοίου!

Θα δεις ένα μεγάλο και άνετο μακρόστενο ξύλινο deck, που βρίσκεται ψηλά, πάνω ακριβώς από το ομώνυμο restaurant, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και στα φώτα του Μικρολίμανου.

Ο φωτισμός είναι χαμηλός, με κάποιες γαλάζιες λεπτομέρειες, αν και στην ουσία κανείς δεν προσέχει το ντεκόρ, αφού το μάτι αιχμαλωτίζεται από τη μαγευτική θέα. Βρίσκεται στον Πειραιά στο Μικρολίμανο.

Διεύθυνση: Μικρολίμανο, Πειραιάς, 18533548966_442935795795402_150324983_n

Σχόλια