Το rock and roll στην Αθήνα το μάθαμε και το αγαπήσαμε από το λατρεμένο στέκι Blue Fox στα Εξάρχεια. Περνώντας ο καιρός (το Blue Fox θα γιορτάσει τα έβδομα γενέθλιά του την ερχόμενη Παρασκευή), όλο και περισσότεροι φίλοι του χορού και της σωστής διασκέδασης γίνονται μέλη της μεγάλης οικογένειας των Rollinʼ Foxes, των χορευταράδικων αλεπούδων που κάνουν τα πρώτα χορευτικά τους βήματα μέσα στο ίδιο το Blue Fox! Το μαγαζί, εκτός από ατέλειωτες, ξέφρενες νύχτες rock and roll μουσικής, παραδίδει και μαθήματα του χορού, γιατί κακά τα ψέματα, rock and roll δεν γίνεται να ακούς και να μην ξεσηκώνεσαι να χορέψεις! Έτσι, μαζί με τα μαθήματα και τις υπέροχες βραδιές οι αλεπούδες γίνονται σιγά-σιγά ξεφτέρια και, αν δεν το έχετε ζήσει, πρέπει να επισκεφτείτε το Blue Fox και να δείτε από κοντά το πώς ένα ολόκληρο μαγαζί παραδίνεται στον τρελό, ξεσηκωτικό χορό του rock and roll, μια κατάσταση βγαλμένη από άλλη δεκαετία, που όμως και οι άνθρωποι της τωρινής δεκαετίας, απολαμβάνουν εξίσου, αν όχι και περισσότερο!

Επειδή όμως οι ζέστες έχουν σφίξει για τα καλά, το rock and roll δεν μπορεί να μείνει κλεισμένο στην Αθήνα! Γιʼαυτό, ξεφεύγει σε έναν κοντινό, νησιωτικό προορισμό! Και νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερη ολιγοήμερη απόδραση, από έναν συνδυασμό νησιού, καλής και μεγάλης παρέας και ξέφρενου χορού, ειδικά για όσους παραπονιούνται, μια πως δεν θα έχουν άδεια από τη δουλειά τους τον Αύγουστο, μια πως η εξεταστική τραβάει μέχρι τέλη Ιουλίου και αρχίζει πάλι προτού μπει καλά-καλά ο Σεπτέμβρης, μια πως δεν αρκούν τα χρήματα για εκτεταμένες διακοπές, μια πως δεν βρίσκουν κεφάτη παρέα να ξεφαντώσουν!

Μιλάμε λοιπόν, για το 50ʼs Cruise #4- a Summer Rock ʻnʼ Roll Festival, το πρώτο – και μοναδικό- φεστιβάλ rockʻnʼroll που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά και με διάρκεια τέσσερις μέρες, από την Πέμπτη 3 έως την Κυριακή 6 Ιουλίου,στην Αίγινα! Η ημερομηνία έρχεται κουτί καθώς, ακόμη και αν δεν μπορείτε να φύγετε από την Αθήνα Πέμπτη, σίγουρα όμως θα μπορείτε για το Σαββατοκύριακο, ενώ η μικρή απόσταση που χωρίζει την Αθήνα από την Αίγινα, επιτρέπει ακόμη και την αυθημερόν επίσκεψη στο φεστιβάλ – αν και αυτό δεν το συνιστάται!

50's cruise

Το φεστιβάλ ξεκινά επίσημα το βράδυ της Πέμπτης, κατά τις 9 στην παραλία της Αιγινίτισσας, φιλοξενούμενο από το Aeginitissa Beach Bar, με ένα δυνατό Hawaiian Beach Party! Οι μέρες που θα ακολουθήσουν περιλαμβάνουν ήλιο, θάλασσα, μπάνιο- πρωινό και βραδινό-, κοκτέηλ, χορό και μουσική, όχι μόνο από τους φοβερούς DJ, αλλά και από μπάντες που θα παίξουν live! Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν οι rock ʻnʼ roll μπάντες Breathless, Hi Rollers και σε guest εμφανίσεις ο Little Peter και η Miss Bella Blue , κάποιους από τους οποίους, οι θαμώνες του Blue Fox, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και στο παρελθόν, σε μεγάλα πάρτυ! Μέσα σε όλα, θα υπάρχει και vintage bazaar – με ρούχα και αξεσουάρ- για όσους θέλετε να μπείτε για τα καλά στο κλίμα αλλά και θα δοθεί σεμινάριο χορού Hulla Boogie- το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

Hi Rollers and Miss Bella BlueBreathless and Little Peter

Επί του πρακτέου τώρα: το πώς θα φτάσετε στην Αίγινα, εντάξει δεν χρειάζεται να το θίξω! Για να έχετε πρόσβαση στο φεστιβάλ δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε κάποιο εισιτήριο από την Αθήνα. Η είσοδος στα πάρτυ είναι δωρεάν με λογικότατες τιμές στα ποτά από το μπαρ, ενώ για τα live το εισιτήριο αγοράζεται επιτόπου με κόστος 5 ευρώ! Η συμμετοχή στο σεμινάριο χορού είναι και αυτή δωρεάν!

Όσον αφορά τη διαμονή, η διοργάνωση του φεστιβάλ, παρέχει ορισμένες προσφορές από ξενοδοχεία που θα βρίσκονται κοντά στους χώρους διεξαγωγής για εύκολη πρόσβαση. Για οποιαδήποτε απορία, επισκεφτείτε αρχικά τους συνδέσμους που παραθέτω, και αν έχετε και άλλες επικοινωνήστε με το Blue Fox μέσω facebook ή και από κοντά στο μαγαζί! Γενικότερα, συντονιστείτε μέσω της σελίδας της διοργάνωσης στο facebook όπου ποστάρονται σχετικά τραγουδάκια και υπάρχει η ανάλογη ατμόσφαιρα, από όσους το περιμένουν με ανυπομονησία, ενώ επιπλέον εκεί υπάρχουν αναλυτικότατες πληροφορίες και από εκεί θα μαθαίνετε τις τελευταίες εξελίξεις!

Αν δεν γνωρίζετε/ θέλατε πολύ να πάτε αλλά δεν τα έχετε καταφέρει, το Blue Fox, γιορτάζει την Παρασκευή 27 Ιουνίου τα έβδομα γενέθλιά του, όπως προείπα, ελάτε να πάρετε μια γεύση! 

Επίσης, να σημειωθεί, πως αν δεν ξέρετε να χορεύετε, εάν δεν ξέρετε καλά ή αν έχετε φίλους που δεν ξέρουν αλλά θέλουν να έρθουν, φυσικά μην διστάσετε, ούτε εσείς ούτε οι φίλοι σας ! Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι και σίγουρα όλοι- ξέρουν δεν ξέρουν- θα χορέψουν!

rollin foxesΈχοντας βρεθεί στο περσινό φεστιβάλ, ένα έχω να σας εγγυηθώ: πως θα περάσετε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!

50s CRUISE

The 50ʻs Cruise- A Summer Rock ʻnʼ Roll Festival

Blue Fox Birthday Party

RollinʼFoxes

Σχόλια