Ένας ακόμα λογοτεχνικός διαγωνισμός ξεκίνησε πριν περίπου τρεις εβδομάδες από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Όσοι πιστεύετε ότι είστε γεννημένοι συγγραφείς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας το έργο σας.

Μετά τις τελευταίες έρευνες έγινε αντιληπτό ότι η θεματολογία που περισσότερο αρέσει στους αναγνώστες είναι τα κοινωνικά μυθιστορήματα, οικογενειακές/ συναισθηματικές σχέσεις, και μυθιστορήματα εποχής/ ιστορικά. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή τόπου διαμονής. Το έργο θα πρέπει να είναι γραμμένο στην Ελληνική γλώσσα και να μην έχει ξαναεκδοθεί, ενώ κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να στείλει ένα έργο μόνο.  Η υποβολή των κειμένων γίνεται αποκλειστικώς ηλεκτρονικά, στην αντίστοιχη φόρμα στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε την 10η Μαΐου και λήγει την 10η Σεπτεμβρίου 2014. Προφανώς, κάθε συμμετοχή που εκπίπτει των προθεσμιών δε λαμβάνεται υπόψη.

Ο Διαγωνισμός

Το θέμα του έργου είναι ελεύθερο. Μπορείτε να γράψετε για ό,τι θέλετε. Το έργο πρέπει να έχει έκταση από 50.000 έως 100.000 λέξεις για να θεωρείται  έγκυρη η συμμετοχή.

Τα έργα θα αξιολογηθούν για την πρωτοτυπία τους, το ύφος τους, την πλοκή και τη λογοτεχνική τους αξία. Θα συνταχθεί έκθεση αναφοράς για κάθε μυθιστόρημα και θα δημοσιευτεί η τελική κατάταξη αξιολόγησης όλων των έργων. Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής είναι η Μανίνα Ζουμπουλάκη (συγγραφέας), ο Πέτρος Κουμπλής (συγγραφέας – δημοσιογράφος) και η Κατερίνα Τριανταφύλλου (υπεύθυνη εκδόσεων). Ο νικητής θα ανακοινωθεί εντός του 2014, σε ειδική τιμητική εκδήλωση.

Αυτός που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα κερδίσει χρυσό αγαλματίδιο, ενώ το μυθιστόρημά του θα εκδοθεί σε βιβλίο και θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος εντός έξι μηνών από την ημερομηνία ανακοίνωσης του νικητή. Θα κυκλοφορήσει σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, ενώ θα υποστηριχτεί με μεγάλη διαφημιστική καμπάνια και προωθητικές ενέργειες στα βιβλιοπωλεία και στα ψηφιακά μέσα.

Ακούγεται σαν μία πολύ καλή ευκαιρία, για όσους σας αρέσει η γραφή! Ας πάρουν φωτιά οι πένες. Ή μάλλον, τα πλήκτρα. Ό,τι σας βολεύει τέλος πάντων.

Σχόλια