Γράφουν η Τζιν και ο Τονικ.

Αυτή τη φορά θα περιπλανηθούμε στα βόρεια προάστια. Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο είναι γεγονός ότι υπάρχουν περιοχές οι οποίες είναι για κάποιο διάστημα μόδα,έπειτα ξεχνιούνται και ίσως κάποια στιγμή αναζωογονούνται και πάλι..Μία από αυτές είναι η Κηφισιά.

Πριν αρκετά χρόνια όσοι μένουν βόρια θα θυμούνται τον χαμό που επικρατούσε.Η Κηφισιά ήταν ξεκάθαρα το hotspot.Όλοι πηγαίναμε εκεί,χωρίς ιδιαίτερο λόγο,κυρίως για ν’αράξουμε έξω από τα Mac –χωρίς κανείς να μπαίνει ποτέ μέσα- (λέτε γι’αυτό να έκλεισαν;) και μετά για κανένα ποτό στο Κεφαλάρι. Τις κρύες μέρες του χειμώνα οι μάζες που άραζαν έξω από τα Mac μεταφέρονταν στο Mall,στον τρίτο όροφο, προκαλώντας συνωστισμό μπροστά από τις κυλιόμενες,κλασσικά αδιάφοροι όλοι έξω από τα Village,με τη διαφορά ότι τα τιμούσαν και πήγαιναν σχεδόν πάντα για ταινία.Το έκανες και εσύ,το έκανα κ’εγώ..Η Κηφισιά τέλος πάντων για να επιστρέψουμε στο θέμα μας (χωρίς ν’αμφισβητούμε ότι έχει σταθερά κάποιο κόσμο) τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει αναζωογονηθεί και πάλι…Βέβαια να τονίσουμε ότι πάντα είναι ένα ωραίο μέρος για καφέ καθώς έχει πολλές ωραίες καφετέριες αλλά το θέμα μας είναι τι συμβαίνει το βράδυ οπότε εκεί θα επικεντρωθούμε.

Πρώτη στάση : Μέντα (Αγίων Θεοδώρων 10)

Η Μέντα ενδείκνυται κυρίως για καφέ ή για ένα χαλαρό ποτό.Αυτό που  κάνει ιδιαίτερο το μαγαζί είναι ο τρόπος που έχουν διαμορφώσει την αυλή,η μουσική που παίζει (κυρίως τζαζ ή καλύτερα όλη τη δισκογραφία του Al Green) και γενικότερα ο χώρος που βρίσκεται.Ξεφεύγει από τα καθιερωμένα αφού βρίσκεται στην αυλή ενός παλιού αρχοντικού όπου μετά από λίγο ψάξιμο ανακαλύψαμε ότι ήταν το σπίτι του Σικελιανού.

Είναι ένα μαγαζί που μπορείς να πεις ότι έχει το πακέτο.

329533_153197401436017_988484309_oΤο εσωτερικό είναι χτισμένο με πέτρα και πολύ όμορφα διακοσμημένο. Βέβαια είναι προτιμότερο να πάτε τώρα που καλοκαιριάζει ν’απολαύσετε τον κήπο και να χαλαρώσετε νομίζοντας ότι βρίσκεστε σε κάποιο νησί.Διαθέτει πολύ καλά συνοδευτικά όπως σαλάτες,τάρτες και σπιτικά γλυκά.Έχει επίσης ωραία cocktail (γύρω στα 8ε).Οι τιμές είναι γενικότερα αρκετά καλές.Είναι  μια πολύ καλή επιλογή για ζευγάρια καθώς είναι ήσυχο και πολύ πολύ ρομαντικό. Εμείς οι καπνιστές το προτιμάμε περισσότερο τώρα που έχει καλοκαιριάσει καθώς το χειμώνα δε μπορείς να καπνίσεις μέσα..

Δεύτερη στάση : Bronco (Διομήδος Κυριάκου 17)  ή Μουστάκι (Δροσίνη 5) 

Στη συνέχεια λοιπόν αφού ήπιαμε το πρώτο ποτό μας χαλαρά βγαίνουμε από τη Μέντα στρίβουμε δεξιά και στη κατηφόρα φτάνουμε στον πεζόδρομο όπου βρίσκεται το Bronco.

