Η Microsoft ανακοίνωσε την νέα έκδοση των δημοφιλών Windows, με την ονομασία Windows 10. Ναι, η εταιρεία αποφάσισε να προσπεράσει ένα ολόκληρο ψηφίο και να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό λειτουργικό σύστημα το οποίο θα επεκτείνεται σε όλο το φάσμα των ψηφιακών συσκευών, από desktops και laptops σε κινητά και tablets. “Θα είναι το πιο κατανοητό μας λειτουργικό σύστημα”, δηλώνει ο Terry Myerson, ο υπεύθυνος πίσω από το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα.

Η ανακοίνωση των νέων Windows έγινε σε ένα event στο San Fransisco και, μέχρι στιγμής, windows10-logo-fictifτο όνομα είναι το μόνο στοιχείο, μαζί με μερικές επιπλέον πληροφορίες. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Microsoft δηλώνει πως το κοινό- στόχος της νέας έκδοσης της διάσημης πλατφόρμας της είναι ο εταιρικός χρήστης και όχι ο απλός. Η εταιρεία τονίζει πως αυτό το σύστημα θα είναι το πιο “διαχειρίσιμο” που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. “Δεν πρόκειται να αφιερώσουμε ιδιαίτερο χρόνο σε εφέ που αφορούν τον εντυπωσιασμό του χρήστη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Joe Belfiore ενώ παρουσίαζε ένα demo του συστήματος.

Κι αν οι διαθέσιμες πληροφορίες αυτή την στιγμή είναι ελάχιστες, αρκετοί χρήστες θα νιώσουν ιδιαίτερα χαρούμενοι όταν μάθουν πως το Start Menu, το συμπαθητικό εικονίδιο στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης που έδινε άμεση πρόσβαση στα εγκατεστημένα προγράμματα, επιστρέφει στην νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος. Η εκνευριστική οθόνη των Windows 8 με τα τετράγωνα- συντομεύσεις των εφαρμογών καθίσταται πλέον περιττή, αφού οι χρήστες μπορούν απευθείας να δημιουργήσουν τα δικά τους τετράγωνα- συντομεύσεις επάνω στην επιφάνεια εργασίας.

Μεταξύ αρκετών άλλων λεπτομερειών που αφορούν στην δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ περιβάλλοντος laptop και tablet, αλλά και την ανάμειξη Legacy και P2P drivers, η Microsoft μέχρι στιγμής παρουσιάζει τα νέα Windows ως ένα πραγματικά ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα, με επιλογές και δυνατότητες που φαίνονται πλήρως εναρμονισμένες με το πνεύμα της εποχής την οποία διανύουμε.

Η Micg8s9e0vsqiysarqvbqr5rosoft σημειώνει ως ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 10 το 2015 αλλά αρνείται να προχωρήσει σε επιπλέον ανακοινώσεις χαρακτηριστικών πριν το νέο έτος.

Σχόλια