Όταν ξεκίνησα να γράφω τις ερωτήσεις για τη συνέντευξη της Arianna Huffington, δεν ήξερα πώς να τη προσεγγίσω. Ως δημοσιογράφο; Ως συγγραφέα πολλών best sellers; Ως επιχειρηματία και πρόεδρο της Huffington Post; Ως μια Ελληνίδα μητέρα ή μήπως ως τη νο. 52 πιο σημαντική γυναίκα στον κόσμο;

Η Huffington Post έρχεται στην Ελλάδα και είναι γεγονός. Μετράει 11 χρόνια λειτουργίας, με 9 βραβεία, πάνω από 4,5 εκατομμύρια αναγνώστες καθημερινά και παραρτήματα σε 11 χώρες, ενώ προετοιμάζει συνεργασία με επιπλέον τρεις, την Ελλάδα, την Ινδία και τη Σαουδική Αραβία.

«Πιστεύω ότι η HuffPost Greece μπορεί να κάνει τη διαφορά παρέχοντας μια πλατφόρμα από φωνές που σε άλλη περίπτωση δε θα ακούγονταν, λαμβάνοντας το είδος των συζητήσεων που γίνονται γύρω από τους ψύκτες νερού ή στο δείπνο – δηλαδή για πολιτική και τέχνη και φαγητό και σεξ – ανοίγοντάς τες και δημοσιεύοντάς τες στο διαδίκτυο. Είμαι ευγνώμων που έχω τη δυνατότητα να φέρω τη Huffington Post στην Ελλάδα σε μια τόσο επισφαλή στιγμή για την ιστορία της χώρας. Για εμένα είναι η απόλυτη επιστροφή στην πατρίδα, διότι η HuffPost έχει βαθιά τις ρίζες της στην ελληνική παράδοση: να ενώνει τους ανθρώπους και να διευκολύνει ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Όταν ξεκινήσαμε τη διεθνή επέκτασή μας πριν από παραπάνω από τρία χρόνια, ήξερα ότι κάποια μέρα η οδύσσεια της HuffPost (για να δανειστώ την έκφραση από έναν συμπατριώτη μου) θα μας οδηγούσε στην Ελλάδα. Δε θα μπορούσα να είμαι περισσότερο χαρούμενη που αυτή η μέρα έφτασε».

δήλωσε η Arianna Huffington στο Frapress.

H Αριάννα Στασινοπούλου, ή διαφορετικά, Arianna Huffington, είναι Ελληνο-Αμερικανίδα συγγραφέας και αρθρογράφος. Το επώνυμό της, Huffington, το έλαβε από τον πρώην σύζυγό της, το Ρεπουμπλικάνο Michael Huffington, μέλος του Κονγκρέσου.

Το 2009 είχε τη 12η θέση στη λίστα των Γυναικών με τη Μεγαλύτερη Επιρροή στα ΜΜΕ στο Forbes. To 2014 αποτελεί την 52η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

Η επιτυχία όμως ξεκινά από τη μικρή ηλικία.

Ήδη από το πανεπιστήμιο, (σπούδασε Οικονομικά στο Girton College στο Cambridge) ήταν η πρώτη ξένης εθνικότητας και τρίτη γυναίκα που διετέλεσε πρόεδρος του Cambridge Union.

Από τα 23 της ξεκίνησε να γράφει βιβλία σχετικά με το φεμινισμό, την πολιτική, αλλά και μερικές βιογραφίες. Παράλληλα έγραφε ως αρθρογράφος στην εφημερίδα National Report.

Έγινε γνωστή χάρη στη δημοσιογραφική της υποστήριξη προς το σύζυγό της κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του ως υποψήφιου γερουσιαστή μέσω της εφημερίδας Politically Incorrect. Η ομάδα της προτάθηκε για Emmy και ακολούθησαν πολλοί μικροί ρόλοι σε τηλεοπτικά σόου, καθώς και εκπομπές σε ραδιόφωνο. Το 2003 έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές για την κυβέρνηση της Καλιφόρνια εναντίον του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

Δε σταμάτησε, όμως, ποτέ, ν’ ασχολείται με τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή βιβλίων. Ξεκίνησε την πολυθεματική Huffington Post to 2005. Σύντομα εξαπλώθηκε στην Αμερική και τώρα μετρά τις έδρες της και στο εξωτερικό. Το 2011 αγοράστηκε από την AOL για 315 εκατομμύρια δολάρια. Η Arianna Huffington έγινε Πρόεδρος και Editor-in-Chief της εφημερίδας της.

Ωστόσο, η πολλή δουλειά, όπως λέει και ο ελληνικός λαός, τρώει τον αφέντη.

Ήταν πλέον 2014 όταν η επιχειρηματίας ξύπνησε με ένα τραυματισμένο ζυγωματικό και μια βαθιά πληγή γύρω απ’ το μάτι της. Είχε πέσει, εξαιτίας της κούρασης και της έλλειψης ύπνου. Από ιατρικές εξετάσεις σε άλλες ιατρικές εξετάσεις, συνειδητοποίησε ότι το τίμημα για την επιτυχία είναι μεγάλο. Τότε κατάλαβε ότι η επιτυχημένη ζωή περιλαμβάνει περισσότερα από ένα μεγάλο μισθό και ένα ακριβό γραφείο.

Η ίδια επισημαίνει στο Frapress πόσο σπουδαίος είναι ο ελεύθερος χρόνος, ώστε να συνδεθούμε με αυτά που πραγματικά μετράνε.

«Είναι πολύ σημαντικός, χωρίς να έχει σημασία ποιοι είμαστε ή για τι αγωνιζόμαστε. Για πολύ καιρό τώρα, έχουμε επενδύσει στη συλλογική ψευδαίσθηση ότι η εξάντληση είναι το αναγκαίο τίμημα για τα επιτεύγματα και την επιτυχία. Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες ξεκαθαρίζουν ότι αυτό δε θα μπορούσε να είναι περισσότερο λανθασμένο. Όχι μόνο δεν υπάρχει αντάλλαγμα με το να ζούμε ισορροπημένα με υψηλή απόδοση, αλλά, στην πραγματικότητα, η απόδοση βελτιώνεται όταν οι ζωές μας περιλαμβάνουν χρόνο για τον εαυτό μας, για ανανέωση και σοφία, για να αναρωτιόμαστε και να δίνουμε».

Η Arianna Huffington αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της στο διαλογισμό και επιβάλλει στον εαυτό της πολλές ώρες ύπνου και ξεκούρασης μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές. Μάλιστα, μοιράζεται τις σκέψεις και τα βιώματά της στο βιβλίο της “Thrive”, το οποίο στο εξωτερικό έγινε best seller. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο «Δες τη ζωή αλλιώς» στις 4 Νοεμβρίου 2014 από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα.

Δε θα μπορούσαμε, όμως, να αντισταθούμε σε μια συμβουλή της, ως νέοι δημοσιογράφοι που ονειρευόμαστε μια καριέρα παρόμοια με τη δική της.

«Να πειραματίζεστε, να ρισκάρετε και να θυμάστε να βλέπετε πέρα από τα προσωπικά σας πάθη
και να είστε κομμάτι σε κάτι που είναι μεγαλύτερο από τον ίδιο τον εαυτό σας».

Σχόλια