Καταστάσεις 

ψυχαναγκασμοί

  • Οι δικοί μου ψυχαναγκασμοί, λοιπόν, συμπεριλαμβάνουν το να τσιμπάω, τρίζω και γενικά να πειράζω τα δάχτυλά μου. Δεν είναι όμως μια απλή συνήθεια, όπως μπορεί να φαίνεται. Αν κάτσεις λίγη ώρα μαζί μου σίγουρα θα ακούσεις ένα κρακ-κρακ από τα δάχτυλά μου και θα παρατηρήσεις πως όλη την ώρα κάθομαι και ”παίζω” μαζί τους, δεν τα αφήνω σε ησυχία και γενικά δεν μπορώ να κάτσω με τα χέρια κάτω χωρίς να τα πειράζω. Ίσως είναι αρκετά παθολογικό, καθώς απ’ τη μία τα έχω τσιμπήσει τόσο πολύ στην ζωή μου που πλέον έχουν δημιουργηθεί σκληρύνσεις σαν αυτές που δημιουργούνται στις άκρες των δαχτύλων από το παίξιμο κιθάρας (θα το έλεγες και αυτοκαταστροφή, μόνο που πλέον δεν αισθάνομαι πόνο) , και από την άλλη ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ!! Το κάνω ασυναίσθητα συνέχεια. Μάλιστα μια φορά που αποφάσισα να το σταματήσω, τα δάχτυλά μου έτρεμαν! Σε όσους έχω συζητήσει γι αυτό μου λένε πως πιθανόν να βρίσκομαι σε διαρκές άγχος και να κάνω αυτή την κίνηση. Άλλοι ότι μπορεί να το κάνω από αμηχανία,από βαρεμάρα ή απλά από συνήθεια. Απλά το θέμα είναι πως αν δεν την κάνω, κάτι δεν θα πάει καλά ..!!
  • Οι ψυχαναγκασμοί μου: Κυκλοφορώ παντού μ’ένα μπλοκάκι γεμάτο σημειώσεις πάνω σε πράγματα που θέλω να κάνω ή για τα οποία θέλω να γράψω (και τις οποίες δεν πρόκειται να δείξω ποτέ σε κανέναν, και ας είναι γραμμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να τις καταλαβαίνω μόνο εγώ). Όταν βαριέμαι/αγχώνομαι διπλώνω χαρτάκια post-it σε συντηριτικά τέλεια πολυγωνάκια ή χρωματίζω μέσα σε σχήματα μέχρι να μην υπάρχουν πια κενά. Το μαλλί μου πρέπει να έχω πάντα σε μια τέλεια χωρίστρα.
  • Όταν είμαι άρρωστος…μην περιμένεις ανταπόκριση στις ερωτήσεις σου αγαπητέ/ ή μου, θα σε αγνοήσω επιδεικτικά γιατί είμαι στο κρεβάτι του πόνου και δεν μπορώ να ασχολούμαι με εσένα.
  • Kατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης δεν θέλω να αλλάζω πάνω από 3 στάσεις…άμα ήταν έτσι πήγαινα και γυμναστήριο!
  • Και που λες, εκεί που κάθομαι ωραία και καλά στο έδρανο, ο άλλος αρχίζει και χτυπάει το πόδι του με ρυθμό dubstep.  Μία, δύο, στην τρίτη έχω αγχωθεί, έχω βγάλει αφρούς, μετακινούμε 3 έδρανα πιο πίσω. Δεν είναι τίποτα σου λέω, απλά δεν μπορούσα να γράψω. Γενικά, κοιμάμαι σαν βόδι, δεν θα καταφέρεις να με ξυπνήσεις. Εκτός  βέβαια αν είσαι κομπρεσέρ. Εδώ ολόκληρη φιλαρμονική δε με ξύπνησε, θα μου πεις. Έλα σου όμως που ο παραμικρός περιοδικός ήχος με εκνευρίζει. Ψυχαναγμασμοί; Μπα καλέ.
  • Λατρεύω τα βιβλία, θέλω συνέχεια καινούργια και τα έχω σε όλο το σπίτι διάσπαρτα. Μην τα αλλάξεις θέση όμως, παθαίνω αμόκ! Λες και πέταξες αυγά στους τοίχους κάνω (που στην τελική δε θα με πείραζε τόσο). Τα θέλω με την σειρά που τα έχω, στο μέρος που τα έχω. Και το εξώφυλλο να βάλεις ανάποδα, κάτι παθαίνω. Με έχω πιάσει 3 η ώρα το χάραμα να βγάζω βιβλία απ’ το ράφι για να τα ξαναβάλω σε μια σειρά. Θεός φυλάξει!
  • Θυμάμαι, λοιπόν, πως όταν ήμουν μικρή και  περπατούσα στο πεζοδρόμιο κρατώντας το χέρι της μητέρας μου, προσπαθούσα να πατάω μέσα στα πλακάκια και μάλιστα να βάζω διαφορετικό πόδι σε κάθε πλάκα.
  • Η στιγμή που βγαίνεις από το αμάξι…“ Έλα κλείδωσα”, της λες με απόλυτη βεβαιότητα.-“Εεε ναι, απλά για να είμαστε σίγουροι” απαντάει κοιτώντας με απολογητικό ύφος.
  • Yπέθεσε πως είναι καλοκαίρι, 40 βαθμοί και λιώνει το κορμί (τι τραγούδι-σταθμός!), μην επιδιώξεις επαφή μαζί μου, ούτε καν οπτική γιατί θα σε μισήσω θανάσιμα. Το καλοκαίρι δεν είναι καιρός για δυο. Ααα και για να ξεκαθαρίσω κάθε ενδεχόμενη παρεξήγηση σχετικά με το προσωπό μου, «Im not crazy! My mother had me tested.» 

Η στιγμή που γυρνάς πίσω να βεβαιωθείς ότι έβγαλες το σίδερο από την πρίζα, έκλεισες τον θερμοσίφωνα, δε ξέχασες το κατοικίδιο μόνο του μες το σπίτι ενώ ΞΕΡΕΙΣ ότι δε το έχεις κάνει. Εκείνη η στιγμή ακριβώς που αισθάνεσαι την ανάγκη της επιβεβαίωσης και όταν συνειδητοποιήσεις ότι δεν το έχεις ξεχάσει,επιβραβεύεις τον εαυτό σου.ψυχαναγκασμοίΣτο λήμμα ‘ψυχαναγκασμοί’ η Google μου εμφανίζει 8.510 αποτελέσματα και καταλήξαμε  πως μάλλον είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς. Διάβασαμε αρκετά ακραία περιστατικά όπως για παράδειγμα, αποφυγή λέξεων με  έξι γράμματα, ανοιγοκλείσιμο της πόρτας τρεις φορές στο όνομα της Αγίας Τριάδας, τσεκάρισμα της βρύσης μήπως στάζει και άλλα τρελά.

Συμπέρασμα: Μην ψάξετε στο ίντερνετ για ψυχαναγκαστικούς γιατί σίγουρα θα γίνετε, ακόμη κι αν δεν είστε! Όλοι έχουμε κάποιες μικρές, αστείες συμπεριφορές που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ψυχαναγκασμοί μιας σοβαρής διαταραχής. Αρκούν απλώς για να γελάσεις με τις καταστάσεις και τις γελοίες εμμονές και να τις σατυρίσεις. Εμείς αυτό κάναμε πάντως!

(Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις είναι τυχαία και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.)

Σελίδες: 1 2 3

Σχόλια

1 2 3