Για απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση, η Κύθνος είναι η καλύτερη επιλογή

Huh? What? Κύθνος; Είναι κολλητικό;
Όχι άσχετοι φίλοι μου, είναι νησί. Πώς είναι η Μύκονος; Καμία σχέση. Γιατί στην Κύθνο απλώς δεν πας για να ξεσαλώσεις, πας για να απολαύσεις ηρεμία. Bye bye στους μισούς που ξενερώσατε ήδη με το νησί!

Η Κύθνος, ή αλλιώς (τα) Θερμιά, είναι ένα μικρούλι και γλυκούλι νησάκι που ανήκει στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Για να λέμε την αλήθεια δεν είναι τοπ νεανικός προορισμός (έχει αρκετή νεολαία αλλά όχι όπως η Σκιάθος φερ’ ειπείν) οπότε αν θέλετε να παρτάρετε το καλοκαίρι μην την προτιμήσετε. Αν ωστόσο σκοπεύετε να χαλαρώσετε, να λιώσετε στα μπάνια και στην ηλιοθεραπεία, να διαβάσετε το βιβλίο σας και γενικώς να ξεφύγετε, είναι ό,τι ιδανικότερο.

Όπως στα περισσότερα κυκλαδονήσια, οι παραλίες της είναι άφθονες – μικρές και μεγάλες – και πανέμορφες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ομορφιάς αυτής, η Κολώνα· μια λεπτή λωρίδα αμμουδιάς που χωρίζει στα δύο τη θάλασσα.

kythnos

Μερικά ακόμα παραδείγματα: η Επισκοπή (που εικονίζεται δίπλα), η Απόκρουση, τα Μαρτινάκια, τα Λουτρά (που έχουν και ιαματικά λουτρά, για τα τρελά party animals) και η Παναγιά Κανάλα.

 

Τα δύο μεγάλα χωριά του νησιού, η Χώρα και η Δρυοπίδα, δεν είναι παραθαλάσσια και δεν έχουν απολύτως τίποτα να ζηλέψουν σε γραφικότητα από την εικόνα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας για τις ειδυλλιακές Κυκλάδες – δίπλα βλέπετε φωτογραφία από τη Δρυοπίδα.

 

Ο Μέριχας, το λιμάνι της Κύθνου, έχει μια κάποια αξιόλογη νυχτερινή ζωή (μη φανταστείτε κλαμπ και άλλα τέτοια μαζοχιστικά, εννοώ χαλαρά πράγματα – έχει και κάνα δυο κλαμπ βέβαια) όμως δεν είναι η πιο φιλόξενη εικόνα όταν φτάνει κανείς στο νησί, με την πλημμύρα από “Rooms to Let” και λοιπά νεοελληνικά κατορθώματα να κατακλύζουν το μάτι. Για να εκτιμήσει κανείς την ομορφιά του νησιού πρέπει να προχωρήσει λίγο παραμέσα.

Στην Κύθνο μπορείτε να πάτε με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά σε περίπου τρεις ώρες, ή καλύτερα από το λιμάνι του Λαυρίου σε μιάμιση ώρα. Αν τελικά σας έπεισα και την προτιμήσετε, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή πεντανόστιμη θερμιώτικη πίτα και τα σφουγγάτα!

Αυτά από μένα!
Για περισσότερες πληροφορίες ξεκινήστε την έρευνα σας και κλείστε γρήγορα δωμάτιο γιατί πάει πέρασε και ο Ιούνιος. Για τα καλύτερα και πιο οικονομικά δωμάτια συγκεκριμένα, δείτε εδώ.

Σχόλια