«Ου μοιχεύσης», η γνωστή σε όλους εντολή. Έχει άραγε ημερομηνία γέννησης το κέρατο ή προϋπήρχε ανέκαθεν στην φύση του ανθρώπου ως προδιάθεση; Γιατί στις χριστιανικές κοινωνίες είναι κατακριτέο ενώ σε άλλες, όπως τις μουσουλμανικές είναι αποδεκτό; Τι συμβαίνει επιτέλους με αυτό το τόσο φλέγον ζήτημα, που είναι ο τρόμος και ο φόβος όλων των ανθρώπων ανά τους αιώνες; Τι θεωρείται «κέρατο» τέλος πάντων; Η σκέψη ή η πράξη; Διαφέρουν οι απόψεις γυναικών και ανδρών;

Το κέρατο, αγαπημένοι μου, δεν έχει γένος! Θα παραλληλίσω τα λόγια της Κικής Δημουλά, «Ὁ ἔρωτας, ὄνομα οὐσιαστικόν, πολὺ οὐσιαστικόν, ἑνικοῦ ἀριθμοῦ, γένους οὔτε θηλυκοῦ, οὔτε ἀρσενικοῦ» με το κέρατο! Το σεξ και η ερωτική επιθυμία είναι φυσική ανάγκη των ανθρώπων, που η κοινωνία για τα δικά της συμφέροντα -επειδή στο παρελθόν η εξουσία συνίστατο κατεξοχήν από άνδρες- κατέστησε ως ανάγκη καθαρά και μόνο του άνδρα. Ως αποτέλεσμα, η απιστία του άντρα μπορεί να συγχωρεθεί «γιατί είναι καθαρά σαρκική», ενώ από την γυναίκα δεν μπορεί, «γιατί η γυναίκα είναι πιο συναισθηματική και ευαίσθητη και όταν καταφύγει σε άλλο σώμα σημαίνει πως έχει φύγει από την σχέση…». Λάθος. Η απιστία είναι απιστία και καλά θα κάνουν να το καταλάβουν και τα δυο φύλα. Αν συγχωρείται στον έναν, συγχωρείται και στον άλλον και αντίστοιχα αν δεν συγχωρείται στην γυναίκα, δεν συγχωρείται και στον άντρα.

 

Cheating

Οι άντρες ως επι το πλείστον θεωρούν ως κέρατο την πράξη. Το να σκέφτεσαι και να επιθυμείς μια άλλη γυναίκα δεν είναι κακό, από την στιγμή που δεν περνάς στην πράξη. Διευκρίνιση: «να μην περνάς όμως, φίλε, στην πράξη συνειδητά, όχι επειδή δεν σου έκατσε το γκομενάκι», θα έλεγε μια γυναίκα από την άλλη πλευρά. Μπορείς να φλερτάρεις, να χαμογελάς, να μιλάς. Ως εκεί δεν είναι κακό. Συμφωνώ. Τι γίνεται όμως αν η γυναίκα ή ο άντρας που φλερτάρεις θέλει να περάσει στην πράξη; Ιδού η απορία. Και εκεί μόνο θα δουν πραγματικά οι γυναίκες και οι άντρες τι άνθρωπο έχουν δίπλα τους. Στην λεπτομέρεια φαίνεται η διαφορά!

Υπάρχουν τρεις τύποι αντρών όσον αφορά το κέρατο.

  • Ο αρρωστημένα ζηλιάρης: ζηλεύει παθολογικά και δεν θέλει η κοπέλα του να βγαίνει ούτε με τις φίλες της. Αυτός να ξέρετε είναι ο χειρότερος, γιατί «όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται» και μάλλον φαντάζεται και κάνει εικόνες του τι κάνει ο ίδιος όταν βγαίνει με τα φιλαράκια του και γι’ αυτό φοβάται τόσο.
  • Ο τύπος με την διπλή ζωή: έχει την κοπέλα του, την οποία έχει και βασίλισσα, δεν της δίνει κανένα δικαίωμα, έχει όμως δεύτερο κινητό, δεύτερο facebook και ζει κανονικότατα και με το νόμο τις περιπετειούλες του, ενώ η «μοναδική» γυναίκα της ζωής του κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
  • Ο φανερός μ***: έχει σχέση χρόνων, νιώθει όμως ελεύθερος εντελώς. Δε διστάζει να δώσει κινητό και facebook, φλερτάρει μπροστά στην κοπέλα του, γνωρίζει όλη η παρέα του τα κατορθώματα του, εκτός… από την ίδια την κοπέλα, η οποία συνήθως είναι χαζή -με την κυριολεκτική σημασία της λέξης- και δεν βλέπει ποτέ τίποτα. Δεν έχει κανένα σεβασμό στο πρόσωπό της και αυτό είναι και το χειρότερο, αφού δεν φροντίζει τουλάχιστον να κρύβει τις ατασθαλίες του!

Στην ζωή, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει τι πληγώνει και τι αντέχει ο καθένας. Κάθε σχέση έχει τους δικούς της κανόνες, και τα όρια του καθενός είναι διαφορετικά. Πάντως, μην βλέπετε το «κέρατο» ως την καταστροφή του κόσμου, έχει τύχει σχεδόν σε όλους. Δεν είναι όλα παραμύθι, ας πατάμε και λίγο στα πόδια μας. Είναι ανθρώπινο μεν, αιτία χωρισμού δε. Αν μπορούσε να βρεθεί ζευγάρι που να είναι για πάντα μαζί, να έχουν όμως σεξουαλικές σχέσεις κατά καιρούς με άλλους και αυτό και να μην επηρεάζει την σχέση τους, μαγκιά τους. Απλά δεν θα βρεθεί ποτέ, γιατί κάπου εδώ μπλέκεται η αγάπη…

 

cheating (1)

Σχόλια