23 Ιουλίου 1802. Γεννιέται ο Αλέξανδρος Δουμάς (senior). Τον γνωρίζουμε από τα πολλά του βιβλία, όπως τον Κόμη Μοντεχρήστο και τους Τρεις Σωματοφύλακες.

Θελήσαμε να τον θυμηθούμε μέσα από τις δέκα καλύτερες φράσεις των αγαπημένων μας ηρώων.
Είσαστε έτοιμοι να νιώσετε γενναίοι και ατρόμητοι όπως οι Τρεις Σωματοφύλακες;

1. Ποτέ μην φοβάστε τις φιλονικίες, αλλά να επιδιώκετε επικίνδυνες περιπέτειες.

2. Κατά κανόνα οι άνθρωποι ζητούν συμβουλές μόνο για να μην τις ακολουθήσουν ή, αν τις ακολουθήσουν, για να έχουν κάποιον να κατηγορήσουν στο τέλος.

(Άθως)

3. Η αγάπη είναι το πιο εγωιστικό απ’ όλα τα πάθη.

pyrzfxhe3y-2

4. Η αξία όλων των πραγμάτων βρίσκεται στη δυσκολία τους.

5. Η τύχη είναι η καλύτερη απ’ όλες τις ερωμένες.

250px-The_Three_Musketeers

6. Αυτός ο κόσμος είναι μια αβέβαιη σφαίρα, γεμάτη με κίνδυνο. Η τιμή υπονομεύεται από την άσκηση της εξουσίας, η ελευθερία θυσιάζεται όταν οι αδύναμοι καταπιέζονται από τους ισχυρούς. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που αντιτίθενται σε αυτές τις ισχυρές δυνάμεις, που αφιερώνουν τη ζωή τους για την αλήθεια, την τιμή και την ελευθερία.

7. Οι δύσκολες επιλογές και οι θυσίες δεν θα σε κρατήσουν ζεστό το βράδυ. Και η ζωή είναι πάρα πολύ σύντομη και πάρα πολύ μεγάλη για να την περάσεις χωρίς κάποιον στο πλευρό σου. Πάλεψε για την αγάπη, Ντ Αρτανιάν. Η Γαλλία θα αναλάβει τη φροντίδα του εαυτού της.

(Άθως)

8. Να πολεμάς σε κάθε περίπτωση. Να πολεμάς για μονομαχίες που απαγορεύονται, γιατί κατά συνέπεια υπάρχει διπλάσιο θάρρος σε όσους πολεμούν.

9. Δε γελάω συχνά, κύριε, όπως μπορείτε να αντιληφθείτε από τον αέρα της όψης μου. Παρ’ όλ’ αυτά, διατηρώ το προνόμιο να γελάω όποτε μ’ ευχαριστεί.

10. Όλοι για έναν κι ένας για όλους!

andrews_musk

 

Σχόλια