20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου Tekken (Ιαπωνικά: 鉄拳 που σημαίνει Iron Fist) ανακοινώνεται στο EVO 14, ύστερα από διαρροή το πολύ-αναμενόμενο Tekken 7 αρκετά χρόνια μετά το προκάτοχο του Tekken 6 για να δώσει, όπως λέει, τον επίλογο στο έπος των Mishima. Η σειρά Tekken ήταν το πρώτο παιχνίδι με το οποίο θα έλεγε κανείς ξεκίνησα την “καριέρα” μου στο gaming όταν ήμουν 5 χρονών και παραμένει ακόμη μια μεγάλη προσδοκία όποτε ανακοινώνεται ένας καινούργιος τίτλος. Μια προσδοκία που σχεδόν ποτέ δεν απογοήτευσε τους φανς καθώς είναι μια απ’ τις πιο πετυχημένες και αναγνωρίσιμες σειρές fighting στο κόσμο που δεν φοβάται την αλλαγή.

 

Πριν από δύο περίπου μήνες λοιπόν στο San Diego Comic-Con είχαμε την ευχαρίστηση να απολαύσουμε το αισθησιακό τρέιλερ όπου κάνει την σωματική εμφάνιση της (επιτέλους) η μητέρα του Kazuya, Kazumi σε μια εξιστόρηση απ’ το παρελθόν ώστε να δώσει απαντήσεις για το πώς έφτασαν τα πράγματα εδώ καθώς φαίνεται να σχετίζεται και η ίδια με το Devil Gene. Στο Tekken 7 επιτέλους φαίνεται ότι θα πάρουμε απαντήσεις σχετικά με τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα στη πλοκή. Μια fighting σειρά με μεστή πλοκή απ’ όπου δεν λείπουν διαμάχες, λύπες και κίνητρα εκδίκησης ή μετατροπής σε μαχητή άξιου του Iron Fist Tournament. Και ναί φωνες αντιλογίας ακόμη και οι σειρές fighting έχουν πλοκή αρκεί να μην είσαι μόνο ψυχρός εκτελστής κουμπιών!!

Από τεχνικής πλευράς, ολόκληρο το τρέιλερ είναι φτιαγμένο πάνω στη μηχανή UnrealEngine4 (μηχανή πιο συχνά συνδεμένη με παιχνίδια FPS -first person shooter-) γεγονός πολύ ενδιαφέρον για πόσο λεπτομερές και καθαρό περιβάλλον και χαρακτήρες θα μπορούσε να έχει το παιχνίδι χαρίζοντας του το αξίωμα παιχνίδι “next-gen”. H χρήση της UE4 , όπως είπαν και οι συντελεστές, αφήνει περιθώρια ελευθερίας και καλύτερης προσαρμογής και δεν αποκλείεται να είναι το πρώτο Tekken που θα δούμε να μεταφέρεται σε PC, όπως ήδη φημολογείται. Βεβαίως χωρίς περαιτέρω δεδομένα και κυρίως χωρίς gameplay δύσκολα μπορεί κανείς να πει περισσότερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δείχνει ελπιδοφόρο και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία μελλοντικές ανακοινώσεις.

Απολαύστε το ατμοσφαιρικό trailer εδώ:

ενώ μπορείτε να ακολοθήσετε τον αρχηγό του Tekken project Harada Katsuhiro (原田勝弘)  στο twitter του εδώ: http://https://twitter.com/Harada_TEKKEN

Σχόλια