Όλοι αγαπάμε τους συνδυασμούς. Γαλαζοπράσινο, βουνό και θάλασσα, ψάρι με πατάτες, τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι. Είναι διπλά ευχάριστο όταν μπορείς να συνδυάσεις αγαπημένα πράγματα, γεύσεις, χρώματα ή προορισμούς. Ένας από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς είναι αυτός των τεχνών. Ζωγραφική ακούγοντας μουσική, μουσική μαζί με χορό, κινηματογράφος με χορό. Αποφάσισα, λοιπόν, να μαζέψω 15 διασκεδαστικούς, αισθησιακούς και γεμάτους ταλέντο χορούς από ταινίες, και να σας παρουσιάσω το γοητευτικό αποτέλεσμα που προκύπτει από το πάντρεμα της τρίτης με την έβδομη τέχνη.

 

”Gilda” -1946 : H εκθαμβωτική Rita Hayworth αποπροσανατολίζει το κοινό με το ήρεμο πλην εντυπωσιακό της λίκνισμα και τα καλλίγραμμα πόδια της. Μπορεί η φωνή να μην είναι δική της, το ταλέντο στο χορό όμως είναι!

“Singin’ in the rain” -1952 : Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η σκηνή με το Gene Kelly να χορεύει θα παραμείνει κλασσική, γεμάτη αισιοδοξία και χαρά. Και ποτέ δε θα σταματήσει να με κάνει να θέλω να βρέξει.

“Υοung Frankenstein” -1974 : Ο dr. Frankenstein με το πείραμα-τέρας του χορεύουν στη σκηνή με μπαστούνια και ψηλό καπέλο, κάνοντάς μας να γελάμε αλλά και να συμπονούμε το Τέρας, καθώς ένα ασήμαντο ατύχημα τον κάνει να τρέμει από φόβο.

“Saturday Night Fever” -1977 : Μπορεί να μη χορεύουμε πια disco, νιώθουμε όμως το ρυθμό της μέσα από το σώμα του John Travolta και το τραγούδι των Bee Gees “You should be dancing”.

“Grease” -1978 : Την εμφάνισή του κάνει και στο Grease ο Travolta με ντάμα την Olivia Newton John κλείνουν την ταινία με ασορτί συνολάκια, ένα χοροπηδηχτό χορό που φωνάζει “τα φτιάξαμε” κι ένα εύθυμο τραγούδι αγάπης.

“Flashdance” -1983 : Εντάξει, αυτοί οι χοροί δεν υπάρχουν! Ευτυχώς κι αυτά τα κουρέματα.

“Risky Business” -1983 : Eδώ βλέπουμε τον Tom Cruise να χορεύει με τα εσώρουχα μετά από ένα σκληρό (κυριολεκτικά) γεύμα. Αυτό που εκτιμώ πολύ σε αυτή τη μικρή σκηνή είναι ότι ο χορευτής μας είναι εντελώς αυθόρμητος και απλός, με ένα χαλαρό πουκάμισο και μακριές άσπρες κάλτσες, χωρις να προσπαθεί να κάνει επίδειξη των μυών του, όπως βλέπουμε στις περισσότερες ταινίες σήμερα.

“Dirty Dancing” -1987 : Από τους πιο ρομαντικούς χορούς, της Baby (Jennifer Grey) και του καθηγητή χορού και έρωτά της Johnny Castle (Patrick Swazye), που θα συγκινούσε κάθε κορίτσι…

“Scent of a Woman” -1992 : O Al Pacino, υποδυόμενος τον τυφλό, χορεύει τανγκό με την όμορφη νεαρή Donna, η οποία μπορεί να μην ξέρει τα βήματα, στέκεται όμως άξια ντάμα δίπλα του. Σκεφτείτε πόσο αριστουργηματικό θα ήταν το αποτέλεσμα αν δεν ήταν τυφλός και είχε δίπλα του μια επαγγελματία!

”Pulp Fiction” -1994 : Ο Travolta, 40άρης πια, ανεβαίνει στην πίστα μαζί με την Uma Thurman και κερδίζει το βραβείο τουίστ με τις μοναδικές κινήσεις του, στο τραγούδι “You never can tell” του Chuck Berry.

“The mask” -1994 : Ξεκαρδιστικός όπως πάντα ο Jim Carrey φοράει τη μαγική μάσκα και μετατρέπεται στο βασιλιά της ρούμπα, ξεγελώντας έτσι τους αστυνομικούς που προσπαθούν να τον συλλάβουν.

“From Dusk Till Dawn” -1996 : Η σαγηνευτική Salma Hayek μεθάει τους θαμώνες του “Titty Twister” με τον αργό, αισθησιακό χορό της, αποπροσανατολίζοντάς τους έτσι από το τι πρόκειται να ακολουθήσει…

“Ocean’s Twelve” -2004 : Απίστευτος χορός-καποέρα του Francois Toulour (Vincent Cassel) για να αποφύγει τα λέιζερ και να περάσει ανενόχλητος στο θάλαμο του μουσείου που έχει βάλει στόχο.

“Death Proof” -2007 : <<The woods are lonely, dark and deep, and I have promises to keep. Miles to go before I sleep. Did you hear me butterfly? Miles to go before you sleep.>> Πες τη φράση στο σωστό άτομο και κέρδισες ένα lap dance.

“The Artist” -2011 : O Jean Dujardin και η Berenice Bejo άψογα μιμούμενοι το Fred Astaire και τη Ginger Rogers χορεύουν swing και μας ταξιδεύουν σε μια παλιότερη εποχή.

 

Ελπίζω να απολαύσατε τους χορούς όσο εγώ, και να πήρατε παράλληλα δύο αποφάσεις : τι χορό θα ξεκινήσετε και ποια ταινία θα δείτε απόψε! Καλή διασκέδαση!

 

αφιέρωση :

στη Σοφία Στελλάτου που ξέρει να χορεύει!

Σχόλια