Η J.K.Rowling, η αγαπημένη σε όλους μας συγγραφέας του Χάρι Πότερ, δημοσίευσε τη νέα ιστορία του απίθανου μάγου στο website Pottermore, το οποίο δημιουργήθηκε ώστε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στους θαυμαστές της. «Μια διαδικτυακή εμπειρία ανάγνωσης που σαν αυτή δεν έχει υπάρξει άλλη», δήλωσε η Rowling.

Όχι 400, ούτε 500 σελίδες, αλλά 1500! Σε όλες αυτές περιγράφει ποιο ήταν το μέλλον των ηρώων των εφτά επικών βιβλίων. Τα βιβλία του Χάρι Πότερ είναι η πρώτη best selling σειρά βιβλίων στην ιστορία με πωλήσεις που κυμαίνονται στα 400-450 εκατομμύρια αντίτυπα, δηλαδή 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Τρία χρόνια μετά από αυτό που εμείς θεωρούσαμε τέλος, ο Χάρι Πότερ επιστρέφει και είναι 34 χρονών, τα μαλλιά του είναι πιο γκρίζα, φοράει ακόμα τα στρογγυλά γυαλιά του κι έχει ένα σημάδι στο δεξί μάγουλο (η αιτία είναι κρυμμένη στα μυστικά του Υπουργείου Μαγείας). Έκεινος και η Τζιν έχουν δύο παιδιά, τον James και τον Albus. Η Ερμιόνη είναι πια εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών, του Ούγκο και της Ρόουζ. Ο Ρον έφυγε από το Υπουργείο Μαγείας και εργάζεται μαζί με τον αδερφό του, Τζορτζ, στην οικογενειακή επιχείρηση φαρσών. «H περιβόητη συμμορία των μάγων» έχει χάσει τη φρεσκάδα της νεότητας, αλλά εξακολουθή να είναι πιστη στη φιλία. Ξανασμίγει, λοιπόν, στη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κουίντιτς, όπου ο Χάρι, η Ερμιόνη και ο Ρον κάθονται πια στις κερκίδες των επίτιμων V.I.P. καλεσμένων. Η ιστορία έχει το ύφος κουτσομπολίστικης στήλης στην εφημερίδα Daily Prophet με την υπογραφή της δημοσιογράφου, Ρίτα Σκίτερ.

article-2684448-1F79D6BF00000578-660_634x327
Υπάρχουν ακόμη και μικρές εμφανίσεις μερικών σημαντικών, αλλά δευτερευόντων χαρακτήρων. Ο Victor Krum -ο άνθρωπος που αγωνίστηκε ενάντια στο Χάρι στο Κουίντιτς και σχεδόν σαγήνευσε την Ερμιόνη στο βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς» -τώρα παίζει και πάλι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Neville Longbottom είναι παντρεμένος, και έτσι είναι Luna Lovegood.Ο Bill, αδερφός του Ρον, είναι παντρεμένος με τη Fleur Delacour.

Είναι αλήθεια όλα αυτά;

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι όλα είναι γραμμένα δια χειρός της Rita Skeeter, της δημοσιογράφου κίτρινων φυλλάδων που δημοσίευε φήμες και κουτσομπολιό από εσφαλμένες πληροφορίες.

Rita_skeeter1

Μας φαίνεται σαν καινούριο βιβλίο, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το τελευταίο βιβλίο εκδόθηκε πριν εφτά χρόνια, αλλά όπως αποδεικνύεται η συγγραφέας ακόμα ενδιαφέρεται για τους ήρωες. Παράλληλα, όμως, ασχολείται με τη συγγραφή άλλων βιβλίων, όπως “The Casual Vacancy”, “The Cuckoo’s calling”, “The Silkworm” και άλλα.

Σχόλια