Το Μουντιάλ είναι ένα παγκόσμιο ραντεβού για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου, μερικοί πιο πορωμένοι από άλλους. Σε κάθε περίπτωση, όλοι θέλουν να βλέπουν τους αγώνες, είτε βρίσκονται σε ζούκγλα είτε στο διάστημα. Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν το Μουντιάλ οι άνθρωποι από όλον τον κόσμο… κυριολεκτικά!

 Τα παιδία στο Ρίο φτιάχνουν αυτοσχέδια καθιστικά, μαζεύονται στο καθιστικό της γειτονιάς και απολαμβάνουν τους αγώνες. Πάντα υπάρχουν κι αυτοί που μπαίνουν στη μέση της τηλεόρασης «επειδή δε βλέπω καλά» αλλά όλοι ξέρουμε γιατί το κάνει.

rio

Στο Βερολίνο μετέτρεψαν το στάδιο Alte Foerstereiσε σε «ανοιχτό» καθιστικό. Γεμάτο από καναπέδες, παρακολουθούν τους αγώνες σαν να είναι σπίτι τους.

 berlin

Οι Αμερικανοί, ανίκανοι να ξεφορτωθούν την κουλτούρα τους, οργάνωσαν BeachParty για να δουν τον αγώνα της εθνικής τους ενάντια στην Γκάνα. Θα θέλατε να είστε μαζί τους;

 usa

Στη Χιλή, οι άνθρωποι μπορεί να είναι άστεγοι, μα πάνω από όλα είναι φίλαθλοι. Δανείζονται ρεύμα από γειτονικά σπίτια, χρησιμοποιούν παλιές τηλεοράσεις.. όταν η εφευρετικότητα συναντά την ανάγκη, συμβαίνουν όμορφα πράγματα. Εδώ οι άστεγοι παρακολουθούν τον αγώνα εναντίον της Αυστραλίας.

 chile

Η φυλή Satere– Mawe, που ζει κάπου βαθιά στον Αμαζόνιο, γιορτάζουν τη νίκη της χώρας τους επί της Κροατίας, γύρω από την τηλεόραση.

 fili

Στη Ρώμη, φωταγωγήθηκαν ιστορικά κτίρια, σε όλες τις γειτονιές εγκαταστάθηκαν προτζέκτορες και ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να απολαύσει τους αγώνες. Όχι πως αυτό έπαιξε κάποια σημασία στην πορεία της χώρας τους στο Μουντιάλ βέβαια…

 rome

Στη Σομαλία τώρα, ο κόσμος συγκεντρώνεται όπου υπάρχει τηλεόραση. Κάτι σαν τους Έλληνες με τις καφετέριες. Τις μέρες του παγκόσμιου κυπέλου, μαζεύονται όλοι μαζί, ακόμα κι αν χρειαστεί να ξεχάσουν προσωρινά τις έχθρες μεταξύ τους, για να δουν τους αγώνες.

 somalia

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε και το περισσότερο οξύμωρο όλων: έχουν μαζευτεί στην παραλία, μπορεί και για camping, μέσα στη φύση, για να δουν τον αγώνα της Κροατίας. Το Μουντιάλ έχει αυτήν την επίδραση πάνω στον κόσμο!

 croatia

Στην Ιαπωνία μαζεύονται σε γήπεδα και σε εκθεσιακά κέντρα για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

 japan

Κι εντάξει αν είσαι στη Γη. Τι κάνεις αν είσαι οπαδός του αθλήματος αλλά λόγω δουλειάς έπρεπε να πεταχτείς στο διάστημα; Οι τρεις αστροναύτες που απαρτίζουν το πλήρωμα του διεθνούς σταθμού διαστήματος (ΜIR), κατάφεραν να δουν liveέναν αγώνα του Μουντιάλ… αιωρούμενοι!

space

Στην Ελλάδα πάλι, οι καφετέριες γεμίζουν, τα σπίτια ασφυκτιούν, τα delivery παίρνουν φωτιά, η κατανάλωση μπύρας κάνει πάρτυ και η τεστοστερόνη και οι φερομόνες οργιάζουν!

Πηγή: protothemanews.com

Σχόλια