Φαντάσου ότι βρίσκεσαι σε μία έρημο…

 

Τι ώρα της ημέρας είναι και τι καιρός επικρατεί;

Αντέχεις την θερμοκρασία;

Προχωράς και συναντάς ένα κουτί. Πώς είναι το κουτί;

Το ανοίγεις;

Τι έχει μέσα;

Κάνεις κάτι με αυτό;

Το παίρνεις μαζί σου;

Στην συνέχεια, συναντάς ένα άλογο. Πώς είναι το άλογο;

Σε πλησιάζει;

Πώς αλληλεπιδράτε;

Φεύγοντας έρχεται μαζί σου ή αποχωρείς μόνος σου;

Τέλος, βρίσκεσαι μπροστά σε έναν τοίχο. Πώς είναι αυτός;

Είναι μικρός ή μεγάλος;

Μπορείς να τον σκαρφαλώσεις;

Το κάνεις τελικά, και αν ναι, τι βλέπεις πίσω από αυτόν;

 

Τι σημαίνουν οι απαντήσεις στα παραπάνω:

Το τι ώρα της ημέρας είναι και τι καιρικές συνθήκες επικρατούν αντιστοιχούν στο στάδιο της ζωής σου στο οποίο πιστεύεις ότι βρίσκεσαι. Αν κάνει καλό καιρό, προφανώς βρίσκεσαι σε καλό στάδιο, ενώ αν επικρατούν ακραίες θερμοκρασίες που δεν αντέχεις, μάλλον δυσανασχετείς με την τροπή που έχει πάρει η ζωή σου σε αυτή την χρονική συγκυρία.

Το κουτί αντιπροσωπεύει τον εαυτό σου. Το πώς το φαντάζεσαι φανερώνει στοιχεία της προσωπικότητάς σου: Αν για παράδειγμα είναι διάφανο, είσαι εξωστρεφής, αν είναι επτασφράγιστο με κλειδαριά, είσαι ιδιαίτερα «κλειστός» τύπος, αν είναι πολύχρωμο, είσαι ευχάριστος κ.ο.κ. Σημαντικό είναι το μέγεθος του κουτιού: Αν είναι μεγάλο σαν σεντούκι, μάλλον είσαι εγωιστής, ενώ αν χωράει στην τσέπη σου, είσαι πιο βολικός και διαλλακτικός τύπος. Αν το ανοίγεις, ψάχνεσαι και θέλεις να εξερευνήσεις τον εαυτό σου, ενώ αν δεν το πάρεις μαζί σου φεύγοντας, δεν σε ενδιαφέρει να ψάξεις τον εαυτό σου και δεν σε αφορά η αρετή της αυτογνωσίας.

Το άλογο είναι οι σχέσεις σου, κατά βάση οι ερωτικές. Το πώς (και το αν) πλησιάζεις το άλογο δείχνει κατά πόσο είσαι δεκτικός στις σχέσεις ή το κατά πόσο φοβάσαι τις δεσμεύσεις. Αν φεύγεις μαζί με το άλογο, θεωρείς σημαντικό το να έχεις μια σχέση στη ζωή σου.

Ο τοίχος είναι τα εμπόδια στη ζωή και πώς τα βλέπεις/αντιμετωπίζεις. Αν ο τοίχος είναι ψηλός και συμπαγής, φοβάσαι μπροστά στα εμπόδια και τα βλέπεις ως ανυπέρβλητα. Αν υπάρχει για παράδειγμα ένα δέντρο που μπορείς να σκαρφαλώσεις για να τον περάσεις, είσαι ιδιαίτερα αισιόδοξος μπροστά στα εμπόδια της ζωής. Αν σε βοηθά το άλογο να περάσεις τον τοίχο, προτιμάς να βασίζεσαι στις σχέσεις σου και να τις χρησιμοποιείς σαν σανίδα σωτηρίας και συμμάχους στις δυσκολίες. Αν πάλι πρόκειται για ένα μικρό τειχάκι, δεν… μασάς μπροστά σε κανένα εμπόδιο.

Το τι βλέπεις πίσω από τον τοίχο σχετίζεται με την οπτική σου για το μέλλον σου: Αν βλέπεις ένα ωραίο τοπίο, είσαι αισιόδοξος, ενώ αν δεις κι άλλον τοίχο ή μια επικίνδυνη ζούγκλα κ.ο.κ. φοβάσαι τα εμπόδια. Γενικότερα, όσα βλέπεις πίσω από τον τοίχο φανερώνουν τους φόβους και τις ελπίδες σου.

Σχόλια