Ο Andre 3000 των Outkast επιλέχθηκε να ερμηνεύσει τον Τζίμι Χέντριξ στη βιογραφική ταινία του. Ο ράπερ κρατά χαμηλό προφίλ και αποδίδει την αθωότητα, τη λάμψη και το μαγνητισμό του Jimi Hendrix κατά την περίοδο που η καριέρα του εκτοξευόταν και η φήμη του αποκτούσε τη χάρη ενός θρύλου. Εκεί σταματά και η ταινία, χωρίς το δρόμο προς τα ναρκωτικά και τη σκοτεινή εποχή της ζωής του μουσικού. Εστιάζει περισσότερο στα έτη 1966 και 1967 όταν επρόκειτο να κυκλοφορήσει το τραγούδι «Are you experienced».

«Η δύναμη της αγάπης πρέπει να νικήσει την αγάπη για τη δύναμη»

Δεκαετία του ’60, λοιπόν. Πολύχρωμα ρούχα, άφρο μαλλιά, Λίντα Κιθ και πολλή μουσική.

Trailer

Andre Benjamin ως Jimi Hendrix


Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Τζον Ρίντλεϊ, ο σεναριογράφος της οσκαρικής ταινίας «12 Χρόνια Σκλάβος». Εκτός από τον Αντρέ Μπέντζαμιν, πρωταγωνιστούν ακόμη: η Ίμοτζεν Πουτς στο ρόλο της Κιθ και η Χέιλι Ατγουελ στο ρόλο της ερωμένης του Τζίμι Χέντριξ, Κάθι Έτσιγχαμ.

Το « Jimi : All is by my side» είναι η δεύτερη ταινία που γυρίζεται για τον Χέντριξ μετά την ταινία χαμηλότερου προϋπολογισμού «Cold around the heart» του 1997.

Παρ’ όλ’ αυτά, το επίσημο ίδρυμα και η οικογένειά του που χειρίζονται την κληρονομιά του, δε συμφωνούν με την κυκλοφορία της ταινίας με τον ράπερ Andre 3000. Μάλιστα, δεν επιτρέπουν και την αξιοποίηση των τραγουδιών του, χωρίς τη γραπτή έγκρισή τους, κατι που αποθαρρύνει σίγουρα τους οπαδούς του κιθαρίστα. Η εμφάνισή του, όμως, δεν παραπέμπει έντονα στον Χέντριξ;
1338309198

 

 

1338309127

 

1338309140

 

 

Πηγή: flix.gr

 

 

Σχόλια