Θές να βγείς έξω και να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα; Το Τσίρκο του Ήλιου έρχεται αυτή την Κυριακή στο ΟΑΚΑ 21/9, και μέχρι τις 28/9 και υπόσχεται να σου κρατήσει την πιο ενδιφέρουσα συντροφιά.

Μας έκοψαν την ανάσα και μας ενθουσίασαν με τις παραστάσεις “Allegria” και “Dralion”.

Το «Cirque de Soleil» (Τσίρκο του Ήλιου) συμπληρώνει φέτος τριάντα χρόνια από την ίδρυσή του, όμως ο χρόνος δεν φαίνεται να έχει αγγίξει τις παραγωγές του που επαναλαμβάνονται σε όλο τον κόσμο με αμείωτη επιτυχία. Κάθε παράσταση μεταφέρει στο κοινό το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας και αρμονίας. Κεντρίζει το ενδιαφέρον με τα μηνύματα, την μουσική, τα κουστούμια και τα ανατριχιαστικα ακροβατικά που παρουσιάζονται σαν ύμνος του ανθρώπινου σώματος και ψυχισμού.

Στη φετινή του εμφάνιση στην Ελλάδα, το Cirque du Soleil που φέτος γιορτάζει τα τριάντα χρόνια από την ίδρυσή του, θα παρουσιάσει μια παλαιότερη, πολύ επιτυχημένη παραγωγή του, το “Quidam”. Ένα έργο το οποίο σε αντίθεση με τα άλλα του συγκροτήματος πραγματεύεται τον δικό μας ανθρώπινο κόσμο.

“Quidam” στα λατινικά σημαίνει «ανώνυμος ταξιδιώτης». Ένας ταξιδιώτης που κάνει ένα μοναδικό ταξίδι προς το κέντρο της ύπαρξης του. Ένα ταξίδι στη φαντασία ενός μικρού κοριτσιού, της Zoe, κατά τη διάρκεια του οποίου συναντά εκκεντρικούς χαρακτήρες, οι οποίοι μας μεταφέρουν σε μια μαγευτική χώρα με έντονα συναισθηματικό περιβάλλον που υπόσχεται να ενθουσιάσει και να συγκινήσει. Σε αντίθεση με τις άλλες παραγωγές του Cirque du Soleil, το Quidam δεν μεταφέρει τους θεατές σε έναν φανταστικό και παράλληλο κόσμο, αλλά πραγματεύεται τον δικό μας, καθημερινό και ανθρώπινο. Τα επιβλητικά σκηνικά δε θυμίζουν γοτθικού τύπου μνημεία αλλά η μινιμαλιστική εναέρια αψίδα πάνω από την σκηνή παραπέμπει σε ένα αεροδρόμιο, ώστε να υποδέχεται και να αποχαιρετά όλους όσοι περνούν από εκεί. Η μουσική, βασικός συντελεστής στο Cirque du Soleil, δεν έχει μπαρόκ ύφος όπως ίσως μας έχει συνηθίσει, αλλά μια ηλεκτρονική και πιο σύγχρονη διάθεση.

Η μικρή Zoe προσπαθεί να ξεφύγει από τη μονοτονία της ζωής της και να αντιμετωπίσει την αδιαφορία της οικογένειάς της. Συνοδοιπόρος της ο Quidam, ένας άγνωστος περαστικός που την ενθαρρύνει να ζήσει τα όνειρά της.

Πόσο ενδιαφέρον ακούγεται το να δει κάποιος σε ακροβατική αναπαράσταση τον δικό μας ανθρώπινο κόσμο; Και πόσο πιο όμορφο όταν τέτοιες παραστάσεις έχουμε την τιμή να της υποδεχόμαστε στην Ελλάδα.

Για όποιον ενδιαφέρεται λοιπόν να παρακολουθήσει την παράσταση που θα του κόψει την ανάσα και θα του κλέψει αδιαμφησβήτητα την προσοχή και το ενδιαφέρον, οι παραστάσεις του Cirque du Soleil σε διοργάνωση της εταιρείας «Λάβρυς» πραγματοποιούνται με τη χορηγία του ΟΤΕ και τη στήριξη της πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα. Η προπώληση ξεκινάει αύριο στα καταστήματα «Γερμανός» και στην ιστοσελίδα www.lavris.gr. Τιμές εισιτηρίων από 35 ευρώ (παιδικά και φοιτητικά εισιτήρια από 28 ευρώ). Πληροφορίες στο τηλ. 210 7258510.

Πιο Αναλυτικα:

Τιμές εισιτηρίων: V-VIP: 95€ | VIP: 75€ | Α’ Ζώνη: 65€ | Β’ Ζώνη: 55€ | Γ’ Ζώνη: 45€ | Δ’ Ζώνη: 35€
Φοιτητικά – παιδικά εισιτήρια με έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες.
Ειδική τιμή για κατόχους κάρτας ανεργίας στην Ζώνη Δ’: 28€
Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων ανάλογα με τον αριθμό

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:
ΑΘΗΝΑ

Σάββατο 20/9: 17:30 – 21:00
Κυριακή 21/9: 13:30 – 17:00
Τρίτη  23/9: 20:30
Τετάρτη 24/9: 20:30
Πέμπτη 25/9: 20:30
Παρασκευή 26/9: 20:30
Σάββατο 27/9: 17:30 – 21:00
Κυριακή 28/9: 13:00

Σε όποιον πάει λοιπόν καλή διασκέδαση!

Σχόλια