paul-horner-is-banksy

Ο καλλιτέχνης γκράφιτι, πολιτικός ακτιβιστής, σκηνοθέτης, ζωγράφος και για καιρό φυγόδικος με το ψευδώνυμο Banksy, συνελήφθη νωρίς χθες το πρωί από την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου. Μετά από ώρες ανάκρισης και μια επιδρομή στο στούντιο τέχνης του, αποκαλύφθηκαν επιτέλους το πραγματικό όνομα και η ταυτότητά του.

Η αστυνομία του Λονδίνου λέει ότι το πραγματικό όνομα του Banksy είναι Paul Horner, είναι 35 χρονών και γεννήθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Το BBC έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή με τον PR του Banksy, Jo Brooks, και την Pest Control, μια ιστοσελίδα που λειτουργεί ως υπηρεσία εξυπηρέτησης για λογαριασμό του καλλιτέχνη.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας, Lyndon Edwards, οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον Banksy και πώς ο Horner τελικά συνελήφθη μετά από τόσο καιρό.

“Παρακολουθούσαμε για 24 ώρες διαφορετικές ομάδες γκράφιτι, που ο Banksy συνήθιζε να συναντά. Ενημερωθήκαμε ότι μια από τις ομάδες έφυγε κατά τις 2 τα ξημερώματα, από το στούντιό του. Πράκτορες ακολούθησαν την ομάδα και μόλις συνέβη ο βανδαλισμός, συλλάβαμε 5 άνδρες συνολικά. Αυτά τα άτομα είχαν όλοι ταυτότητα εκτός από ένα, και αυτός πιστέψαμε ότι είναι ο Banksy”, δήλωσε ο Edwards.

«Εμείς στη συνέχεια εισβάλαμε στο στούντιο. Μέσα βρήκαμε χιλιάδες δολάρια από τα πλαστά χρήματα μαζί με τα μελλοντικά σχέδια του βανδαλισμού. Βρήκαμε επίσης ένα διαβατήριο και την ταυτότητα του Paul Horner, που ταίριαζε με την περιγραφή του άνδρα που σήμερα κατέχουμε».

« Ο Horner αυτή τη στιγμή κρατείται χωρίς εγγύηση για τα τέλη του βανδαλισμού, συνωμοσία, εκβίαση και πλαστογραφία. Έχουμε υπό κράτηση τα άλλα τέσσερα άτομα, των οποίων τα ονόματα δε θα αποκαλύψουμε ακόμα».

Ο Horner συνελήφθη από την αστυνομία του Λονδίνου στο Watford, μια πόλη και δήμο στο Hertfordshire της Αγγλίας, περίπου 17 χλμ βορειοδυτικά από το κεντρικό Λονδίνο.

Ο καλλιτέχνης γκράφιτι Space Invader δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν συμφωνεί με τη σύλληψη και την αποκάλυψη της ταυτότητας του Banksy.

“Κάνει απλά τέχνη, μεταδίδει χαρά και κάνει πολιτικές δηλώσεις με τον καλύτερο τρόπο που ξέρει. Αυτό είναι ό, τι είχε να κάνει και ελπίζω ότι είναι αυτό που θα συνεχίσει να κάνει”, είπε ο Invader.

«Για την αστυνομία του Λονδίνου και την παρακολούθηση περίπου 24 ωρών ακριβώς για να πιάσει Banksy , το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι κάτι τέτοιο είναι γελοίο».

Μετά τη σημερινή σύλληψη δεν είναι σαφές ποιος θα διωχθεί ακόμα σε σχέση με τη σύλληψη του Banksy.

Μερικά από τα πιο γνωστά έργα του:

 

Πηγή: nationalreport.net

Σχόλια