Η ομάδα της τεχνολογίας  του Frapress σου προτείνει τα καλύτερα Android παιχνίδια για να παίξεις αυτό τον μήνα!

 

Bubble Blast 2

bubble blast 2

Τελικά, τα πιο απλά παιχνίδια είναι και τα πιο εθιστικά. Πάρτε για παράδειγμα το Pacman, ή το Tetris. Δε θα σταματήσουν ποτέ να έχουν απήχηση. Αυτό όμως δεν οφείλεται ούτε σε εξεζητημένα γραφικά, ούτε στην πλοκή, ούτε στους χαρακτήρες. Μια απλή πλατφόρμα και ένας πολύ ξεκάθαρος σκοπός του παίκτη είναι τα βασικά συστατικά. Το ίδιο και στο Bubble Blast 2. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να… σκας φούσκες!

Το gameplay είναι απλό. Υπάρχουν 4 είδη φούσκας, το μπλε, το κίτρινο, το πράσινο και το κόκκινο. Το χρώμα καταδεικνύει πόσα βήματα απέχει η φούσκα από το να σκάσει. Κάθε φορά που σκας μια κόκκινη (το κόκκινο είναι το τελικό στάδιο) αυτές που την περιτριγυρίζουν έρχονται ένα βήμα πιο κοντά. Οι κινήσεις που έχει ο παίχτης είναι περιορισμένες. Στο puzzle mode ο αριθμός είναι συγκεκριμένος, και στο arcade μεταβάλλεται ανάλογα με τη διαχείριση που θα γίνει στην κάθε πίστα.

Σας ακούγεται απλό; Βαρετό; Γελιέστε. Κατεβάστε το και θα με θυμηθείτε. Α! Και είναι συμβατό με όλες σχεδόν τις συσκευές χωρίς lag. – Πετρινούλα Διονυσίου

Dr. Driving

10805108_10203162400843019_101059472_n

Πόσο πιο δύσκολο όταν πρέπει να ελέγχεις πως οδηγείς σε αντίθεση με το racing freely. Το Dr Driving είναι απόλυτα εθιστικό. Θα  μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει ως προσομοιωτή αστικής οδήγησης.  Σ’ αυτό το διασκεδαστικό android παιχνιδάκι σκοπός σου είναι να εκτελέσεις μια σειρά από εντολές μέσα στην κίνηση όπως αλλαγή πορείας, προσπέραση, ρύθμιση ταχύτητας. Κι ενώ ακούγεται αρκετά βαρετό  δεν γίνεται να μην εθιστείς στους εικονικούς του δρόμους. Δεν βασίζεται στη ταχύτητα αλλά στη σωστή οδήγηση. Χάνεις μόνο όταν τρακάρεις ( και σε γράφει και η αστυνομία).

Το παιχνίδι σου δίνει επίσης δυνατότητες επιδιόρθωσης (διότι φθείρεται με την χρήση)/αναβάθμισης του οχήματος ή αντικατάστασης με άλλο όσο μαζεύεις πόντους. Επίσης, σου προσφέρει ελεύθερο χρυσό όταν ολοκληρώνεις δοκιμασίες πρώτος απ’ τους φίλους  σου στο multiplayer. Η δυνατότητα εναλλαγής οπτικής γωνίας της κάμερας είναι ένα σημείο που απόλαυσα πολύ διότι η αίσθηση να βρίσκεσαι πίσω απ’ το παρμπρίζ και να κατευθύνεις το όχημα είναι τελείως διαφορετική. Στην αρχή δυσκολεύεσαι να συγχρονίσεις τα πετάλια και η οδήγηση σου είναι χάλια. Όμως βελτιώνεται όσο εξοικειώνεσαι. Ο εκνευρισμός απ’ αυτό αρκεί για να σε εθίσει χωρίς τα υπόλοιπα.

Είναι ευχάριστο και ξεχωριστό διότι δεν ανταγωνίζεσαι κάποιον και σου δίνει μια εμπειρία απλής οδήγησης και πόσο διασκεδαστική είναι, χωρίς να χρειάζεται να κερδίσεις σε κάποιο αγώνα. Μπορείς να βρεις το Dr. Driving εδώ. – Μαρία Μανωλιουδάκη

Star Wars: Galactic Defense

star-wars-galactic-defense-banner

Star Wars, τώρα και σε παιχνίδι στο κινητό σου. Επέλεξε την πλευρά που σε αντιπροσωπεύει – τους Jedi (light) ή τους Sith (dark) – και χρησιμοποίησε πύργους και ήρωες από το Star Wars για να αντιμετωπίσεις μια ορδή εχθρών σε διάφορους πλανήτες.

Με πάνω από 100 διαφορετικές πίστες, θα δεις διάφορες γνωστές τοποθεσίες και πλανήτες του σύμπαντος του Star Wars. Μπορείς να έχεις ήρωες όπως ο Luke Skywalker, ο Yoda, ή (ο αγαπημένος μου) Darth Vader. Η ροή του παιχνιδιού είναι σχετικά απλή: χτίζεις διάφορους συνδυασμούς πύργων και χρησιμοποιώντας τους ήρωες σου, εμποδίζεις και να καταστρέφεις την αντίπαλη ομάδα πριν φτάσει στον στόχο της. Το παιχνίδι αν και “απλό”, χωρίς περίπλοκα συστήματα, είναι εθιστικό και κάθε πίστα διαρκεί αρκετή ώρα. Σε συνδυασμό με την μουσική των Star Wars που ακούγεται κατά την διάρκεια, αποτελεί την απόλυτη επιλογή όχι μόνο για τους fan του Star Wars αλλά για όλους.

Εσύ μπορείς να υπερασπιστείς τον γαλαξία με επιτυχία; Δοκίμασε την τύχη σου με το  Galactic Defense εδώ. – Νίκος Παπουτσής

Σχόλια