f4

Αυτό το μαγαζί ίσως είναι ένας από τους λόγους που αναζωογονήθηκε και πάλι η νυχτερινή ζωή της Κηφισιάς.Παίζει κυρίως ροκ μουσική.Είναι σχεδόν πάντα γεμάτο,ειδικά όταν έχει κάποιο event.Μπορεί να διοργανώσουν από βραδιά rockabilly μέχρι και κάποιο live. Παρ’ότι είναι μικρό μαγαζί ο κόσμος δε πτωείται και αράζει έξω από αυτό με αποτέλεσμα να γεμίζει συχνά όλος ο πεζόδρομος.Το Bronco έχει επίσης ωραία burgers και γενικότερα φαγητό.Οι τιμές είναι εξίσου φυσιολογικές και προσιτές.

timthumb

Το Μουστάκι άνοιξε σχετικά πρόσφατα είναι λίγο πιο κάτω από το Bronco.Και ναι είναι τόσο χιπστεριά όσο ακούγεται.

Είναι μικρό και όμορφο.Πολύ ωραία διακόσμηση εξίσου καλές τιμές (το ποτό στα 6ε).Παίζει ωραία μουσική από Μαραβέγια μέχρι το Ναυάγιο της Αρλέτας -που το άκουσα εκεί και από τότε μου έχει κολλήσει (Τζιν)-.Καθημερινές μαζεύει κόσμο αλλά όχι μέχρι αργά(γύρω στις 2.0 θα έχει αδειάσει).Ωστόσο είναι μια αντικειμενικά καλή επιλογή καθώς όποιος το επισκεπτεί  θα συνδυάσει άνεση με καλή μουσική.Προσωπικά παρ’ότι δε πάει μέχρι αργά τις καθημερινές το προτιμώ τότε καθώς είναι ακριβώς αυτή η ενδιάμεση κατάσταση που ναι μεν θες να βγεις κάπου χαλαρά αλλά δε θες να σε πιάσει και κατάθλιψη(Τζιν).Θεωρητικά έχει καλά cocktail αλλά επειδή δεν έχουμε δοκιμάσει δε θα τα προτείνουμε.

Τρίτη στάση : Νέα Ερυθραία (στα φανάρια,πίσω από την τράπεζα)

Τέλος,για εσάς που θέλετε να το πάτε μέχρι αργά,εφόσον είστε βόρεια να πάτε στα μπαράκια στη Νέα Ερυθραία.

Η μόδα που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια και μάλλον ήρθε για να μείνει.

Αρχικά για όσους δεν έχετε ακούσει το μέρος θα σας διηγηθούμε την ιστορία του. Κάποτε  λοιπόν εκεί υπήρχε ένα μαγαζί (το Low) πηγαίναμε με μια μπύρα από το περίπτερο και αράζαμε απ’έξω..Ο κόσμος που μαζευόταν ήταν πολύς έτσι το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έλληνα  οδήγησε αρκετούς ώστε ν’ανοίξουν κι άλλα μαγαζιά.Έτσι σταδιακά ενώ άνοιγαν όλο και περισσότερα μαγαζιά ήρθαν κάτι φουσκωτοί τύποι που σε κοίταζαν επίμονα όταν έπαιρνες κάτι από το περίπτερο..εεε και κάπου εκεί σταμάτησες να το κάνεις….Πλέον έχει ξεχαστεί αυτή η εποχή…Βέβαια και να θες δε μπορείς να κάτσεις κάπου που να μην υπάρχουν τραπέζια κάποιου μαγαζιού.Ωστόσο φανταστείτε το μέρος σαν ένα τετράγωνο από μαγαζιά και στη μέση να είναι γεμάτο με τραπέζια.Είναι ωραίο,είναι πρωτότυπο,θυμίζει νησί.

1

Μαζεύει πάρα πολύ κόσμο..ειδικά το καλοκαίρι (βασικά μόνο το καλοκαίρι) καθώς είναι εξωτερικός ο χώρος που βρίσκονται όλα τα τραπέζια (τα μαγαζιά μέσα είναι πολύ μικρά).Το καλό είναι ότι τα έχουν βρει μεταξύ τους και το “Νησί” για παράδειγμα παίζει κυρίως ελληνικά ενώ το “Low” κινείται σε πιο “ροκ” ήχους .Οι τιμές είναι οι κλασσικές (8-10ε το ποτό).Εδώ μπορούμε να προτείνουμε ανεπιφύλακτα το ομώνυμο cocktail από το Νησί.

Εάν βρεθείτε στα βόρεια αξίζει να πάτε μια βόλτα καθώς είναι ιδιαίτερο αυτό που έχει δημιουργηθεί εκεί.Το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε πολύ κόσμο,θα γνωρίσετε κι άλλο ( ^^ ) και θα το πάτε μέχρι αργά.

Σχόλια