parisi-aftodioikisiΙανουάριος 2003: Το πρώτο μου μεγάλο ταξίδι. Πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο μαγευτικό Παρίσι. Την ”Πόλη του Φωτός” όπως την ονομάζουν πολλοί. Αυτό που θυμάμαι από αυτό το ταξίδι, είναι εμένα να κοιτάω δεξιά και αριστερά τα μεγαλεπίβολα κτίρια, τις τεράστιες οδούς, τον Πύργο του Άϊφελ που μέχρι τότε τον έβλεπα σε μινιατούρες και ντοκιμαντέρ και γενικότερα τις 5 ημέρες που μείναμε εκεί με την οικογένεια μου είχα ένα αστραφτερό χαμόγελο στα χείλη. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία για μένα. Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν κι άλλα ταξίδια στο εξωτερικό αλλά και στην όμορφη Ελλάδα μας, είτε ως μαθητής είτε ως φοιτητής. Πάντα είχα να θυμάμαι σπουδαίες ιστορίες από αυτά μου τα ταξίδια, τις οποίες ιστορίες που επιβεβαίωναν και οι φωτογραφίες, ως ενθύμια από κάθε προορισμό.

Λατρεύω τα ταξίδια. Μου αρέσει να βλέπω νέα μέρη, να μαθαίνω νέους πολιτισμούς, να γνωρίζω την κουλτούρα του κάθε τόπου, να συναναστρέφομαι με νέους ανθρώπους ανταλλάσσοντας ιδέες και φυσικά αυτό που αγαπώ είναι η γαστρονομική ποικιλία που συναντά κανείς στα διαφορετικά μέρη που επισκέπτεται. Ταξιδεύοντας γίνεσαι πιο κοινωνικός. Είναι αλήθεια πως όταν ταξιδεύεις συχνά, μαθαίνεις να προσεγγίζεις άγνωστους ανθρώπους χωρίς ντροπές και μπορείς να κάνεις φιλίες πολύ ευκολότερα. Ακόμη γίνεσαι καλύτερος στην επικοινωνία και στις σύντομες κουβέντες. Η περιπέτεια εισέρχεται για τα καλά στην ζωή σου αφού αρχίζεις να την αναζητείς και όχι να την αποφεύγεις είτε γιατί σου ανεβάζει την αδρεναλίνη είτε γιατί απλά σου αρέσει και περνάς καλά κατά την διάρκεια αυτής.

Ένα άλλο πράγμα για το οποίο θεωρώ ωφέλιμο ένα ταξίδι είναι το γεγονός ότι μαθαίνεις να ” διαβάζεις” τους ανθρώπους. Όταν έρχεσαι σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, ασυνείδητα μαθαίνεις να αντιλαμβάνεσαι από μικρά σημάδια την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα τους αρκετά γρήγορα. Αυτό επιτυγχάνεται αν παρατηρείς τις κινήσεις των χεριών, την στάση τους σώματος τους, τον τόνο της φωνής τους. Αν αρχίσεις και έχεις αρκετές επαφές θα δεις πως είναι ευκολότερο να αtaxidiaντιληφθείς τι μέλλει γενέσθαι με τον καθένα. Αυτό που επίσης κάνει ένα ταξίδι μοναδικό, είναι οι ιστορίες που διηγείσαι μετά, σε φίλους και γνωστούς. Όλοι έχουμε πάει εκδρομές και ταξίδια κι επιστρέφοντας καθόμαστε και διηγούμαστε ώρες ατελείωτες, ιστορίες κι ευτράπελα από το ταξίδι. Τέλος, ταξίδι σημαίνει ανέλιξη επαγγελματικής καριέρας. Τι εννοώ; Είναι δεδομένο ότι αποκτάς εμπειρίες όταν επισκέπτεσαι διάφορα μέρη στον κόσμο, μαθαίνεις και βλέπεις πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν εφικτό. Μπορεί να έχεις επισκεφθεί και να έχεις ζήσει σε μέρη για τα οποία πολλοί γνωστοί και φίλοι σου δεν ξέρουν προς τα που πέφτουν στον χάρτη. Μέσα από όλα αυτά, πολλές φορές ασυνείδητα, έχεις αποκτήσει μια κριτική, δημιουργική σκέψη, δεξιότητες και ότι άλλο που μόνο ως θετικό μπορεί να σου καταλογιστεί κατά την εύρεση εργασίας.

Ένα ταξίδι, σου δίνει ζωή. Σε κάνει να ανοίξεις τους ορίζοντές σου, να γευτείς την θάλασσα, την φύση, την καλή παρέα, την μόρφωση, την διασκέδαση. Ξέκλεψε λίγο από τον χρόνο σου και την μονότονη καθημερινότητα σου και πέτα σε μέρη μαγικά. Νιώσε, αγάπα, ζήσε. Το ταξίδια είναι στιγμές. Οι στιγμές της ζωής που σε περιμένουν να τις διεκδικήσεις…

Σχόλια